Story klaar met mediacode, wil Oranjes in bikini tonen

Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker is helemaal klaar met de door de RVD opgelegde mediacode, die de verspreiding van beelden van de Oranjes vergaand beperkt. Dat laat hij weten op Twitter. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft deze week actief de verspreiding van beelden van een dansende koningin Máxima verhinderd. Het zou een privégelegenheid betreffen. RTL Boulevard liet zichzelf de mond snoeren en Marc van der Linden verwijderde een tweet.

Er wordt gehoorzaamd, maar dat gaat niet van harte. Zowel RTL Boulevard als Marc van der Linden hebben aangegeven geen begrip te hebben voor het verzoek van de RVD.

Ze hebben echter weinig keuze: het niet naleven van de mediacode wordt bestraft met een boycot. “Media die de persoonlijke levenssfeer van de leden van het Koninklijk Huis respecteren worden uitgenodigd voor (privé)mediamomenten tijdens bijvoorbeeld de vakantie. Mocht de privacy door de media worden geschonden dan kunnen zij bijvoorbeeld bij volgende (privé)mediamomenten worden geweigerd“, meldt de RVD.

Story-baas Guido den Aantrekker hoopt nu dat media samen gaan optrekken tegen de mediacode. De RVD kan immers niet álle media boycotten.

Den Aantrekker: “Dat we als media deze eenzijdig opgelegde bullsh*t nog pikken. Wanneer gaan we gezamenlijk besluiten niet meer mee te doen aan die dictatoriale mediacode? Count me in.

De Story-baas verheugt zich al op mediacode-schendende Story-covers. “Heb nu al zin in knusse zomerkiekjes van de Oranjes in Speedo en bikini in Griekenland.

Overigens heeft GeenStijl lak aan de mediacode. ‘Maxima met losse heupen in spannende dansvideo die je van de RVD niet mag zien’, kopt de website vandaag.

Foto: SBS, William Rutten

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen