Formule 1 naar Nederland, Talpa Network mediapartner

Geplaatst op di 14 mei 2019 om 17:35

Het is vandaag groot in het nieuws: voor het eerst sinds 1985 komt de Formule 1 weer naar Nederland. In elk geval in 2020, 2021 en 2022 wordt op het circuit van Zandvoort de Grand Prix van Nederland geracet. Mediamiljardair John de Mol stapt met zijn Talpa Network in als mediapartner van het evenement. Zijn radiozenders Radio 538 en Radio Veronica geven vanaf aanstaande maandag de allereerste kaarten voor de ‘Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix’ weg.

Luisteraars van Radio 538 en Radio Veronica maken volgende week iedere dag kans op kaarten. “Om de terugkomst van de Formule 1 in Nederland te vieren staat vandaag De Coen en Sander Show in het teken van de Grand Prix, waarbij luisteraars één uur lang ‘hits waar ze hard op gaan’ kunnen aanvragen.

Overigens is Ziggo Sport de officiële rechtenhouder van de Formule 1-wedstrijden. “Het is voorlopig nog onduidelijk in hoeverre Talpa een rol zal spelen in de verspreiding van beelden“, meldt Racingnews365.

Talpa Networks algemeen directeur Peter de Mönnink zegt: “Het is geweldig dat de koningsklasse van de autosport sinds 35 jaar weer naar Nederland komt. We zijn heel blij voor de vele fans van de Formule 1 en van Max Verstappen dat dit – mede dankzij oer-Hollands ondernemerschap – is gelukt.”

Talpa Network is een trotse partner van Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix. Wij willen eraan bijdragen dat zoveel mogelijk Nederlanders kunnen genieten van de Formule 1 in Zandvoort, de meesterlijke prestaties van de teams en natuurlijk in het bijzonder Max Verstappen.”

Naast Heineken en Talpa stappen ook de bedrijven PON, Gazelle, Jumbo, CM.com en Volker-Wessels in het Nederlandse F1-avontuur.

Foto: BNNVARA
58 Reacties op “Formule 1 naar Nederland, Talpa Network mediapartner”


 1. Robbin

  Hoe kan Talpa nou mediapartner worden ze hebben helemaal de rechten niet ja ?

 2. Laurens

  De samenvattingen op Veronica zou een mooie toevoeging zijn voor Talpa en hun sporttak.

 3. MolTalk

  Peter de Monnink is alleen maar geinteresseerd in de pitspoezen. En John en zijn old boys network hebben gewoon wat miljoenen opgehoest voor de prins, zo gaat dat.

 4. Mag ik ook eens een keer wat zeggen?

  Vreselijk al die ophef over Zandvoort. Kan toch echt niet meer in deze tijd. Zandvoort moet zich diep schamen dat ze dit vervuilende autospelletje binnen hebben gehaald.

 5. Kijker

  Jammer wat bij Talpa is kijk toch geen mens naar, ik kijk wel op Ziggo sport

 6. Michiel

  Prima, zo lang het maar niet op de publieke omroep wordt uitgezonden.

 7. Bart

  @17:47 Leve de jaren 60/70/80 (60/70 was ik er nog niet) dan hadden we geen last van dat gezeik van mensen zoals u. Ik word er echt niet goed van in deze tijd dat er een groep mensen is die constant loopt te zeiken over wat anderen wel en niet mogen doen of zeggen en die maar zeuren over wat slecht is, duurzaam, het klimaat, gezond leven en biologisch.

 8. west*

  Waar blijven al die miljeu gasten nou ? Daar heb ik niets over gelezen!
  en wat John de Mol betreft.. met geld is alles te koop dus zal wel een overeenkomst tekenen met Ziggo om de beelden te mogen uitzenden op Veronica , ja,,, hij is niet gek!!

 9. west*

  @ Michiel Waarom niet?? Als John een deel van de uitzendrechten krijgt kan hij ook met de NPO misschien zaken doen !!

 10. Janusz

  Hebben we met zijn allen door dat het circuit mega in waarde gaat stijgen en dat dit wederom in de zakjes van bernard junior gaat? Wordt een grote chaos daar.

 11. Minder of Mirjam

  De rook onder de banden van de auto’s vandaan wordt ook gesponsord heb ik begrepen. Door het gepaf van John de Mol zelf.

 12. ome H

  Gazelle sponsort de fietsen om naar Zandvoort te komen?

 13. Deadly Viper

  Mediapartner voor wat? De rechten liggen bij Ziggo dit is gewoon proberen mee te liften op het succes van Ziggo.

 14. Donald Dumb

  Tja. Zelfs een racewedstrijdje kan De Mol ‘kopen’
  Dat daarmee schade ontstaat aan het milieu kan hem natuurlijk niks schelen… enge man…

 15. LLRV

  Mediapartner as in belspelletjes om het te “vieren”, kots!
  Elke 10e beller maakt kans.

 16. Sportfanaat

  Talpa heeft en krijgt geen rechtstreekse TV uitzendrechten van het 3-daagse F1 gebeuren op Zandvoort. Alles blijft bij Ziggo. Ziggo heeft uitzendrechten van alle grandprixs tot en met 2021 gekregen van F1 Management. Volgende jaar ook goed bezig met streamingdienst F1 TV-pro.
  Moet er niet aan denken dat deze sport door Talpa/Veronica enigzins besproken gaat worden door de jojo’s van VI zeker? (Ze hebben geen F1 specialisten in huis)

 17. Donald Dumb

  Rondjes rijden in een auto is geen sport…

 18. Laurens

  Volgens mij is er al wel eens eerder een bepaalde constructie met Veronica geweest. 3 wedstrijden in de avond zelf uitzenden en verder de samenvattingen. Uiteraard de wedstrijd in Zandvoort live op Veronica, valt een prachtig evenement van te maken. In de weken voorafgaand een docu over de opbouw van het evenement.

  Genoeg kansen voor de Mol, leuk! Ik gun het John zoveel meer met Veronica dan met SBS6. Er heerst nu zo’n gekke dynamiek bij SBS6, door alle RTL-sterren, terwijl Veronica vakkundig wordt opgebouwd tot sport en filmzender. Straks wordt Veronica ongemerkt nog groter dan 6 als ze op de laatstgenoemde zender (voor het gevoel) zo aanmodderen en de juiste vibe niet vinden.

 19. Onzinnig verhaal. Talpa met 2 raiozendertjes mag kaartjes uitdelen.

  Het is niet te hopen dat Talpa zich op een of andere manier samen met geldgraaier prins Bernhard het F1 circus in Nederland gaat trekken.

  Geldgraaiers zijn slecht voor de sport dat heeft de historie wel bewezen.

 20. K No

  Ahaa, een harddrugsfabrikant heeft ervoor gezorgd dat achterhaalde verbrandingsmotoren mogen vervuilen in Nederland.

 21. Wolter

  Veronica doet het beter!

 22. pastoor Justus uit Schin op Geul

  Gelukkig worden wij kloosterlingen niet opgezadeld met lawaai, bij ons heerst stilte , totale stilte, alleen het tikken van ons toetenbord is toegestaan
  wij leven in afzondering en hebben als enig vertier twee keer per week internet
  voor de rest bidden en werken wij zoals , het brouwen van kloosterbier , en het bakken van kloosterbrood , en het verbouwen van onze eigen groenten
  Voor overige levensbehoefte zoals kruidenierswaren, zeep en dergelijke komt van de dorpskruidenier, die ook af en toe een een technisch karweitje voor ons doet bijvoorbeeld de televisie op zondag morgen aanzetten want dan moet de KRO uitzending opgenomen worden op de harde schijf, die we dan na de kerkdienst kunnen bekijken , ja.. we hebben onze oude Philips kleur uit 74 ien de
  video 2000 recorder ingeruild voor een plat toestel en dat vraagt een zekere kennis van zaken, heel ingewikkeld allemaal . Oh het oude spiul zou nog jaren kunnen mee gaan want wat ze in Eindhoven maken dat is Neerlands fabrikaat
  maar nu mag het naar de kloosterkelder , waar meer vintage spullen staan
  oh jee hoor frater franciscus al roepen voor het avond gebed, dus tot de volgende keer!!

 23. Sjaak

  Peter de Mönnink was een ongelofelijke hufter in zijn Elsevier tijd en sindsdien is het alleen maar erger geworden. Hij past wel bij Talpa.

 24. Bart

  @Robbin Nog niet!

 25. Donald Dumb

  Twee keer per week internet, pastoor.
  Ja en dan zeker naar Darkweb. Kijken en je verlekkeren aan blote kindertjes? Wat nogal gebruikeljjk is in jouw kringen…

 26. K No

  Verveel je je, West?
  Logisch als je alleen NPO kijkt.

 27. K No

  Donald Dumb heeft zo’n hekel aan het Christendom dat hij gaarne bereid is het land uit te leveren aan de barbaarse islam.

 28. Donald Dumb

  Ik moet van elk geloof niks hebben K No
  Hoop ooit in een samenleving te leven zonder enige religieuze idioterie…

 29. aammehoela

  Canvas zend wel live Spa uit, voor het overige enkel samenvattingen. Ik meen dat de race op Zandvoort op het open net moet komen, overige races weer niet. Dan zou Zandvoort mooi op Veronica kunnen. De NOS kan ook natuurlijk, maar lijkt minder logisch vanwege Talpa. Het zal mij verder worst wezen, ben geen fan van deze vorm van file rijden. Een korte samenvatting is meer dan voldoende.

 30. Sjaak

  @Donald Dumb Tue 14 May 2019 om 19:13
  Jouw geloof is de linkse kerk. Oogkleppen op voor de realiteit en hard schreeuwen.

 31. Donald Dumb

  Sjaak. De linkse ‘kerk’ is voor geloofsuiting…
  Nou nee bedankt.
  Elke vorm van religie moet je uitbannen. Liefst vandaag nog…

 32. Yoshi

  ojha.. natuurlijk John de Mol koopt…

 33. Pakalu Papito

  Ahhhh hoe liefffff. De trolletjes uit St. Petersburg zijn weer van de partij om even stom te doen tegen links. Joehoeeeee :D

 34. Kijkcijfers

  Meer iets voor Net 5.

 35. Peter de Monnink

  Dank voor deze leuke en mooie reacties. Kijk nog even naar de foto samen met Jan Lammers, de prins en helemaal links op de foto sta ik heel humble.

 36. Gerard de Groot

  Geweldig vanuit milieu oogpunt bekeken. En van de ravage in de natuur om Zandvoort heen, door al die 200.000 mensen extra te moeten verstouwen om dit kleine stukje, zullen we het maar niet hebben. Assen had deze mensenmassa met gemak aangekunt. Maar ja, vriendjespolitiek en ik was jouw hand en jij wast de mijne.

 37. Pamela Rubinsteel

  En twee dag geleden was er nog besloten dat er niet meer aan Holland promotie meer zou worden gedaan in het buitenland. Die Oranjes weten die domme laven toch altijd voor hen te laten buigen.

 38. Meneer Kaktus

  Waar kan ik Virgien aanmelden als pitspoes?

 39. Eddie Emmer

  Slim van Talpa, de race komt live op de nieuwe nieuwssite / nieuwsapp van Talpa. Sowieso niet live op Veronica TV, die zenden overdag ook niet uit.

 40. Jos Ti

  @Meneer Kaktus
  Moet je bij de Paralympics zijn.

 41. Leni

  Heel simpel…. Talpa?? Ik kijk niet!! John de Mol= kut tv = niet leuk= kijken we dus niet= NOOOOOOOIT

 42. Leni

  En…. Die vieze huisjesmelker Bernhard kan van mij helemaal onder lijn 22

 43. Bart

  @Eddie Emmer Ze zenden nog niet overdag uit.

 44. jomari

  @Mag ik ook eens…17.47
  @Donald 18.32 18.44
  @Gerard 20.17
  Mee eens.

 45. Jazz

  Had beter naar Assen kunnen gaan dan naar dat crossbaantje van ons zwfkzinnige huisjesmelk-prinsje.

 46. Kees Koets

  Waar blijft Wolllter?

 47. Meneer Kaktus

  Wakker worden en lezen dat ze je vrouw paralympische kansen toedichten. Fijn volk hier op Mediacourant.

 48. Deadly Viper

  Site van Eutovisie was gehackt. Zullen die k u t palestijnen wel zijn.

 49. Henk

  Zandvoort heeft 2 wegen om er te komen, die zijn zomers dichtgeslibd, nu komt de Formule 1 er ook weer bij…. De mensen stonden vroeger tot laat vast in Zandvoort om er uit te komen, altijd een puinhoop.Wat denk je van de hulpverlening?Dit is niet verstandig maar geld, geld, geld overwint alles. Voor de bloei van Zandvoort is het wel goed want dat was erg verpauperd de laatste jaren.Mij zie je er niet meer, er zijn leukere plaatsen.

 50. Deadly Viper

  @ 7:29 waarom onder mijn naam zo’n nutteloze bijdrage? Kan mij dat Songfestival schelen?

 51. Kijkcijfers

  Misschien is het nu allemaal weer te spannend. Gtst 667.000.
  Brand, vergifteging, drugs gebruik en zieken mensen.

 52. Wolllter

  Waar blijven de kijkcijfers?

 53. anoniem

  john de mol

  prins bernhard

  voorzichtig met interview geven

  de media en mensen die geen eigen bedrijf hebben (ouders die geen bedrijf voor hun kinderen hebben opgebouwd)

  gaan iets willen zeggen zonder inhoud……….

 54. Sven L.

  RTL zal wel balen…. mooie sport. Past perfect op 7.

 55. Henk

  Leuk: verkeersinfarct, geluidsoverlast, luchtvervuiling, misbruik van belastinggeld en overspannen gelul in en rond Zandvoort!

 56. Luuk

  John wordt nooit grijs. Geweldig hoe die opereert.

 57. Christen

  @Donald Dumb, dat gaat niet lukken. Hippie!

 58. makkelier

  Het is en blijft een ordinaire parvenu die omhoog gevallen cameraman. Vuile pulpkoning.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.