Geert Wilders biedt Peter R. de Vries zijn hulp aan

Peter R. de Vries krijgt hulp aangeboden uit onverwachte hoek. De misdaadjournalist mag een beroep doen op Geert Wilders als hij hem nodig heeft. Dat laat de PVV-voorman weten op Twitter. De Vries heeft vandaag bekendgemaakt dat hij op de dodenlijst van de zware crimineel Ridouan T. staat, waarschijnlijk vanwege uitspraken in RTL Boulevard. Wilders, die al jaren vanwege zware bedreigingen beveiligd wordt, kan zich goed inleven in de situatie van de tv-journalist.

Wilders biedt De Vries zijn hulp aan. “Heel veel sterkte Peter R. de Vries, dit is echt verschrikkelijk. Stay safe en als ik wat voor je kan doen laat het me weten.

Waarom wil Ridouan T. De Vries dood hebben? De misdaadjournalist op NPO Radio 1: “In RTL Boulevard heb ik het gehad over John van den Heuvel die ook bedreigd wordt door gangsters. Ik heb gezegd dat huurmoordenaars levenslang verdienen. Dat was denk ik tegen het zere been.

De Vries kreeg van het OM niet te horen hoe justitie weet dat hij op T.’s dodenlijst staat. Hij vindt dat het OM hem niet goed genoeg op de hoogte houdt van ‘wat er precies speelt’, terwijl hij daar als beoogd slachtoffer wel recht op meent te hebben.

Waarom brengt De Vries dit in de publiciteit? Bij NU.nl: “Ik kan nu niet anders dan dit in de publiciteit brengen. Ik waarschuw nu dat ik ervan weet. Als jij van plan bent een bank te beroven en je hoort op de radio dat de bank van het plan weet, zul je je ook bedenken.

Het is opvallend dat De Vries hulp aangeboden krijgt van Wilders. De Vries staat bekend als een van de grootste criticasters van de PVV. Hij heeft zich veelvuldig uitgesproken tegen het gedachtegoed van Wilders.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen