RTL Boulevard gehoorzaamt RVD: geen dancing queen

RTL Boulevard heeft maandag gehoor gegeven aan het verzoek van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) om geen beelden te tonen van een dansende koningin Máxima. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Máxima heeft op een feestje in Sevilla gedanst met een steenrijke meneer. Daarvan zijn beelden gemaakt, die overal op internet te vinden zijn, maar de RVD probeert verspreiding ervan tegen te gaan. “Wij dachten eerst: weet je wat, dat laten we zien“, aldus Luuk Ikink.

Dat durfden Ikink en zijn collega’s toch niet aan. “We hebben een brief gekregen van de RVD en die is vrij uitgebreid. Daarin staat: ‘Dat kan echt absoluut niet. Het zijn allemaal privébeelden, dus zend dit niet uit.’

De pedante muziekkenner Ronald Molendijk vindt het een schande. “Nou ja zeg, hoezo? Wij betalen die hele reis en alles erop en eraan, ik wil dat filmpje zien! Belachelijk dat we nog zo’n geheime dienst hebben die dat gaat verbieden. Donder op zeg! Gênant.

Royaltykenner Marc van der Linden retweette het filmpje op Twitter, maar ook hij kreeg een boze brief van de RVD. “RVD benoemt beelden dansende Koningin als ‘privé’ en verzoekt beelden te verwijderen. Ik zit ver weg, kan moeilijk op Twitter en haal mijn RT weg, maar niet weg van de discussie met RVD hierover. Alleen moeilijk nu gezien de afstand.

Oud-NPO-bobo Joop Daalmeijer daarop: “Wat een kulkoek Marc! Niet weghalen zou ik denken. Vrijheid van, etc.

Van der Linden: “Mijn idee. Maar niet gesteund door diverse andere media. En dat wordt dan uitgangspunt. Moeilijke ‘gevecht’ ook omdat ik beide kanten wel zie.

De dansende Máxima kunt u bekijken op TMG-site Dumpert.nl.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen