‘Ruud de Wild is de nieuwe radiokoning van Nederland’

Geplaatst op di 21 mei 2019 om 14:45

Update 24 mei – Helaas blijkt dit bericht niet te kloppen, omdat KRO-NCRV foutieve informatie heeft verstrekt. Ruud de Wild is níet de nieuwe radiokoning van Nederland. De kop is daarom tussen aanhalingstekens gezet. Lees ook: KRO-NCRV verspreidt leugens: Ruud de Wild niet #1.

NPO Radio 2-ster Ruud de Wild is de nieuwe radiokoning van Nederland. Hij neemt de nummer-één-positie over van de vertrokken Radio 538-dj Edwin Evers. Dat heeft zijn omroep KRO-NCRV laten weten. De radioshow van Ruud de Wild is sinds de meting over maart-april het best beluisterde programma van de hele Nederlandse radio. “Het radioprogramma was al marktleider in de middag sinds december 2017, maar scoort nu ook hoger dan de ochtendshow van 538 en dat is uniek.

De Wild is uitzinnig van vreugde sinds hij vanochtend de nieuwste luistercijfers zag. “Dit is een historische dag. Mijn hele carrière heb ik al gedroomd om de nummer 1 van alle programma’s te worden. Hoe vet is dat. Ik ben ontzettend trots op mijn hele team.

Jan-Willem van Engelen, zendermanager van NPO Radio 2, deelt dat gevoel. “Ik ben super trots op Ruud en zijn team die elke dag vol passie keihard werken om de luisteraar de beste show te geven. Radio is topsport en Ruud presteert op dit moment op het allerhoogste niveau.”

Het is niet meer dan terecht dat hij de nummer 1 dj van Nederland is. Het is fantastisch om zijn gedrevenheid te zien, hij is een echte teamplayer en een bijzonder leuk mens om mee te werken.

De Wild in de Middag is sinds 2 januari 2017 een dagelijks programma op NPO Radio 2. Het programma is elke werkdag tussen 16.00 en 18.00 uur te horen.

Foto: Linda Stulic
30 Reacties op “‘Ruud de Wild is de nieuwe radiokoning van Nederland’”


 1. Sjaak

  Radio is voor bejaarden en computer analfabeten.

 2. Bears’den

  Terecht!

 3. berend

  #1 En terecht. Topshow. Iedere dag weer.

 4. Werelds

  Verbaast mij niets. Ook ik luister elke dag ofwel Radio 10 ofwel Radio 2, Ekdom. Duidelijk verschil tussen deze zenders van de publieke omroep en de commerciele pulp van 538 en 3FM.

 5. Remi

  … On-line is Ruud minstens zo sterk !

  https://www.nporadio2.nl/podcasts/30-minuten-rauw

 6. Ja toch niet dan?

  Met de juiste mensen om hem heen is het een hele goeie radiomaker.
  Solo is het niks!!
  Heeft de kunde om de juiste mensen om hem heen te verzamelen die goed matchen met zijn karakter.
  Maar 3FM!!!
  Dat is echt niet best.
  Weer fors ingeleverd, terwijl de muziek juist het luisteren waard is, maar die dj’s……wat een ellende…karakterloze types met niet veel meer dan feitjes over liedjes wat 99% niet kan boeien…
  Ekdom gaat Radio 10 de grootste commerciële zender maken,knap !
  Doet al tien jaar hetzelfde( niet likken….enz)
  Vertrouwde stemmen en herkenbare programma’s is wat de mensen willen…

 7. Ron

  De muziek op 3FM is juist helemaal niet ‘luisteren waard’, dat is het hele eieren eten daar. Niemand zit te wachten op Imagine Dragons en daarna Sia en Kraantje Pappie. Die patsboem verschillen nekt de hele zender. Dat z.g.n. Alternatieve hoor ik niet op 3 FM, het is allemaal maar semi populaire muziek en inwisselbaar. En daarbij hebben ze ook de capaciteit niet om gedegen DJ’s te vinden die niet schijtlollig zijn maar het gewoon over de muziek te kunnen hebben. KINK is nog steeds een verademing maar dit is eigenlijk de taak van de NPO om dit gaat in te vullen.

 8. Ja toch niet dan?

  op 3FM nog wel eens iets nieuws en nog wel eens een liedje van bv The Smiths , Radiohead of Metallica op twee is het juist allemaal safe met Katie Perry, Duncan lawrence en blöf , Borsato en dan zo nu en dan eens the police of iets anders leuks uit 70/80/90.
  Stenders is uitzondering.
  Qua muziek is radio 10 dan nog interessanter als Radio 2
  KINK kan ik niet ontvangen, geen DAB en op internet radio niet gevonden.

 9. Mick

  Alles is fake aan zijn show, waarom dan zo populair.

 10. 123

  3FM heeft zwaar gebrek aan persoonlijkheden, daarom werkt het daar niet meer.

 11. Kaasplank

  Een hetero op roze schoentjes, nooit blijk gegeven verstand te hebben van muziek, een koning van de radio? NL is ziek aan het worden.

 12. MediaPrak

  Dus gaat 538 weer op de schop, Coen & Sander naar de morgen.

 13. Lies

  En terecht. Omdat de luisteraar vrij snel door heeft wie authentiek over komt.

 14. Bart

  Terecht de nummer 1. Zijn show zit goed in elkaar. Mag wel een uurtje bij.
  Net als Stenders Platenbonanza.

 15. rene

  Idd Bart, Stenders prima DJ, maar dan die overgang naar vrijdag, Annemieke. Snel de radio uit.

 16. Wanny

  Klopt dus niet. Het ochtendprogramma van Bart Arends is het best beluisterd.

 17. pip

  Ruud de Wild is een Hobbit.
  Het is een figuur met een onverzorgd uiterlijk zo als de brug slapers in Parijs.

 18. pip

  hij heeft wel een lekkere Turkse slavin.

 19. Pakalu Papito

  De luistercijfers van Radio Veronica zijn nog even ruk als altijd. Wilfred Genee kan zich beter weer gewoon op zijn tv-carriere richten en zichzelf niet meer zo overschatten. Hij zit ook als een wijf achter die mengtafel. Zo werkt dat dus niet.

 20. Peter Dekker

  Het bericht is simpelweg onjuist. KRO-NCRV heeft het inmiddels verwijderd van zijn site. Ook het AD had er een artikel over geplaatst en heeft het eveneens verwijderd. Frank Dane (opvolger van Edwin Evers bij 538) heeft het grootste bereik in de doelgroep 10+: er luisteren wekelijks ruim 2 miljoen mensen naar zijn programma. Ruud de Wild heeft 1,16 miljoen luisteraars per week op NPO Radio 2.

 21. Boris Biefstuk

  @pip
  Die afgeragde zaadspons? Jakkes.

 22. xandertje

  fakenieuws het is niet waar en dus rectificeren mediacourant…
  https://www.gelderlander.nl/show/radio-dj-bart-arens-trekt-meeste-luisteraars~a95556de/

  ps: AD heeft het artikel ‘Ruud de Wild koning radio 2’ inmiddels verwijderd.

 23. David

  @Werelds
  Radio 10 is niet van de publieke omroep, maar van Talpa.

 24. henk

  Dit nieuws klopt niet. Gijs Staverman trekt bijv. meer luisteraars maar het meest beluisterde programma is van Bart Arends, ook NPO Radio 2. Hoe communiceert die radiozender onderling? Vrij pijnlijk voor Bart.

 25. Hans Worst

  Lekker blijven roepen dat je wil verjongen. Ruud en consorten blijven doen waar ze goed in zijn en bevestigen dat het dwangmatig verjongen op publieke zenders niet werkt. Totaal terecht en een spiegel moment voor die over betaalde bestuurders dat ze totaal gefaald hebben. Chapeau voor Ruud en zijn team die hun koers vast houden en doorgaan met wat al jaren goede radio is. Het betaald zich nu uit.

 26. Marthijn

  Er is maar een radiokoning en dat is en blijft Edwin Evers, niemand anders mag nog niet eens zijn veters strikken.

 27. Rutger

  Ai…blijkt er een fout te zijn gemaakt…Ruud is helemaal niet de nummer 1 (zoals hij zelf zegt)..Staverman en Stenders scoren zelfs beter…ai dat is wel heel pijnlijk na de hysterie gisten tijdens zijn show..toch niet de nummer 1 voor iedereen… #fail

 28. Roy

  Ruud naar Talpa en dan nummer 1 worden!

 29. Anoniem

  Nooit van gehoord. Vreselijke man die Ruud de Wind.

 30. Roy

  Ruud is nummer 1111111111

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.