‘Ruud de Wild is de nieuwe radiokoning van Nederland’

Update 24 mei – Helaas blijkt dit bericht niet te kloppen, omdat KRO-NCRV foutieve informatie heeft verstrekt. Ruud de Wild is níet de nieuwe radiokoning van Nederland. De kop is daarom tussen aanhalingstekens gezet. Lees ook: KRO-NCRV verspreidt leugens: Ruud de Wild niet #1.

NPO Radio 2-ster Ruud de Wild is de nieuwe radiokoning van Nederland. Hij neemt de nummer-één-positie over van de vertrokken Radio 538-dj Edwin Evers. Dat heeft zijn omroep KRO-NCRV laten weten. De radioshow van Ruud de Wild is sinds de meting over maart-april het best beluisterde programma van de hele Nederlandse radio. “Het radioprogramma was al marktleider in de middag sinds december 2017, maar scoort nu ook hoger dan de ochtendshow van 538 en dat is uniek.

De Wild is uitzinnig van vreugde sinds hij vanochtend de nieuwste luistercijfers zag. “Dit is een historische dag. Mijn hele carrière heb ik al gedroomd om de nummer 1 van alle programma’s te worden. Hoe vet is dat. Ik ben ontzettend trots op mijn hele team.

Jan-Willem van Engelen, zendermanager van NPO Radio 2, deelt dat gevoel. “Ik ben super trots op Ruud en zijn team die elke dag vol passie keihard werken om de luisteraar de beste show te geven. Radio is topsport en Ruud presteert op dit moment op het allerhoogste niveau.”

Het is niet meer dan terecht dat hij de nummer 1 dj van Nederland is. Het is fantastisch om zijn gedrevenheid te zien, hij is een echte teamplayer en een bijzonder leuk mens om mee te werken.

De Wild in de Middag is sinds 2 januari 2017 een dagelijks programma op NPO Radio 2. Het programma is elke werkdag tussen 16.00 en 18.00 uur te horen.

Foto: Linda Stulic

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen