Thierry Baudet wil nog steeds niet aanschuiven in M

Geplaatst op di 21 mei 2019 om 16:15

Margriet van der Linden vindt het niet fijn dat Thierry Baudet opnieuw een uitnodiging om aan te schuiven in haar talkshow M heeft afgeslagen. Dat heeft ze maandagavond laten weten in de uitzending op NPO 1. Baudet heeft allemaal gekke dingen geschreven over abortus, euthanasie en vrouwenrechten en dat werd uitgebreid besproken in M. “Het vliegt allemaal een beetje de bocht uit met de uitspraken die Thierry Baudet doet in het essay en ook al eerder heeft gedaan.

De presentatrice vervolgde: “Het is ook een onaangenaam over mensen, omdat het enorme stappen terug zetten in de tijd is. Het is mij niet helemaal duidelijk.”

Van der Linden had het graag besproken met Baudet zelf. “Ik vind het heel jammer dat hij niet wil aanschuiven om er gewoon eens in alle openheid over te praten. Wat ik er vervelend aan vind is dat het naar mijn smaak ook een beetje handelen in sentiment is. Dat sentiment is er natuurlijk wel.”

Er zijn conservatieve stromingen, er is onder bevolkingsgroepen een diep beleefd religieus besef, maar af en toe krijg ik een beetje het gevoel dat het spelen is met dat sentiment, ter meerdere glorie van het groter maken van macht. Het is bijna niet te vangen of dat daadwerkelijk de opvatting is van Forum voor Democratie. Het lijkt mij heel gevaarlijk.”

Baudet zat vanochtend wel in Goedemorgen Nederland van de rechtse omroep WNL. Daar nuanceerde hij de uitspraken die hij in zijn essay deed.

Morgenavond zit Baudet in Pauw.

Lees ook: Margriet van der Linden: ‘Thierry wil niet bij mij’ (28 april)

Foto: KRO-NCRV
46 Reacties op “Thierry Baudet wil nog steeds niet aanschuiven in M”


 1. mart

  Iedereen die TV kijkt zal niets nieuws op deze site vinden. Het is echt de lebmaag van de media. Alles wat al een keer gegeten is belandt hier. :)

 2. Go09

  ”Baudet zat vanochtend wel in Goedemorgen Nederland van de rechtse omroep WNL. Daar nuanceerde hij de uitspraken die hij in zijn essay deed.”

  Dat deed hij niet. Hij lichtte slechts toe wat al die moreel verontwaardigde domkoppen die te lui zijn het essay te lezen niet willen snappen.

 3. ★★Onbekend💥💥

  In het stuk in American Affairs lijkt hij zich uit te spreken tegen abortus, euthanasie en werkende vrouwen.
  https://nos.nl/artikel/2285543-partijen-in-kamer-vallen-over-vrouwonvriendelijk-stuk-baudet.html

 4. 123

  Wat verfrissend en nieuw, dat boycotten van bepaalde programma’s (behalve tijdens verkiezingen), waar kennen we dat toch ook alweer van? O, ja, wacht: een andere rechtse politicus waar je niet veel van hoort tegenwoordig, deed dat ook. En kijk eens met wat voor een succes. 😂

 5. liefkleinhertje

  Het word nu wel eens tijd dat Margriet aan de man gaat dan kan zij leiding krijgen en gaat wat minder dom kakelen.
  Naar het schijnt valt Margriet op vrouwen daar om zou ze eens aan haar buurman kunnen vragen of die haar een paar corrigerende tikken wil geven.
  Ook zou zij een zoon kunnen adopteren die zou dan als hij een jaartje of 12 is de belangrijke beslissingen in huize van der Linden kunnen nemen.

 6. Sjaak

  Het heeft geen zin om bij de linkse NPO te gaan zitten om een rel uit te leggen die de NPO moetwillig gecreëerd heeft. Beter is het die linkse kliek te boycotten en rechtstreeks met de kiezer te communiceren.

 7. Annie

  Toekomstig Premier Baudet heeft groot gelijk om dat wanstaltige programma te negeren.

 8. Dwight Power

  Klinkt alsof Margriet Thierry ter verantwoording wil roepen. Hem aan een verhoor wil onderwerpen, alsof zij das Maß aller Dinge is.
  En natuurlijk het bekende linkse trucje: niet inhoudelijk bestrijden maar de persoon aanvallen en diskwalificeren, hem als gevaarlijk of slecht wegzetten.
  Terecht Thierry Baudet niet bij haar komt, zo vooringenomen en ideologisch verblind als Margriet is.

 9. Lies

  @123: idd, waar kennen wie die tactiek ook al weer van? Ik vind het ronduit laf, het boycotten van programma’s omdat je bij voorbaat weet dat je een weerwoord krijgt. Slappe hap.

 10. Hanselientje

  Ik weet nog dat Margriet van der Linden aan een talkshowtafel aanschoof in aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen om te praten over Hillary Clinton. Niet alleen werd er geen enkele kritische noot gekraakt, haar enige argument vóór Clinton was het feit dat ze vrouw was. Dat was het. Niet haar politieke ervaring, inhoud whatever… nee het feit dat ze vrouw was. Draai het om en de wereld zou te klein zijn voor mevrouw van der Linden. Ik als vrouw irriteer me daar dus kapot aan.

  En continu de witte, oude man bashen in haar programma. Het is gewoon SJW Buzzfeedplus-geneuzel in haar programma. Over spelen met sentimenten gesproken.

 11. Curryworst

  In alle openheid praten met Margriet van der Linde?
  Ze is zo vooringenomen links dat het van het scherm spat.

 12. Froukje

  De mainstream media in effect. Margriet laat grote woorden als ‘gevaarlijk’ vallen om het frame ‘Baudet, eng, tegen abortus etc.’ te bekrachtigen.
  Ook zij heeft de essay niet gelezen en kent het werk van Houellebecq niet.
  Wat is de gevestigde orde bang!

 13. Lies

  @Froukje: wat is voor jou relevant mbt Houellebecq?

 14. TEQUILA☀️SUNRISE

  Met een steeds groter wordende invloed van de Islam in NL gaan we ook enorme stappen terugzetten in de tijd en dan is het opeens niet erg.

 15. Bart

  Ik begrijp überhaupt niet dat er mensen gaan zitten bij M. Het is beter dan vorig jaar maar nog steeds niet echt goed. Zoek er een presentator bij en verleng DWDD met een paar maanden. In de zomer juli en augustus een ander programma. Iets met vakantie en evenementen dat het land in gaat. Een soort Gevoel van de 4Daagse maar dan breder.

 16. Martijn

  @mart: niemand kijkt nog TV, daarom is deze site zo handig!

 17. pip

  En weer is een politicus de fout ingegaan en zoals te verwachten is het weer een VVDer .
  Wat is het toch met deze onbetrouwbare partij ??????????????
  Er is maar een optie aftreden .

 18. Actries van Houten

  Thierry is gewoon bang voor Margriet. Die maakt terecht meteen gehakt van zijn waanfantasieën. Om die reden durft hij niet bij M te verschijnen.

 19. Leo

  Actries, je vergist je. Figuren als M hebben de waanideeën.

 20. Froukje

  Een schrijver van een essay hoeft het niet zelf met alles eens te zijn.
  Het uitgangspunt is het werk van Houellebecq. Het is gewoon een goed geschreven essay. Jammer voor de haters.

 21. pip

  Ik zou het ook niet doen want wat mot je in een programma van potten

 22. 123

  Nu ik al die reacties zo lees, moet ik toch echt iets kwijt: uit onvrede komen vaak de meest verschrikkelijke partijen aan de macht. Dat er onvrede is, onderschrijf ik, en begrijp ik. Maar wat mij steekt, is dat het kleinschalig begint: links is fout, het midden is fout, alles is corrupt, enz. Maar daarna gaat het over andere religies: moslims, joden, enz., allemaal fout. Dáárna gaat het over homo’s, lesbiennes, alles wat niet in een hokje past. En daarna gaat het nóg verder: vrouwenrechten.

  Zijn wij serieus waar zó enorm afgezakt dat wij alle rechten, die ons juist ook zo enorm op de kaart hebben gezet, die ons zoveel hebben gegeven, ons nu uit de handen laten glippen? Kan (ultra)rechts Nederland niet inzien dat zij nu hetzelfde doen als waartegen zij ageren mbt moslims; holebi-rechten: weg! Vrouwenrechten: weg!

  Het is sneu om te zien dat NL tot dit is gekomen.

 23. Jo-met-de-banjo

  Die zure heks toont het gelijk van Baudet. Ze moet snel terugkeren naar onder haar steen.

 24. Boekmaag

  M is toch die van dat vrouwenprogramma? Daar heeft Baudet idd niks te zoeken.

 25. Lieke van Lexmond Lover

  Groot Gelijk van Baudet! Die linkse M gaat hem natuurlijk helemaal afbranden in de uitzending , niet keurig zo voor de verkiezingen.
  Die M is de grootste linkse die er maar is, BAUDET – Rutte 1 – 0 !
  en Rutte zie je toch ook niet bij M ?

 26. XXXX

  M is zwaar psychotisch, met andere woorden knettergek. Baudet gaat niet omdat hij M een vervelende vent vindt.

 27. Live

  Teunie ik mis je nog

 28. Ad

  Ben absoluut geen aanhanger van Baudet, maar als hij daar aanschuift, weet hij gegarandeerd zeker vier tegenstanders tegenover zich die uiteraard passen in het linksig, vooringenomen straatje van Van der Linden.

 29. Robert

  Het is gewoon een schijtlijster, die de gewone man helemaal niet ziet staan.

 30. Elly

  @Ad: ik ben absoluut wél aanhanger en fan van Thierry en FVD.
  En met mij miljoenen anderen die er genoeg van hebben!!!

 31. david

  Margriet is grachtengordel/salonsocialist.
  Niets te maken wil hebben met de gewone man.
  Daarin is de vara de weg kwijt.

 32. Deadly Viper

  Hou toch op met die gewone man onzin.

  De boze ontevreden man uit de lagere sociale klasse bedoel je die alles wat geen FvD of PVV is links noemt.

 33. Froukje

  En bij ‘M’ zitten zijn stemmers niet. Een goede reden om daar weg te blijven.

 34. Jan

  Het grappige is dat iedereen het over links en de vara heeft maar M wordt uitgezonden door de KRO-NCRV en dat zijn meer de omroepen voor CDA en CU stemmers lijkt mij.

 35. Bobby Eden

  Baudet heeft ook niets te zoeken bij Hillary-aanhanger V/d Linden

 36. Paolo

  Kijk de uitzending van van ‘ Goedemorgen Nederland’ van 21 mei 2019 terug. Daar reageert Baudet ook steeds weer op z’n Baudet’s and that’s it. Het was een goede vraag van Jean Dohmen (econoom) en redacteur bij het FD. Hij stelde Baudet de vraag , waarom hij regeareert ZOALS hij reageert. Altijd fel, een beetje uit de slof schieten (en veel in one liners).Op Baudet kun je niet stemmen nu en Otten is al passe. En daar blijft het niet bij waarschijnlijk. FvD is vooral, Baudet, Baudet die toevallig wat poppetjes nodig heeft. Mensen lopen graag achter een zelfgekozen winnaar aan die dat vooral zelf hoog van de toren blaast.

 37. west**

  @ JAN Het zijn ook merendeels werkeloze, en laagopgeleiden hier op deze site.
  Weten inderdaad niet eens welke stroming of kleur een omroep heeft .

 38. anoniem

  M

  praat met Angela de Jong van AD

  waarom de oplage van parool en AD niet groeit

 39. dirk

  IK zou ook niet bij de bepaald niet interessante M aanschuiven.
  Eerst moet ze van mij naar een goede de kapper en geen haar a la de mormonen.

 40. toxilogic

  Baudet heeft een grote mond en een klein hartje, hij is bang voor vrouwen-net als zijn aanhang trouwens, vandaar die drang om vrouwen te onderdrukken. Dus dat hie niet bij die lesbo Margriet aan wil schuiven is nauwelijks verrassend, ondanks dat Margriet bepaald geen intellektueel licht is en Thierry haar toch zou moeten handelen, maar zoals eerder gezegd hij is een bangerd, die directe discussie uit de weg gaat om zijn ‘mystiek’ in stand te houden.

  ps die showdown met Rutte is al voor geregisseerd, hij laat Rutte wat afgeven en hij gooit wat stront in de richting van de VVD, na afloop hebben beide gewonnen aangezien het klootjesvolk er toch niks van begrijpt.

 41. Eline

  @toxilogic – je bent duidelijk in paniek.
  FVD gaat morgen een zeer grote overwinning boeken.
  En dat is meer dan terecht.

 42. anoniem

  @Eline: Ik vermoed dat u man bent en 60-plusser? Of misschien Russisch? :-)

 43. Geronimo

  5 tegen 1 en niet mogen uitpraten is niet eerlijk. Gewoon een rationele afweging om niet aan te schuiven bij deze subjectieve pot.

 44. Geronimo

  at 123

  IJveren voor inperken van vrouwen, homo’s etcetera is iets heel anders dan van mening zijn dat het afbreken de traditionele rolpatronen tussen man en vrouw de samenleving weinig goeds heeft gebracht.

 45. Geronimo afgeslachte roodhuis

  Geronimo kenkerhoofd.

 46. Charles

  M moet nu niet denken dat ze iets voorstelt. Ongeschikt blijft ze.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.