Thierry Baudet wil nog steeds niet aanschuiven in M

Margriet van der Linden vindt het niet fijn dat Thierry Baudet opnieuw een uitnodiging om aan te schuiven in haar talkshow M heeft afgeslagen. Dat heeft ze maandagavond laten weten in de uitzending op NPO 1. Baudet heeft allemaal gekke dingen geschreven over abortus, euthanasie en vrouwenrechten en dat werd uitgebreid besproken in M. “Het vliegt allemaal een beetje de bocht uit met de uitspraken die Thierry Baudet doet in het essay en ook al eerder heeft gedaan.

De presentatrice vervolgde: “Het is ook een onaangenaam over mensen, omdat het enorme stappen terug zetten in de tijd is. Het is mij niet helemaal duidelijk.”

Van der Linden had het graag besproken met Baudet zelf. “Ik vind het heel jammer dat hij niet wil aanschuiven om er gewoon eens in alle openheid over te praten. Wat ik er vervelend aan vind is dat het naar mijn smaak ook een beetje handelen in sentiment is. Dat sentiment is er natuurlijk wel.”

Er zijn conservatieve stromingen, er is onder bevolkingsgroepen een diep beleefd religieus besef, maar af en toe krijg ik een beetje het gevoel dat het spelen is met dat sentiment, ter meerdere glorie van het groter maken van macht. Het is bijna niet te vangen of dat daadwerkelijk de opvatting is van Forum voor Democratie. Het lijkt mij heel gevaarlijk.”

Baudet zat vanochtend wel in Goedemorgen Nederland van de rechtse omroep WNL. Daar nuanceerde hij de uitspraken die hij in zijn essay deed.

Morgenavond zit Baudet in Pauw.

Lees ook: Margriet van der Linden: ‘Thierry wil niet bij mij’ (28 april)

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen