NPO 1 staat achter slecht bekeken Flikken-herhaling

De reden dat NPO 1 nu al maanden in het hoogseizoen herhalingen van Flikken Maastricht uitzendt op vrijdagavond prime time, is omdat de kijker dat graag wil. Dat heeft de publieke omroep laten weten. Tv-critici zijn hoogst verbaasd over deze programmatische keuze, omdat NPO 1 van alle zenders in Nederland veruit het hoogste budget heeft en een herhaling op prime time een volstrekt zwaktebod is. De kijker is de dupe; die moet het nu doen met dertien-in-een-dozijn-zangshows op 4 en 6.

De NPO jast er elk jaar 800 miljoen euro aan belastinggeld doorheen, maar komt op een avond waarop hele families met elkaar voor de buis kruipen voor een inspiratieloze Flikken-herhaling. “Ik vraag me af wie er een fout heeft gemaakt met bestellen of wie er te laat op ja heeft gedrukt voor een nieuw seizoen van Flikken Rotterdam“, zei Angela de Jong hierover op de radio.

Volgens de NPO is er echter helemaal geen fout gemaakt. “Na een nieuwe serie van Flikken Maastricht volgden in het verleden ook herhalingen van eerdere reeksen, omdat kijkers graag Flikken Maastricht op vrijdagavond zien.”

De NPO wijst erop dat de herhalingen van Flikken Maastricht nieuw zijn. “Serie acht is nog niet eerder herhaald.”

Waarom kiest de NPO in het hoogseizoen voor een herhaling op zo’n belangrijke uitzendavond? “Onze middelen zijn beperkt en we blijven mooie content een tweede kans geven zolang dit werkt voor de kijker.”

Vrijdag aanstaande is de laatste aflevering uit het achtste seizoen te zien. “Op 17 mei zenden we André Rieu op het Vrijthof 2018 uit en die vrijdag daarop start de Duitse serie Polizei Potsdam (SOKO Potsdam).”

Lees ook:
NPO 1 op vrijdagavond half negen volledig door het ijs (23 maart)
‘Flikken-herhaling op vrijdag NPO 1 is schemafout’ (gisteren)

Foto: NPO

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen