NPO 1 staat achter slecht bekeken Flikken-herhaling

Geplaatst op Tue 07 May 2019 om 13:45

De reden dat NPO 1 nu al maanden in het hoogseizoen herhalingen van Flikken Maastricht uitzendt op vrijdagavond prime time, is omdat de kijker dat graag wil. Dat heeft de publieke omroep laten weten. Tv-critici zijn hoogst verbaasd over deze programmatische keuze, omdat NPO 1 van alle zenders in Nederland veruit het hoogste budget heeft en een herhaling op prime time een volstrekt zwaktebod is. De kijker is de dupe; die moet het nu doen met dertien-in-een-dozijn-zangshows op 4 en 6.

De NPO jast er elk jaar 800 miljoen euro aan belastinggeld doorheen, maar komt op een avond waarop hele families met elkaar voor de buis kruipen voor een inspiratieloze Flikken-herhaling. “Ik vraag me af wie er een fout heeft gemaakt met bestellen of wie er te laat op ja heeft gedrukt voor een nieuw seizoen van Flikken Rotterdam“, zei Angela de Jong hierover op de radio.

Volgens de NPO is er echter helemaal geen fout gemaakt. “Na een nieuwe serie van Flikken Maastricht volgden in het verleden ook herhalingen van eerdere reeksen, omdat kijkers graag Flikken Maastricht op vrijdagavond zien.”

De NPO wijst erop dat de herhalingen van Flikken Maastricht nieuw zijn. “Serie acht is nog niet eerder herhaald.”

Waarom kiest de NPO in het hoogseizoen voor een herhaling op zo’n belangrijke uitzendavond? “Onze middelen zijn beperkt en we blijven mooie content een tweede kans geven zolang dit werkt voor de kijker.”

Vrijdag aanstaande is de laatste aflevering uit het achtste seizoen te zien. “Op 17 mei zenden we André Rieu op het Vrijthof 2018 uit en die vrijdag daarop start de Duitse serie Polizei Potsdam (SOKO Potsdam).”

Lees ook:
NPO 1 op vrijdagavond half negen volledig door het ijs (23 maart)
‘Flikken-herhaling op vrijdag NPO 1 is schemafout’ (gisteren)

Foto: NPO
14 Reacties op “NPO 1 staat achter slecht bekeken Flikken-herhaling”


 1. Michel

  Uit de kijkcijfers blijkt dan toch wel een beetje dat de kijker dit eigenlijk niet wil? Dus waarom dan beweren dat de kijker het wél wil?

 2. Ernie

  Veel beter gaat het hier niet worden dit jaar:

  De NPO wijst erop dat de herhaling van Flikken Maastricht nieuw is.

 3. oijoepio

  Het zijn nieuwe herhalingen, geen ouwe herhalingen, dat maakt het verschil! :-P

 4. De Kijker

  Ik wil dit. En daarna wil ik Jensen kijken.

 5. NPO kijker-dinsdag

  Wekelijks bijna 600.000 is niet slecht voor een herhaling.
  Tel daarbij op de 1,3 miljoen van 2 voor 12.

  Npo 1 en 2 hoeven elkaar de tent niet uit te vechten ( VARA/BNN en AVRO/TROS)
  Zeer verstandig van NPO deze herhaling. Elkaar kapot maken laat NPO wel over aan RTL

  Een jaar geleden was het dezelfde discussie van Angela deJong.
  Ze gaat dingen vergeten of is aan het drammen.

 6. Tim20

  Je moet het maar bedenken: “nieuwe herhalingen” hahahaha :)

 7. Lee

  “De kijker” wil dat graag? Nou, deze kijker niet en ik ben een vaste FM- (en FR-)kijker!

 8. Sum Ting Wong

  Weet je wat deze niet-kijker wel wil: de NPO afschaffen, televisie overlaten aan de markt en wekelijks 15.000.000 euro vrijmaken voor terugdringing van de staatsschuld.

 9. Bart

  Dit is echt absolute onzin wat de NPO daar zegt.

 10. Jan

  Deze herhaling is misschien wel beter dan het laatste seizoen van Flikken Maastricht; dat was echt matig…

 11. Eelco

  Staatsomroep smijt teveel geld over de balk met die honderden reizende BN-ers
  En waren het maar alleen herhalingen van FM wat te denken van alle herhalingen mooiste meisje van de klas en Ik vertrek. Om gek van te worden

 12. IntiemGeschoren

  Wie kijkt er naar deze Neder-trash?

 13. Johan Boksbeugel

  De kijker wilde ook behoud van de themazender NPO Best, met Love Letters en Onderweg Naar Morgen dat extreem goede kijkcijfers haalde voor een themakanaal. Maar de NPO draaide daar de geldkraan van dicht, noemde het na een paar jaar lijden om tot NPO1 EXTRA en heeft er nu een of andere vage webcaremedewerker zitten die helemaal niks nieuws plaatst en mensen met serieuze vragen van de pagina gooit. Heel raar.

 14. Bart

  @Johan Klopt inderdaad. Die doet zijn werk inderdaad niet behoren. Ga dan lekker wat anders doen i.p.v. dat werk. Dan heb je het echt niet begrepen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.