Mening Angela de Jong over Zwakste Schakel bekend

De mening van Angela de Jong over de revival van De Zwakste Schakel is bekend. Ze vindt het helemaal niets. Dat is vandaag te lezen in het AD. Bridget Maasland blies de bitchy kennisquiz maandag nieuw leven in op de late avond van RTL 4 en boekt daarmee succes: de zender ziet zijn kijkcijfers in dat tijdvak verdriedubbelen. Maar dat blijft niet zo, denkt De Jong. “Hiermee gaat de zender de concurrentie met Pauw, Hart van Nederland of elke willekeurige Netflix-serie niet winnen.

De Jong vindt dat het tempo van vijftien jaar geleden is aangehouden en dat vraagt anno 2019 om ‘bovenmenselijk geduld’, stelt ze. “Met al die tergend trage ronden met vragen die gejat lijken uit de afvalbak van De Slimste Mens, wegstemprocedures, sneren naar de kandidaten, weer een wegstemprocedure en een reclameblok waar geen eind aan komt.”

Het prijzengeld is bovendien lachwekkend, vindt De Jong. De winnares ging met 2.400 euro naar huis, terwijl kandidaten in andere show als Eén tegen 100 of Miljoenenjacht met tonnen of miljoenen naar huis gaan.

De tv-kenner verwacht dat de kijkcijfers gaan instorten. “Hoe jammer ook voor Maasland die al jaren op de reservebank zit van RTL (Boulevard) en meer capaciteiten heeft dan enkel over showbizznieuwtjes te praten.”

Maar de rol van quizheks à la de Britse oermoeder Anne Robinson past haar niet.

De mening van Angela de Jong over De Zwakste Schakel kunt u lezen op AD.nl.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen