RTL Nederland trekt nog niet de stekker uit RTL 8

De verschuiving van lineair naar on demand kijken treft vooral tv-zenders die sterk leunen op Amerikaanse films en series. Daar kijkt men anno 2019 immers veel liever naar op een zelfgekozen moment, via een streamingdienst. Als je naar RTL en SBS kijkt dan zijn RTL 8 en SBS 9 de zenders die het meest leunen op dit soort televisie. Betekent het ook dat die stations de eerste slachtoffers zijn van de lineaire uitholling? Nu in elk geval nog niet, zegt RTL-baas Sven Sauvé in het NRC.

Sauvé is niet voornemens om de stekker uit RTL 8 te trekken. “Het klopt dat RTL 8 vooral buitenlands product uitzendt, maar dat zijn de goedkopere titels. Ik zie nog niet snel het einde.”

Het wordt wel moeilijker om een zender als RTL 8 te vullen, geeft Sauvé aan. “Wat ik wel voorspel is dat het voor ons moeilijker wordt om de grote, internationale titels te krijgen. Een partij als Disney houdt de films voor zijn eigen videodienst.

Het leidt ertoe dat RTL meer gaat leunen op eigen, Nederlandse producties. Dan heb je immers zelf alle rechten, geeft Sauvé aan.

Zo zou RTL 8 op termijn meer een RTL-stempel krijgen met herhalingen van producties uit de creatieve unit van RTL. Dat zijn volgens hem ‘echte verhalen’.

Het interview met Sven Sauvé kunt u lezen op de website van NRC.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen