Maurice Wijnen wantrouwt Madonna-stress Songfestival

Geplaatst op di 14 mei 2019 om 12:15

Songfestival-kenner Maurice Wijnen gelooft niet dat het optreden van Madonna in de grote finale van het Eurovisie Songfestival daadwerkelijk aan een zijden draadje hangt. Dat laat hij weten op Twitter. De komst van Madonna hangt al maanden in de lucht, maar werd vorige maand bevestigd door de Israëlische publieke omroep KAN. Nu heeft festivalbaas Jon Ola Sand laten weten dat haar optreden allerminst zeker is, omdat er nog geen contract is getekend.

Hoe kan het dan dat KAN dit bevestigd heeft? “Helaas zijn hier allerlei geruchten over naar buiten gekomen en hebben mensen namens de EBU uitspraken gedaan maar zij hadden de bevoegdheid helemaal niet.

Waarom hangt haar optreden aan een zijden draadje? “De reden is simpel: er is nog geen getekend contract. En als dat er niet komt, zal ze ook niet optreden. Zo simpel is het. We zitten in de laatste fase. Maar als er niks wordt getekend, komt er geen optreden.

De situatie waarin we nu zitten is een beetje vreemd. We hebben een artiest die wel wil optreden tijdens het songfestival en we willen haar ook graag verwelkomen maar voordat het zover is moeten er meer veiligheidsmaatregelen worden getroffen en die zijn er nog niet.

Maurice Wijnen wantrouwt de situatie. “Het Songfestival zegt nog niet rond te zijn met Madonna. Moeilijk te geloven op dat niveau en met een giga-live-uitzending over vijf dagen. Wat doe je dan met die vijf overgebleven minuten? Dit neigt naar het opvoeren van de hype.

Foto: Vivo
25 Reacties op “Maurice Wijnen wantrouwt Madonna-stress Songfestival”


 1. Werelds

  Madonna? Pff, komt ze weer met haar vleesjurk zeker. Word een beetje Cornald-moe met al zn meninkjes

 2. Leo

  En zeker Madonna wil zo’n live performance tot in de puntjes voorbereid en geregeld hebben. Dit is een wereldwijd event en zij pakt dat soort optredens ook groots aan. Dat is al lang allemaal geregeld. Logistiek gezien kan dat ook niet anders.

 3. Remi

  … Intussen stijgt de verkoop van kapotjes (super-strong ;) in Tel Aviv
  naar recórd-hoogtes.

  Tja wat wil je ook … de Mauricejes van deze wereld zijn er neergestreken.
  … En de Shownieuws-‘Koosjes’.

  “Haaaaj … ik herken je nog van vorig jaar …”

  Dat soort werk.

 4. Mono

  Zullen we die Amerikanen gewoon lekker weren van het Songfestival? Die bemoeien zich al overal mee en we hebben gezien tot wat voor ellende dat heeft geleid.

 5. Anita

  @Mono Prima idee, maar dan ook de Israëlisch!

 6. Radioboer

  @Werelds Madonna in een vleesjurk? Volgens mij was dat Lady Gaga ;-)

 7. Anita

  Hahaha!!

 8. StefanV

  Ik weet niet welke nummers Madonna denkt te gaan zingen in Tel Aviv, maar als het materiaal van haar nieuwe album is, mogen tv-kijkers zich alvast instellen op een enorme anti-climax. De eerste drie uitgebrachte nummers zijn niet om aan te horen.

 9. M.

  Geen lelijk woord over Madonna, jullie stelletje minkukels.

 10. StefanV

  @ Remi (12:45) Net als bij die (heteroseksuele) sporters die massaal van bil gaan in het Olympisch Dorp, bedoel je?

 11. StefanV

  @ M. (12:45) Jawel hoor. Als ze goede muziek maakt, zoals op Ray Of Light en Confessions On A Dancefloor dan zeg ik dat, maar als ze bagger uitbrengt, zeg ik dat ook.

  Ik heb Madonna nog nooit zulke slechte muziek horen maken als anno 2019. Deze troep zou in de jaren 80 de b-kant van haar singles nog niet hebben gehaald.

 12. Marloes

  Het is ook allemaal bijzonder over dit optreden, misschien zijn er wel dreigementen naar Madonna geuit en moeten ze dat onderzoeken.

 13. liefkleinhertje

  Die vieze ouwe heks durft gewoon niet want ze kan alleen plee bekken.
  Die vieze ouwe heks denkt alleen aan geld en daar zullen ze daar wel niet zo kwistig zijn.
  Die vieze ouwe heks haar laatste CD is ronduit slecht dat weet ze zelf ook.
  Die vieze ouwe heks maakt alle kruistochten tot een lachertje als ze echt gaat zingen.
  Die vieze ouwe heks moet lekker op een brandstapel gaan staan dat is wel leuk.

 14. robster

  Het optreden is in kannen en kruiken. Er waren wat problemen omdat het nummer dat ze oorspronkelijk ten gehore wilde brengen een politiek geladen boodschap had, wat de Eurovisie organisatie heeft afgewezen omdat ze “niet politiek beladen” willen zijn. Het ging hier om een liedje met een boodschap over wapenwetgeving en anti geweld.

  Vooralsnog is de planning dat ze een performance doet van het nummer “Like a Prayer” met een 40 man sterk koor, en daarnaast een optreden van een nieuw nummer van haar aankomende album genaamd “Future”, geproduceerd door Diplo, met een dancehall achtige sound. Hiervoor is ook rapper Quavo ingevlogen die een feature heeft op het nummer. Tevens zullen er 25 dansers op het podium verschijnen. Heel haar equipment en entourage is al onderweg naar Israel, zelf komt ze morgenochtend aan in Tel Aviv. Jean Paul Gaultier is verantwoordelijk voor de outfit tijdens haar optreden.

 15. T

  Madonna heeft een single en een album te promoten en er kijken circa 200 miljoen mensen naar het songfestival. En ze wordt er grof voor betaald.

  Tuurlijk gaat dat door.

 16. felix jansen

  Sienneke wil vast wel optreden voor een paar consumptie bonnen

 17. Daam Sjaab

  Kan iemand mij uitleggen waarom Jantje Smit en die flapoor het Songfwstival doen na al die mislukkingen (Sieneke, indiaan en de rest?) Oh ja die schele in die kutjurk?

 18. zuater slob

  Kan iemand mipj uitlegg en waarom Jant je Sm it en die fl apoor het Songfw stival doen na al die misl ukkingen (Sien eke, india an en de rest?) Oh ja die schele in die ku tju rk?

 19. zuater slob

  Daar zit je weer naar te kijken he, die ellende

 20. zuater slob

  Wie stuurt wer nou een indiaan, waar slaat dat G V D op?

 21. zuater slob

  Jantje Smit vindt allen mmoi man en die flapoor heeft er ook veel verstand van de L U L. Wegwezen H O MO O S

 22. De baard van Tante Trees

  Georgi?e goet ook ,\mee aan deze j\hpmowedstrijd.
  Dadelijk Algerije en Eritrea.
  En Jantje Smit en die flapoor vinden het prachtig.

  NEKSCHOT SVP

 23. liefkleinhertje

  Denk je rustig naar Pauw te kunnen kijken is dat vervelende liedjes feest nog bezig.
  In Belgie kan de vlag uit daar zijn ze er mooi van af en het is maar te hopen dat die vervelende Duncan de finale thuis kijkt.
  De enigste kans voor ons om te winnen is als we de Josti band sturen .

 24. typexx

  @liefkleinhertje, over vieze ouwe heksen gesproken, wanneer donder jij eens op van deze site ?!

 25. @typexx

  Als jij dood bent.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.