Maurice Wijnen wantrouwt Madonna-stress Songfestival

Songfestival-kenner Maurice Wijnen gelooft niet dat het optreden van Madonna in de grote finale van het Eurovisie Songfestival daadwerkelijk aan een zijden draadje hangt. Dat laat hij weten op Twitter. De komst van Madonna hangt al maanden in de lucht, maar werd vorige maand bevestigd door de Israëlische publieke omroep KAN. Nu heeft festivalbaas Jon Ola Sand laten weten dat haar optreden allerminst zeker is, omdat er nog geen contract is getekend.

Hoe kan het dan dat KAN dit bevestigd heeft? “Helaas zijn hier allerlei geruchten over naar buiten gekomen en hebben mensen namens de EBU uitspraken gedaan maar zij hadden de bevoegdheid helemaal niet.

Waarom hangt haar optreden aan een zijden draadje? “De reden is simpel: er is nog geen getekend contract. En als dat er niet komt, zal ze ook niet optreden. Zo simpel is het. We zitten in de laatste fase. Maar als er niks wordt getekend, komt er geen optreden.

De situatie waarin we nu zitten is een beetje vreemd. We hebben een artiest die wel wil optreden tijdens het songfestival en we willen haar ook graag verwelkomen maar voordat het zover is moeten er meer veiligheidsmaatregelen worden getroffen en die zijn er nog niet.

Maurice Wijnen wantrouwt de situatie. “Het Songfestival zegt nog niet rond te zijn met Madonna. Moeilijk te geloven op dat niveau en met een giga-live-uitzending over vijf dagen. Wat doe je dan met die vijf overgebleven minuten? Dit neigt naar het opvoeren van de hype.

Foto: Vivo

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen