NPO zet zeventien gebarentolken en -dansers op ESF

De NPO zet een groep van zeventien gebarentolken en gebarendansers op het Eurovisie Songfestival. Zij moeten het liedjesfestijn, of volgens Johan Derksen het homofeest, toegankelijker maken voor doven en slechthorenden. Dat heeft de publieke omroep laten weten. “Een enthousiaste groep van zeventien tolken en signdancers zorgen voor een unieke beleving voor de dove of slechthorende kijker die op deze manier ook het ritme en de sfeer van een lied goed meekrijgt“, aldus de omroep.

Het is de eerste keer dat het Eurovisie Songfestival op deze manier verslagen wordt. Het gaat overigens alleen om de tweede halve finale op donderdag en de finale op zaterdag. Aan de eerste halve finale van vanavond doet Nederland namelijk niet mee.

De doven- en slechthorendenversie wordt uitgezonden op themakanaal NPO 1 extra, bij KPN te vinden op kanaal 76, bij Ziggo op kanaal 128 en bij T-Mobile op kanaal 273.

Het lijkt een beetje overdreven om een groep van zeventien mensen op de gebarenversie te zetten, maar onderstaande video maakt duidelijk dat de gebarenmensen compleet uitgeput moeten zijn na iedere performance:

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen