Madonna treedt definitief op bij Eurovisie Songfestival

De 60-jarige zangeres Madonna, die met hits als Like A Virgin en Holiday uitgroeide tot Queen of Pop, treedt op zaterdag 18 mei op in de grote finale van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. Dat heeft de Israëlische omroep KAN bevestigd aan The Jerusalem Post. De torenhoge gage van Madonna wordt niet betaald door de Israëlische belastingbetaler, maar door de Israëlisch-Canadese miljardair Sylvan Adams, die zichzelf als ambassadeur van Israël in de entertainmentwereld ziet. Hij is trots.

Adams wil alle aandacht op het Songfestival in Israël vestigen. “Het is een geweldige manier om het toerisme een boost te geven“, zegt hij.

Hij heeft veel voor zijn land over. “Als we hier meer mensen naartoe brengen, dan zullen meer mensen onze echte natuur and de pracht van ons land en onze mensen zien, en de vrijheid, openheid, tolerantie en veiligheid van ons land.

De miljardair gaf een aantal weken geleden al toe dat hij bezig was om Madonna zo ver te krijgen. Ze zou een gage krijgen van meer dan een miljoen dollar.

Het lukte Adams vorig jaar ook al om de Giro d’Italia naar Israël te halen.

Foto: Vivo

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen