Jan Slagter: ‘Belachelijk dat MolTalk wél mag blijven’

Geplaatst op Wed 29 May 2019 om 9:30

Jan Slager vindt het belachelijk dat Smaakt Naar Meer, de nabeschouwing van Heel Holland Bakt, van de buis moet, terwijl MolTalk wél mag blijven. Dat geeft hij aan in zijn column in MAX Magazine. Amusement om amusement mag niet bij de NPO, ténzij daar moeilijke bereikbare doelgroepen (lees: jongeren) mee worden bereikt. Daarom mag MolTalk wel en Smaakt Naar Meer niet. Het stoort Slagter mateloos. “U kent me inmiddels goed genoeg om te weten dat ik het er niet bij laat zitten.

Slagter vindt die voorwaarde ridicuul. “Juist voor oudere kijkers is de televisie één van de weinige bronnen van vermaak en een venster op de wereld. Een venster dat door de regels van Sander Dekker voor deze groep nu steeds meer gesloten wordt.”

Hij vervolgt: “En nog vreemder: volgens dezelfde regels mag een vergelijkbaar ‘napraatprogramma’ als MolTalk wél gehandhaafd blijven.

De omroepbaas laat het er niet bij zitten. “Houd deze column in de gaten de komende weken want wij gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u naar Smaakt naar meer kunt blijven kijken. Desnoods passen we het programma een beetje aan. Ik heb al een nieuwe naam: Heel Holland Bakt Talk!

Lees ook:
Nabeschouwing HHB van de buis: Jan Slagter woest (23 mei)
NPO heeft maling, komt met nieuwe HHB-napraatshow (24 mei)

Foto: BNNVARA
23 Reacties op “Jan Slagter: ‘Belachelijk dat MolTalk wél mag blijven’”


 1. Albert Verlinken

  Deze Bejaarde praat bijna nooit onzin en nu ook weer niet. Als het echt om het uitvoeren van de publiek taak gaat kunnen we veel beter beginnen met het terug gaan naar twee zenders en daar de programma’s voor zoeken.

 2. Sjaalie van der Klappe

  Nabeschouwen is een hype die onmiddellijk gestopt moet worden!

 3. Peacock and Whitemen

  Bewijs is er nu voor het nieuwe programma op rtl 4 met gert verhulst:

  https://www.hln.be/showbizz/tv/een-boegbeeld-peter-van-de-veire-gaat-studioshow-de-battle-presenteren-op-vier-ik-zal-gert-en-james-neutraal-aanmoedigen~a20d0b32/

 4. Ben Zine

  Albert Verklinken, je halfbroer gaat eind juni al van zender, dat is in ieder geval een goed begin. Ik zou eerder stoppen met slecht bekeken programma’s/zenders (Sbs6, Net5, Rtl5, RtlZ, Sbs9).

 5. Grace321

  Held👍👍

 6. Albert Verlinken

  @Ben Zine
  De commerciëlen mogen van mij net zoveel bagger op de tv gooien als ze maar wensen, dat kost ons geen belastinggeld. Alle NPO pulp wel! Al die programma met Laurens Verster en nagenoeg alle BNN-Vara programma’s die niet uit een studio komen kunnen gelijk de prullebak in.

 7. Tss

  Gooi die hele taartenbakkerij van de buis!
  Dat die André van Duin zich daarvoor leent!
  Ach, ja natuurlijk! Als hij er niet bij was gekomen was dit vreselijke programma allang van de buis geweest.
  Dus weg ermee. Hoef ik ook niet steeds mee te genieten van die vreselijk zelfverheerlijking omtrent dit programma!

 8. HansR

  Jan kan maar beter weer 2 pakjes per dag gaan roken. Hij heeft opvallend veel last van ontwenningsverschijnselen.

 9. Enzo Voorthuijsen

  Jan Slagter, een zelfverheerlijking op zichzelf, is niet gewend aan tegenslag.
  Weg met die napraatprutprogramma’s.

 10. Saneer-de-NPO

  Zeg “NO!” tegen de Taartbakshow op de NPO

 11. Curryworst

  Omroep Max: Voltooid Leven TV

 12. Curryworst

  Even doorpakken jongens: Als napraatprogramma’s bij de publieke omroep ter discussie staan dan moet men wel consequent zijn:
  Smaakt Naar Meer: weg ermee
  MolTalk: weg ermee
  Studio Voetbal: weg ermee

 13. Bart

  @Albert Verlinken Ik ben het wel met je eens maar ik zou graag een andere invulling voor NPO3 zien dan zogenaamd tv voor jongeren maken. Dan stoppen met die themakanalen en 3FM.

 14. CreaBea

  Bart: Welnee. De NPO moet gewoon iedere omroep verplichten na max 10 jaar op eigen benen leren te staan en subsidie laten stoppen.

  Ook is er nog steeds een wetgeving dat semie commerciele omroepen mogelijk maakt.

  Slagter kan wel spuchen op de commerciele omroepen maar zelf Bakt Hij er zelf weinig van. Moet altijd van andere mensen komen. Als of je een taart koopt en zegt “Zelf gebakken!”

  32 jaar geleden de Tros zou commercieel gaan:
  https://www.youtube.com/watch?v=LqZfLA-I8O4

 15. Alexander-F-Arnhem

  serieus: ALS MOLTALK mag blijven en dat gezever van Slagter niet dan klopt het niet.

 16. StefanV

  Volledig eens met Slagter. Het is bizar dat het ene napraat-programma van de buis moet, terwijl het andere wél mag blijven.

  Om nog maar te zwijgen over het slaapverwekkende Studio Voetbal dat prominent op prime time op NPO1 wordt uitgezonden.

 17. Greet

  Zou het graag met Jan eens zijn maar ik vind het toch net iets anders.

 18. Trudy

  Eens met Slagter maar hou ook eens op met dat taartenbakken als je er naar kijkt vallen je tanden al uit je mond…….

 19. Bart

  @Creabea Volgens mij spuugt Slagter niet op de commerciële omroep. Hij doet het met MAX heel goed. Is vernieuwend en een van de grootste omroepen. Ook bij mensen onder de 30/40. Al kun je je afvragen wat de publiek waarde is van heel Holland bakt en Droomhuis gezocht. Toch hoort amusement er bij op de NPO vind ik.

  Over de TROS. Die zou 32 jaar geleden al commercieel gaan. Samen met AVRO en Veronica. Dat werd toen tegengehouden. Daarna zijn er nog 3x gesprekken geweest. 2x met SBS en 1x met VTM. Ook vanuit die gesprekken trok de TROS zich steeds terug. Daarna hebben ze de AVRO er van weerhouden om te fuseren met de VPRO. De AVRO ging over stag toen de TROS aan gaf misschien samen in de toekomst commercieel te gaan. De huidige directeur van AVROTROS Eric van Stade heeft 2 weken geleden gezegd dat dit definitief van de baan is. Er jammer vind ik deze beslissing aangezien ik best een hoop mis bij AVROTROS waar ze wel voor stonden. In een commerciële omgeving zouden veel meer mogelijkheden hebben. Als ze zich zouden aansluiten bij Talpa zouden ze met Veronica als menig het plan van 32 jaar geleden kunnen uitvoeren maar nu veel breder en met ieder een eigen radiozender, internetplatvorm, nieuws, bladen en meer. Een gemiste kans voor zowel AVROTROS als Talpa als dit niet zouden proberen.

 20. gtstfites

  Belachelijk dat we nog steeds belasting aan de NPO betalen.

 21. d

  Omroep max is ook allemaal van hetzelfde, traag en sloom, en oud bolig.
  Jan verzin eens iets orgineels.

 22. Wolbodo

  Heel Holland lult zich het graf in.

 23. IntiemGeschoren

  Omroep max is voor kneuzen, wat dat betreft past die slagter prima.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.