Jan Slagter: ‘Belachelijk dat MolTalk wél mag blijven’

Jan Slager vindt het belachelijk dat Smaakt Naar Meer, de nabeschouwing van Heel Holland Bakt, van de buis moet, terwijl MolTalk wél mag blijven. Dat geeft hij aan in zijn column in MAX Magazine. Amusement om amusement mag niet bij de NPO, ténzij daar moeilijke bereikbare doelgroepen (lees: jongeren) mee worden bereikt. Daarom mag MolTalk wel en Smaakt Naar Meer niet. Het stoort Slagter mateloos. “U kent me inmiddels goed genoeg om te weten dat ik het er niet bij laat zitten.

Slagter vindt die voorwaarde ridicuul. “Juist voor oudere kijkers is de televisie één van de weinige bronnen van vermaak en een venster op de wereld. Een venster dat door de regels van Sander Dekker voor deze groep nu steeds meer gesloten wordt.”

Hij vervolgt: “En nog vreemder: volgens dezelfde regels mag een vergelijkbaar ‘napraatprogramma’ als MolTalk wél gehandhaafd blijven.

De omroepbaas laat het er niet bij zitten. “Houd deze column in de gaten de komende weken want wij gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u naar Smaakt naar meer kunt blijven kijken. Desnoods passen we het programma een beetje aan. Ik heb al een nieuwe naam: Heel Holland Bakt Talk!

Lees ook:
Nabeschouwing HHB van de buis: Jan Slagter woest (23 mei)
NPO heeft maling, komt met nieuwe HHB-napraatshow (24 mei)

Foto: BNNVARA

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen