Nabeschouwing HHB van de buis: Jan Slagter woest

Jan Slagter, de baas van Omroep MAX, is er woest over dat de nabeschouwing van Heel Holland Bakt van de buis wordt gehaald. Het programma, Smaakt Naar Meer, voldoet niet aan de regels van Den Haag. Dat bevestigt hij aan NU.nl. De NPO mag alleen amusementsprogramma’s uitzenden als daarmee moeilijk bereikbare doelgroepen worden bereikt. Smaakt Naar Meer was in 2018 een van de vier programma’s die voor het tweede opeenvolgende jaar niet aan die regel voldeden.

De andere programma’s zijn Eén tegen 100, The Grahaim Norton Show en Dynamo Live At The 02 (beide NPO 3). Die mogen vanaf dit jaar niet meer worden uitgezonden bij de publieke omroep. Eén tegen 100 is recentelijk verhuisd naar RTL 4.

Slagter is woest. “Het is niet de schuld van de NPO, die kan er niks aan doen. Het komt door de wetgeving die destijds door Sander Dekker is bedacht.

De ouderendoelgroep is geen moeilijk bereikbare doelgroep en daarom mag er geen amusement worden gemaakt waar alleen ouderen naar kijken. “Ik zal me blijven verzetten tegen programma’s die worden geschrapt omdat er vooral ouderen naar kijken. Dat voelt niet goed, dat is leeftijdsdiscriminatie.

De vraag is: hoe nu verder. En we moeten kijken naar een nieuw format, waarmee me wellicht een bredere doelgroep aanspreken en dat wél voldoet aan de eisen.

Het is overigens volstrekt raadselachtig waarom Jan Slagter denkt met publiek geld een amusementsprogramma te moeten maken waarin een amusementsprogramma wordt nabeschouwd.

Foto: Roland J Reinders / MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen