Nabeschouwing HHB van de buis: Jan Slagter woest

Geplaatst op do 23 mei 2019 om 13:20

Jan Slagter, de baas van Omroep MAX, is er woest over dat de nabeschouwing van Heel Holland Bakt van de buis wordt gehaald. Het programma, Smaakt Naar Meer, voldoet niet aan de regels van Den Haag. Dat bevestigt hij aan NU.nl. De NPO mag alleen amusementsprogramma’s uitzenden als daarmee moeilijk bereikbare doelgroepen worden bereikt. Smaakt Naar Meer was in 2018 een van de vier programma’s die voor het tweede opeenvolgende jaar niet aan die regel voldeden.

De andere programma’s zijn Eén tegen 100, The Grahaim Norton Show en Dynamo Live At The 02 (beide NPO 3). Die mogen vanaf dit jaar niet meer worden uitgezonden bij de publieke omroep. Eén tegen 100 is recentelijk verhuisd naar RTL 4.

Slagter is woest. “Het is niet de schuld van de NPO, die kan er niks aan doen. Het komt door de wetgeving die destijds door Sander Dekker is bedacht.

De ouderendoelgroep is geen moeilijk bereikbare doelgroep en daarom mag er geen amusement worden gemaakt waar alleen ouderen naar kijken. “Ik zal me blijven verzetten tegen programma’s die worden geschrapt omdat er vooral ouderen naar kijken. Dat voelt niet goed, dat is leeftijdsdiscriminatie.

De vraag is: hoe nu verder. En we moeten kijken naar een nieuw format, waarmee me wellicht een bredere doelgroep aanspreken en dat wél voldoet aan de eisen.

Het is overigens volstrekt raadselachtig waarom Jan Slagter denkt met publiek geld een amusementsprogramma te moeten maken waarin een amusementsprogramma wordt nabeschouwd.

Foto: Roland J Reinders / MAX
28 Reacties op “Nabeschouwing HHB van de buis: Jan Slagter woest”


 1. Joop55

  Natalkshows zijn ook een hobbydingetje van wijlen Frans Klein geweest, gewoon ermee nokken dus. Anders ga je maar lekker naar Talpa.

 2. Bjorn

  Lekker meteen achter programma aanplakken duurt hget ipv 1 uur nu 1.5 uur.

 3. TotaalBezopen

  The Grahaim Norton Show van de BBC mag niet meer bij de NPO.

 4. Michiel

  Erg vreemd. Nabeschouwingen zijn de ‘podcasts’ van de tv en ontzettend ‘in’ op dit moment.

 5. Rww

  Ik vraag me af voor welke moeilijke doelgroep hhb is??

 6. Sean

  Domme actie van de NPO dit. Natuurlijk is het een wauwelprogramma, maar volgens mij kost het geen fluit, terwijl het wel hoge kijkcijfers heeft. Moltalk bestaat dan neem ik aan ook onder die gratie?

 7. Zonder Naam

  @Rww – Dat is niet duidelijk, maar de NPO noemt het een ‘artistiek spel’. Lees hier meer –> https://www.nrc.nl/nieuws/2019/05/23/dit-amusement-is-nu-npo-onwaardig-a3961235

 8. Ron

  Voegt niets toe. Zelfs Heel Holland Bakt kun je je vraagtekens bij zetten of dit echt iets is wat de NPO moet brengen. De profilering van dit programma heeft niets in zich waarom dit op de NPO te zien moet zijn…

 9. Paolo

  De uitzending wijzigen, als dat al mag afwijken van het originele format. Bijvoorbeeld een bakopdracht minder en een blik vooruit naar de ‘ after bake party’. In dit aftergedeelte komt de verliezer dan terug enz. Het wordt even puzzelen aan het beide formats maar van twee ,een ( 1) bakken moet lukken neem ik aan.

 10. Mark

  Ik dacht al, waar blijft Graham Norton op de zaterdag van NPO 3. Slaat nergens op. Als ik SBS was, zou ik het aankopen. Kan zo prime time op de vrijdag na It Takes 2.

 11. Mark

  ^^^^

  Kan natuurlijk ook op de zaterdag, is nog beter, om half 10. Of late night na de late Shownieuws!

 12. n

  Het probleem is dat ouderen wel makkelijk te bereiken zijn, maar dat er door co weinig voor geprogrammeerd wordt. Dus eigenlijk wel een taak voor po.

 13. gerdien

  Dit slaat ook nergens op: het is de afterparty vanéeen van de succesnummers van de NPO en juist een manier om kijkers extra te binden zowel aan Heel Holland Bakt als de NPO in het algemeen. Moet Moltalk ook van de buis? Dat is een soortgellijke opzet of mag dat wel blijven? Dit riekt naar willekeur, er zit geen enkele logica achter.

 14. Freddie

  Wat denken we van Moltalk! Ook nabeschouwing op amusement. Dan noemen ze het Baktalk en gaan ze jongere kijkers erbij betrekken. oud met jong.

 15. Calvin

  Moltalk trekt meer jonge kijkers die lastig te bereiken zijn. Dit zal dus mogen blijven.

 16. KoalaNL

  Graham Norton kun je ook gewoon op BBC kijken, toch ??

 17. ano@niem.nl

  Ben ik nu gek??? Ik wordt hier neergezet als bejaarde door de NPO omdat ik naar smaakt naar meer kijk ??????

  WTF! Wat een onzin is dit zeg!

 18. west**

  als je wist hoeveel 70 en 80 plussers naar RTL 4 kijken, vooral overdag, nou dat laat de baas van Unilever van schrik zijn produkten uit zijn handen vallen !

  De NPO heeft nou eenmaal meer ouderen kijkers dan jongeren , maar RTL 4 Heeft ook oudjes die kijken , en jongeren tot 25 zijn ze kwijt de grote groep kijkers zijn toch echt vanaf 35 tot zeg maar 100 , daarom hebben ze hun doelgroep opgetrokken naar 55 , maar over 10 jaar zal die vergrijzing nog groter zijn .
  Om over 10 jaar niet in de problemen te geraken, zullen er meer geboortes moeten plaatsvinden , Nederland vergrijst en we worden allemaal ouder ook die nu in de 40
  50 zijn zijn over 10 jaar ook tegen of over de 60

 19. west**

  @ano@niem Alleen op deze site wordt je veroordeeld als je NPO kijkt
  Oudjes mogen geen NPO kijken, en moeten in de toekomst hun tv inleveren als ze met pensioen gaan , alleen als ze beloven dat ze voortaan RTL kijken dan mogen ze het scherm hehouden ! NPO zenders worden dan niet meer doorgelaten
  èen voordeel voor RTL , de kijkcijfers zullen weer gaan stijgen naar gemiddeld 2 miljoen kijkers per avond, maar ze zijn de nieuwe ouderen omroep van Nederland
  die zich richt op oudjes , jongeren zenders zijn er dan ook niet meer met 10 miljoen 50 tot 100 plussers . En… de nostalgishe radio zenders zullen zege vieren
  want wat is er leuker dan de muziek uit je jeugd te horen!! Daarom is ook radio 10 zo populair

 20. anoniem

  @west**: Heeft u hersentumor ofzo?

 21. potmeter

  @west dan moet ik je teleurstellen,
  aangezien ik alle rtl zenders heb laten verwijderen,
  want hun motto is liegen,bedriegen en manupileren.

 22. Zomaar

  Vraag mij werkelijk af of het de taak is van de overheid om de Luxemburgse en de zenders van J de Mol te helpen door programma’s van de PO te verbieden.

 23. robb

  Stem maar lekker pvc vvd en fvd dan aanhebben we straks helemaal niks meer.

 24. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wat een gebakje.
  Maak dan een programma dat wel
  voldoet aan de eisen.
  Tjemig, daarvoor zit je op die plek.
  Stoppen met janken, tijd voor actie.
  HHB Rules!! André v. D. Altijd +1

 25. Peter

  Heel geestig dat onze kleine dictator stampvoetend zijn zin niet krijgt. Stiekem sigaretje roken?

 26. joost

  Die Slagter met zn grote mond, zou eens een toontje lager moeten zingen.Ook weer zo’n egotripper in de TV wereld, die het geen moer kan schelen, dat hij met het geld van de belasting betaler speelt.

  Wanneer gaan we in dit land nou eens over dat een omroep de eigen broek moet ophalen ?
  Ga zelf werken om goed betalende leden te krijgen en sponsors voor je club te vinden.
  Waarom moet de belasting betaler dit doen ? Wat voor toegevoegde waarde is het voor mij , dat ik een club zoals MAX verplicht moet ondersteunen ?

  En dan dat nare mannetje Slagter, met zijn radio show op de zaterdag, met dat nare deuntje en die linkse domme gansjes de Bie, vd Weij en vooral die neo marxist Kees Boonman. Weg met Max en van mij geen euro svp meer !

 27. liefkleinhertje

  Dit is gewoon een slecht programma dat van de buis moet verdwijnen .
  Ook heeft die Slagter dat meisje Marijnissen (dochter van Jan) bedoezeld dat arme kind deed altijd een paar nicotine pleisters op voordat ze met deze oude bok ging liggen rollebollen.

 28. StefanV

  Los van de doelgroep mogen analyse-programma’s over tv-programma’s van mij onmiddellijk van de buis. Dit betreft “Smaakt Naar Meer”, maar ook “MOLtalk”. Weg ermee.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.