Felle kritiek op Johan Derksen om nabeschouwing Ajax

Johan Derksen is voor niets van de trap gevallen. Een paar weken nadat Nederland hem massaal omarmde vanwege zijn onfortuinlijke val, laat men hem nu weer massaal vallen: de kijker spuugde dinsdagavond flink over hem heen vanwege zijn nabeschouwing van Tottenham Hotspur – Ajax. Dat is te lezen op Twitter. Derksen was ondanks de winst van Ajax in de halve finale van de Champions League vrij zuur, onder meer over spelers Hakim Ziyech en Joël Veltman.

Ook prominenten spreken zich en masse uit tegen Derksen. “Mag Derksen alsjeblieft weer optiefen naar die kleutertafel van ‘m. Zelfs Koning Toto komt intelligent over op deze manier“, aldus Thijs Römer.

AD-mediajournalist Marcus den Blanken: “Laat gaan joh, Thijs. Gewonnen uit in halve finaletje. Wat maakt het allemaal uit joh.”

Luizenmoeder-ster Diederik Ebbinge: “Derksen vond Ziyech heel slecht???!!! JE BENT ZELF HEEL SLECHT!!! Ziyech was samen met Donny en Daily de beste!

Römer tegen Ebbinge: “Jezus ja man teeeeering.”

FD-journalist Jan Braaksma: “Dit moet wel de zuurste analyse ooit zijn nadat een Nederlandse club de eerste wedstrijd in de halve finale CL wint.

Economiemevrouw Hella Hueck: “Ik trek deze zuurgraad niet meer. Doei Derksen.”

Economiemeneer Peter van Zadelhoff: “Johan Derksen: Veltman heeft niet goed gespeeld. Kabinet: het is nu tijd om bezuinigingen op de ouderenzorg een halt toe te roepen.”

Journalist Eric Smit: “Het zou mij wat waard zijn als die Johan Derksen een keer van de buis zou verdwijnen.

NU.nl-journalist Joost Nederpelt: “Ajax tikt Spurs in eigen huis de eerste helft kleurenblind en verdedigt in de tweede helft als leeuwen. Maar Johan Derksen noemt het ‘een bedroevend niveau’. Ik wou dat ik zo zuur kon zijn. Levensdoel.”

Cabaretier Erik van Muiswinkel: “Je lacht je gek. Ik kom langs Veronica gezappt, daar zit #JohanDerksen, die opeens ook nog verstand van voetbal heeft 😂. Zit parmantig met Hélène Hendriks en Jan Boskamp mee te lullen alsof het de normaalste zaak van de wereld is.”

Gewone man Peter: “Wat een aanfluiting zeg die Johan Derksen! Winnen we uit een halve finale van de CL en dan zo negatief na de wedstrijd! Man man!

Gewone man Mike: “Johan Derksen praat alsof Ajax net van De Graafschap heeft verloren. Laten we de lat op de juiste hoogte leggen: Ajax wint uitduel in halve finale CL.”

Derksen analyseerde de wedstrijd samen met Jan Boskamp. De presentatie van de voetbalavond was in handen van Hélène Hendriks.

Het voetbal scoorde 3,9 miljoen kijkers (58 procent) en de nabeschouwing had er 1,8 miljoen (42 procent).

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen