Daniël Dekker: ‘Liet me voor Waylons karretje spannen’

Geplaatst op Mon 06 May 2019 om 9:10

Daniël Dekker, voorman van de Nederlandse Songfestivalequipe, moet achteraf bekennen dat hij zich tijdens het festival van vorig jaar een beetje voor het karretje van Waylon heeft laten spannen. Dat zegt hij vandaag in het AD. Waylon zorgde voor de negatiefste editie in jaren: hij zag de pers als vijand en Dekker ging daar in mee. Het management van Waylon kwam met een mediacode die inhield dat alleen positieve media nog welkom waren en dat werd vergoelijkt door Dekker.

Het keerpunt bij Waylon was toen een journalist van een festivalblog iets racistisch zag in zijn act. “Nou, dat was een bom in de groep. Waylon is iemand die dan juist zijn poot stijf houdt. Het werd voor hem ‘zij’ tegen ‘ons’. Vaak is het ook zo dat als je een vijand creëert, het teamgevoel sterker wordt.

Dekker werd meegesleurd in dat teamgevoel. Hij kwam met een statement waarin hij de media aanviel. “De vibe werd snel heel negatief. Mede doordat er ruzie was tussen Waylon en het AD en De Telegraaf. Ik dacht: ik moet nu iets doen. Anders gaat het tijdens die halve finale helemaal fout. Waylon twijfelde op dat moment aan alles: ook aan ons.

Achteraf heeft Dekker een beetje spijt. “Natuurlijk heb ik me toen voor een karretje laten spannen. Waylon móest en zou naar de finale, dat voelde ik heel sterk. Dat radio-interview was natuurlijk heel erg. Ik gooide het op nationale trots. Maar ik móést mijn verantwoordelijkheid nemen.”

Vergeet niet: de emotionele component op het Songfestival is groot. Daarom greep ik terug op ons plan. Dat zegt: wij moeten de artiest faciliteren. Die moet met alle creatieve vrijheid én vertrouwen het podium op“, besluit Dekker in het AD, via Blendle.

Dit jaar is er op reetgate na geen controverse rondom de Songfestival-inzending.

Lees ook: Management Waylon met mediacode: ‘Alleen positief’ (8 mei 2018)

Foto: Ruud Baan
21 Reacties op “Daniël Dekker: ‘Liet me voor Waylons karretje spannen’”


 1. Guttegut

  Daniel Dekker. De ongekroonde koning van de wansmaak!

 2. Kut met peren

  Doppel Dekker..

 3. Broeder Alfred

  Duncan de Moor ziet er uit als een ongeschoren K U T

 4. By the way

  Wat een hypocriet gedrag zeg, achteraf iets goed praten ter eer en meerdere glorie van je eigen persoon.

 5. n

  Songfestival2018: water onder de brug.

 6. Bep

  Ik griezel van Waylon,eng, onsympathiek mannetje.

 7. Insider

  Door types als Dekker gaan radiostations naar de knoppen. Nu ook weer met dat Muziekcafé op Radio 5 wat er gewoon doorgedrukt is. Het is een autoritair mannetje maar zich niet afvraagt of het wel in het algemeen belang is van de radiozender. Samen met Jurre Bosman de twee vreselijkste mensen in radioland, by far!

 8. Ray

  Op zich goed dat hij het achteraf toegeeft, maar dat neemt niet weg dat er een jaar geleden verschrikkelijk onprofessioneel gehandeld is door die hele songfestivalequipe. Met een beschamend resultaat op de koop toe.

 9. Edwin

  Hopelijk een betere sfeer en meer succes dit jaar. Zet ‘m op! #teamduncan

 10. Le Grand Petit

  Weer zo’n walgelijk figuur van de Ajax kliek.

 11. StefanV

  Het nummer van Waylon was gewoon te zwak en te generiek om écht potten te breken op het Songfestival. Het jury-oordeel was nog vrij positief, maar bij het publiek eindigde Outlaw In ‘Em bijna helemaal onderaan. De podium-act was krankzinnig en leidde enorm af van het nummer.

  Het échte probleem is trouwens dat het Songfestival al jaren bij de AVROTROS (eerder TROS) zit, nadat de NOS z’n handen eraf trok na de editie van 2009. Het oordeel van de binnenlandse pers over de eigen inzending is bovendien weinig relevant. Het zijn de buitenlandse tv-kijkers en vakjury’s die een oordeel vellen.

 12. den Draaiert Joost

  Songfestival. De laatste keer dat het nog wel leuk was, was in 1975 ” Ding a don every hour….”

 13. Dick

  Wat een lul die Daniel Dekker. Om na een jaar daar weer over te beginnen. Maar nu komt het goed. We hebben nu hulp van Ilse. Die zal haar zakken ook wel ff vullen. Arme Duncan. Zo goed zijn en dan gaan de geldwolven los

 14. Duncan

  Duncan ga het alsjeblieft alleen doen. Voorheen zag niemand jou ook zitten. Nu lopen ze als reuen achter een loopse teef aan. Ze ruiken geld.

 15. Dus

  Waylon lijkt mij absoluut niet de makkelijkste, maar kon me er eigenlijk wel iets bij voorstellen.

  Uitgemaakt worden voor een racist is niet niks. Dat gaat niet in je koude kleren zitten.

  Die kerel van het AD was vanaf het eerste moment negatief (nog voor er een noot gezongen was), omdat hij een conflict had met het management van Waylon. Hoe triest ben je dan…

 16. karla

  zo triest, na een jaar dit commentaar van meneer Dekker. Je bent verantwoordelijk voor je eigen daden, had u vorig jaar uw mond open moeten doen. Het is juist heel goed als iemand als Waylon zo reageert op racisme. Dan maar niet leuk doen tegen journalisten! Maar je bent wel eerlijk!

 17. Jantje

  Deze man is ook een ramp voor radio2. Luister er de hele week naar maar op zaterdag en zondag middag om 16:00 uur gaat hij er van af. Deze man heeft helemaal NIKS met muziek. Hij start ook platen in vlak voor het nieuws en reclame die dan na 30 seconde worden afgebroken. Amateurisme ten top

 18. Wendy

  Ahh Daniel…kreeg je hem erbij Waylon niet in??? En gaat dat nu bij Duncan wel lukken? Verachtelijke homo. Om nu zo met modder te gooien jaar na dato. Vieze huichelaar.

 19. Bertus Bonker

  Hebben jullie geen foto van Daniel Dekker?

 20. Annoniemus

  Dikke Daniël praat weer eens poep en lult uit zijn nek !!

 21. 123

  M.b.t. bovenstaande: nu we dit allemaal weten, dan is dit artikel van het NRC zéér interessant om te lezen. Hieruit blijkt dat Waylon een drammer is, en dat de top zich totaal had misrekent bij de artiest, het nummer en de act. https://www.nrc.nl/nieuws/2018/05/07/missie-songfestival-a1590316

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.