Net5 voor het eerst in jaar tijd in kijkcijfer top 15

Tv-zender Net5 heeft voor het eerst in een jaar tijd een plekje weten te bemachtigen in de dagelijkse kijkcijfer top 15 van meest bekeken programma’s. Het lukte de zender dankzij het succes van zijn serieavond op zondag. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Amerikaanse dramaserie Hawaii Five-O wist vanaf half negen 513.000 kijkers (8 procent) te bekoren, een zeer riante score voor het relatief kleine Net5. Deze score was net genoeg voor de laatste plek in de top 15.

Ook de serie die aansluitend werd uitgezonden, NCIS, deed het met 479.000 kijkers (8 procent) erg goed. Die zender staat op de zeventiende plek in de kijkcijfer top 25.

Dankzij deze scores was Net5 de vierde zender op prime time, na NPO 1, RTL 4 en NPO 3. Zusterzender SBS 6 werd dus verslagen.

De laatste keer dat Net5 een plek wist te bemachtigen in de kijkcijfer top 15 was op 3 juni 2018. Toen kwam de film Now You See Me 2 uit op 363.000 kijkers. In totaal wist de zender in 2018 drie keer een plek te veroveren in de top 15.

Hawaii Five-O draait om de agenten Steve McGarrett en Danny ‘Danno’ Williams die er een eigen, harde aanpak op nahouden bij het bestrijden van criminaliteit op het eiland Hawaii.

NCIS-agent Leroy Gibbs en zijn team onderzoeken in NCIS misdaden die te maken hebben met de Amerikaanse marine. Van moord en spionage tot terrorisme en diefstal.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen