PVV en Story-baas hekelen ‘islampromotie’ NOS

Moslims in Nederland en de rest van de wereld lopen weer een maand lang rond met knorrende maagjes, want de ramadan is begonnen. De NOS staat daar bij stil met een uitgebreid artikel op de website, getiteld ‘Ramadan begonnen, zij helpen anderen met maaltijden, cadeaus en sport’. Hierin portretteert de omroep drie moslims die zich inzetten voor andere moslims of hulpbehoevenden in binnen- en buitenland. En dat schiet bij islamkritische mensen in het verkeerde keelgat.

PVV-Kamerlid Martin Bosma is not amused. “De staatsomroep vindt dat u alles moet weten over de ramadan. Nederlandse feesten, daar heeft de NPO minder mee. Zwarte Piet moet kapot en over Pasen of Pinksteren zult u ze niet horen.

Een NOS-kritische tweet hoort natuurlijk wel een beetje bij het ochtendritueel van Bosma, maar ook Story-baas Guido den Aantrekker vindt dit een stap te ver gaan.

Den Aantrekker twittert: “Belastinggeldparadijs NOS blijft schaamteloos doorgaan met het erdoorheen persen van de promotie van een religieuze groep medelanders, die zich steeds verder afzondert van onze maatschappij.

Het móét en zál ons aangesmeerd blijven. Politiek kijkt gedwee toe. Houd je religie privé.

Het NOS-artikel ‘Ramadan begonnen, zij helpen anderen met maaltijden, cadeaus en sport’ kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen