Albert Verlinde diep door het stof voor Wendy van Dijk

Albert Verlinde is dinsdagavond in zijn programma 6 Inside diep door het stof gegaan voor het verspreiden van een verkeerd beeld van zijn collega Wendy van Dijk. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Van Dijk gaf maandag in het programma aan waarom zij het Eurovisie Songfestival zou moeten presenteren en daarop ging Verlinde helemaal los, omdat hij het een schaamteloze open sollicitatie vond. Nu blijkt dat de vork iets anders in de steel zat en zegt de showkenner sorry tegen haar.

Het was een pittige aanval van Verlinde op Van Dijk. “Gisteren in 6 Inside zagen we een open sollicitatie voor de presentatie van het Songfestival van collega Wendy van Dijk. Daar schrok jij een beetje van, Albert“, aldus Jan Versteegh.

Verlinde voelt zich heel erg rot. “Ik schrok ervan, want ik zag die beelden voorbijkomen en ik dacht: zit die nou gewoon reclame te maken voor zichzelf hier op tv dat zij het moet gaan presenteren dat Songfestival? Daar ben ik ook behoorlijk op los gegaan, want ik vond het behoorlijk aanmatigend. Dat heb ik ook gezegd gisteren: dat ik haar een schat vond, maar dat ik dit niet vond kunnen.”

Nu blijkt dat Verlinde beschikte over verkeerde informatie. “Wat blijkt nou – en hier wil ik namens de redactie van 6 Inside excuses voor aanbieden: er is iets vreselijk misgegaan in de montage. Wat gebeurt er? Er zijn gisteren een aantal mensen benaderd en Wendy dacht dat iedereen dezelfde vraag kreeg. Dat het een soort komische pitch was van: zeg jij eens even waarom jij dat Songfestival zou moeten presenteren? Maar dat is helemaal niet gebeurd.”

Die vraag is alleen aan Wendy gesteld. “Maar aan anderen is gewoon gevraagd: ‘Wie vind jij dat het Songfestival moet presenteren?’ Ja, als je dat achter elkaar zet, dan lijkt het net of Wendy zegt: ‘Ik moet het gaan doen.’ Dus Wendy, excuses daarvoor. Je hebt de hele dag een hele hoop ellende over je heen gekregen.”

Namens de hele redactie bied ik je excuses aan en er komt een hele grote bos bloemen naar je toe. Ik weet hoe de pers in elkaar zit. Er komen nu steeds allemaal berichten van: ‘Wendy die riep zelf dat ze het moest doen.’ Dat is niet zo, dus ga het ook niet herhalen.”

Lees ook: Wendy wil Songfestival doen, Albert straft haar af (gisteren)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen