Albert Verlinde diep door het stof voor Wendy van Dijk

Geplaatst op wo 22 mei 2019 om 9:00

Albert Verlinde is dinsdagavond in zijn programma 6 Inside diep door het stof gegaan voor het verspreiden van een verkeerd beeld van zijn collega Wendy van Dijk. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Van Dijk gaf maandag in het programma aan waarom zij het Eurovisie Songfestival zou moeten presenteren en daarop ging Verlinde helemaal los, omdat hij het een schaamteloze open sollicitatie vond. Nu blijkt dat de vork iets anders in de steel zat en zegt de showkenner sorry tegen haar.

Het was een pittige aanval van Verlinde op Van Dijk. “Gisteren in 6 Inside zagen we een open sollicitatie voor de presentatie van het Songfestival van collega Wendy van Dijk. Daar schrok jij een beetje van, Albert“, aldus Jan Versteegh.

Verlinde voelt zich heel erg rot. “Ik schrok ervan, want ik zag die beelden voorbijkomen en ik dacht: zit die nou gewoon reclame te maken voor zichzelf hier op tv dat zij het moet gaan presenteren dat Songfestival? Daar ben ik ook behoorlijk op los gegaan, want ik vond het behoorlijk aanmatigend. Dat heb ik ook gezegd gisteren: dat ik haar een schat vond, maar dat ik dit niet vond kunnen.”

Nu blijkt dat Verlinde beschikte over verkeerde informatie. “Wat blijkt nou – en hier wil ik namens de redactie van 6 Inside excuses voor aanbieden: er is iets vreselijk misgegaan in de montage. Wat gebeurt er? Er zijn gisteren een aantal mensen benaderd en Wendy dacht dat iedereen dezelfde vraag kreeg. Dat het een soort komische pitch was van: zeg jij eens even waarom jij dat Songfestival zou moeten presenteren? Maar dat is helemaal niet gebeurd.”

Die vraag is alleen aan Wendy gesteld. “Maar aan anderen is gewoon gevraagd: ‘Wie vind jij dat het Songfestival moet presenteren?’ Ja, als je dat achter elkaar zet, dan lijkt het net of Wendy zegt: ‘Ik moet het gaan doen.’ Dus Wendy, excuses daarvoor. Je hebt de hele dag een hele hoop ellende over je heen gekregen.”

Namens de hele redactie bied ik je excuses aan en er komt een hele grote bos bloemen naar je toe. Ik weet hoe de pers in elkaar zit. Er komen nu steeds allemaal berichten van: ‘Wendy die riep zelf dat ze het moest doen.’ Dat is niet zo, dus ga het ook niet herhalen.”

Lees ook: Wendy wil Songfestival doen, Albert straft haar af (gisteren)

Foto: SBS
45 Reacties op “Albert Verlinde diep door het stof voor Wendy van Dijk”


 1. Mart

  Dááágg 6 Inside

 2. Bart

  Maar dan nog moet zij het zeker niet doen. Dit is even van mensen op televisie die maar een trucje kan en dat hebben de mensen inmiddels door. Ze zijn haar spuugzat. Wel net iets minder dan ze Gordon zat zijn maar het scheelt niet veel.

 3. Greet

  Ik geloof er niets van!!!! Hahahaha.Over dit antwoord hebben ze uren zitten brainstormen!

 4. Greet

  We zegen gewoon dat Wendy de verkeerde vraag kreeg hahahahahaha

 5. Ray

  Wát een slap verhaal. Albert is gewoon teruggefloten door De Mol, en heeft deze flauwekul verzonnen om zich eruit te kletsen. Zwak, Albert. Je geloofwaardigheid is bij deze definitief het raam uit.

 6. Gerard de Groot

  Ik denk dat als je bij de Mol in dienst bent je moet dansen naar zijn pijpen. Als het hem niet zint krijg je dat te horen. En sta je later die opgelegde onzin welke Albert nu verteld, uit te kramen in opdracht van de Mol. Helemaal eens met Ray.

 7. Rubicon

  Denk dat alle reacties hierboven(en hieronder) genoeg zeggen over geloofwaardigheid van dit verhaal. Duidelijk dat Wendy ballistic is gegaan, de grote roerganger John/Erland heeft gebeld en excuses heeft geeist.

 8. Cloaco

  En MC was er als de kippen bij om de boel nog eens extra op te rakelen. En dan voor al de reageerders. Nu allemaal spijt betuigen.

 9. L.

  Hahahah dit gelooft niemand natuurlijk! Het geeft maar weer aan dat meneer de Mol de touwtjes strak in handen heeft. De Albert van vroeger zou zich niet laten terugfluiten. Wat een zwaktebod.

 10. Bertus

  De ene naar de andere leugen, hij moest het gewoon goedmaken van de Mol, flapdrol

 11. Peter van der Plas

  Minachting naar de kijker dit antwoord. Wat is dit voor een gekunstelde versie. Albert verliest steeds meer zijn geloofwaardigheid.

 12. Wolllter

  Waarom geloven jullie Albert nou niet? Albert liegt toch nóóit….?

 13. AD (Angela's Dagblad)

  De video was toch duidelijk? Wendy zei gewoon “Heel veel mensen noemen Martijn Krabbe als presentator van het ESF, en omdat ik jarenlang met hem gepresenteerd heb vind ik dat ik daar dan bij moet zijn!”

  Wat is hier niet duidelijk aan? Maar ex-man Erland Galjaard heeft het natuurlijk voor de moeder van zijn dochter willen opnemen en boos Albert opgebeld. Genant!

  Ik ben zo benieuwd wat Angela de Jong hierover gaat zeggen! Ik ben het alvast helemaal met haar eens.

 14. Anoniem

  @AD artikel toch nog maar eens (goed) lezen. Of items terugkijken. Werkt misschien verhelderend voor je. :-)

 15. Laurens

  Als Alberts musicals net zo slecht lopen als zijn programma…..

 16. AD (Angela's Dagblad)

  @ Anoniem,

  Ik lees alleen nog Angela’s Dagblad, en natuurlijk haar column sla ik nooit over! De weekenden zijn voor mij vreselijk moeilijk om doorheen te komen omdat er dan geen column van haar wordt gepubliceerd. Vaak lees ik dan haar columns van de afgelopen weken terug totdat het maandag is. Zij is echt de TV Godin. Iedereen hangt aan haar lippen.

 17. critikast

  Verlinde ten voeten uit ! Glad, vilein, gemeen, achterbaks en nietsontziend. En als hij wordt teruggefloten, maar wel weer heeft “gescoord”, snel excuses maken “namens de gehele redactie” en nog sneller de bloemist bellen. De grootste hypocriet en huichelaar van het land heeft weer eens een plankje misgeslagen, maar zichzelf wel weer op de kaart gezet. Een kaart vol met schijnheilige types , huichelaars en leugenaars !

 18. ivan

  Albert begint op Gordon te lijken. hahaha

 19. Sven L.

  Hij heeft wel gelijk haha.

  Overigens heeft Rijxman al aangegeven dat er géén presentator van de CO toegevoegd zal worden (wat logisch is).

  Het is vooral een prestige dingetje. Ik ben geen presentator maar ik denk dat het juist niet zo lastig is om dit event aan elkaar te kletsen. Het is zó strak geregisseerd, geen ruimte voor improvisatie (lees: fouten). Je moet er vooral goed uitzien en perfect Engels kunnen spreken.

 20. MediaPrak

  Interview met A Verlinde in Story sept 2021; “ik voel mij zo op m’n plek bij RadioNH. En sinds mijn vertrek bij 6Ins en Stage heb ik geen contact meer met Joop en John”.

 21. Joep v t H

  Dat 6 Inside laat nu wel erg in de keuken kijken. Wat een sneue gaat toch die Albert

 22. Laurens

  Ik kan me goed voorstellen dat Joop niet meer “on speaking terms” is met Albert. Miskoop voor Stage!

 23. ★★Onbekend💥💥

  MC atr 6000 over Albert Verlinde

 24. Greet

  @Mediaprak hahaha

 25. Herman Hoogsteder

  Albert je moet stoppen.Je kan er reet meer van en neem dan gelijk pappa Jan ook mee,wat een verschrikkelijke goser is dat.

 26. grr

  Weet je wat aanmatigend is, Verlinde; elke dag met je oninteressante kop op tv komen terwijl mensen helemaal niet willen kijken. En maar doordouwen, he.

 27. Mart

  En waar is Remi nu met zijn eeuwige pro Albert praat?

 28. frans

  Wat een l.ulverhaal, klopt niets van, dit maakt het nog erger, die wendy moet weer terug naar over de rooie, sch.aamhaar plakken op je kin om leuk te zijn!

 29. Sandra

  IK ZOU JE EXCUUS ECHT NIET ACCEPTEREN… BOYCOT DIE KWALBERT

 30. Paul

  Gezien in licht van hoe het bij Talpa gaat, volstrekt logisch dat Albert op zijn flikker krijgt.
  Hij zegt wel wat veel mensen denken en daar doet door het stof gaan niets aan af.

 31. b

  De hand van de Mol draait ook de nek van Albert om .

 32. Edwin Biezemans

  Yeah right. We geloven je niet, Albert. Wendy heeft dit al vaker geflikt (of zijn we ‘Wie Ben Ik’ vergeten?).

 33. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Haha, wat een slap verhaal. Erland heeft Kwalbert verteld dat er een rectificatie en een bos bloemen moest komen. En wel per direct.
  Dat is geen roddelrubriek, dat is het huisjournaal!
  Verder niemand die kijkt, maar zodra het op MC staat is het een drama.
  En dan krijg je bonje. Hoe lang nog Kwalbert en Jan? Heeft Erland er nog een ultimatum bij gesteld?

 34. Linde

  De Albert Verlinde van RTL Boulevard zou nooit, maar dan ook nooit zijn excuses aanbieden. Wat een bullshit dit, hij moest gewoon op het matje komen bij Gal&Galjaard en de Mol en trekt nu, om zijn eigen hachje te redden, de keutel in. Albert Verlinde, van pitbull naar schoothondje in 1 jaar

 35. 6

  Ik heb het idee dat ze VI kopiëren qua rellen. Het werkt alleen niet zo. Zelfde met Brard en Jan laatst. Het is ook meteen weer goed.-Kuch- opvallend.

 36. Ron

  Zo zie je maar wat montages kunnen doen bij TV programma’s…kan het programma maken of breken…

 37. Trudy

  WEndy moet sowieso geen programmas meer presenteren ze heeft de gunfactor niet meer .verwaand… ..wraakzuchtig en gauw op dr teentjes getrapt …. met Ushi was ze nog leuk maar dat is heeeeeeeeeeeeeeeeel lang geleden tis gewoon een omhooggevallen danseresje meer niet

 38. Enzo Voorthuijsen

  Helaas we hebben weer niets gemist.

 39. Bart

  Dit is natuurlijk totale onzin. Ik had hier als ik Albert was niet aan meegewerkt. Zijn kracht is juist dat hij open en eerlijk zijn mening geeft. Daar moet hij altijd voor blijven staan, ook al vind je baas iets anders.

  Wendy van Dijk heeft geen gunfactor bij het publiek. Het wordt tijd dat ze bij Talpa eens gaan inzien wat voor miskoop ze in huis hebben gehaald. Wendy zelf lijkt het allemaal niet te zien met die enorme betonnen plaat voor hoofd. Angela de Jong had in haar column helemaal gelijk. De kijker zit niet meer te wachten op Wendy en Gordon. Het zelfde geld bij RTL voor Ruben, Tijl, Lieke en Humberto.

 40. aqua

  Wendy is niet mijn favoriet maar Verlinde zeker niet.

 41. K

  Sodemieter een eind op met een Wendy, Albert had gewoon gelijk,maar omdat Galbakjaard zich ermee bemoeide moest Albert wel zijn woorden terug nemen.

 42. Ik joop van der Ende

  En john de mol heeft gesproken dus albert je hou in godsnaam, je bek k.l.o.o.t zak en Wendy het snuifje maakt geen kans mischien als toilet juffrouw ook dat geloof ik niet

 43. kijkt er nog iemand. Oja Wendy

  Wat een onzin er kijkt niemand naar de bagger van Talpa’s gekochte geldgraaiers.

 44. Patrick

  Zo is Albert Verlinde behoorlijk te kakken gezet.
  Heel bijzonder is het dat niemand op een handjevol betrokkenen naar zijn programma kijkt en dat er tóch sancties komen op dit soort uitspraken.
  Raar maar waar, er zal wel een schorsing uit voortkomen als hij dit nog een keer flikt, dan kunnen die 120.000 kijkers de tv gelijk uitzetten want niemand gaat vrijwillig naar patty zitten kijken. Zo’n gestoorde infantiel die vaker de tekst kwijt is dan dat ze weet waar het over gaat heeft niks naast Jan Versteeghen te zoeken!

 45. Ja nee

  Waarom niet van elke zender 1 presentator? Zoals bij de grote inzamelingsacties destijds. Jan Smit namens AVROTROS, Chantal Janzen namens RTL en Linda de Mol namens SBS.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.