Wendy wil Songfestival doen, Albert straft haar af

Geplaatst op di 21 mei 2019 om 9:15

Wendy van Dijk heeft zichzelf maandag in 6 Inside naar voren geschoven voor de presentatie van het Songfestival, maar kreeg na haar videoboodschap de wind van voren van Albert Verlinde. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Van Dijk is nou niet bepaald in beeld voor de presentatie van het liedjesfestijn. Haar naam wordt eigenlijk nergens genoemd en bovendien is haar ster flink gedaald nu ze is overgestapt naar een noodlijdende tv-zender. Toch ziet de presentatrice het zelf wel zitten.

Wendy van Dijk onomwonden: “Nou heb ik de naam van mijn lieve vriendje en collega Martijn Krabbé al een paar keer horen vallen als misschien een goede host voor het Eurovisie Songfestival en dan denk ik: ja, daar hoor ik dan wel naast hem! Ik bedoel: we hebben Idols samen gepresenteerd, X Factor en jarenlang The Voice. Wij zijn wel een goed setje. Ik zou zeggen: Martijn en ik.

Ongelooflijk, vindt Verlinde. “Ik vind dit wel bijna impertitent eerlijk gezegd. Ja, serieus, ik had het nog niet gezien. Wendy, je bent een schat, maar ik vind het best wel wat waar we nu naar zitten te kijken. Maar goed. Ik schrik er echt van. Je gaat toch niet zelf roepen: ‘Dat moet ik doen!’ Dat doet niemand. We hebben vandaag bijvoorbeeld ook Eva Jinek gebeld en zij zegt: ‘Luister, als ik niet gevraagd word, ga ik niet roepen dat ik het wil presenteren. Laat de mensen maar naar mij komen.’

Jan Versteegh: “Je mag toch wel zeggen dat je het leuk vindt om te presenteren?

Verlinde: “Dat is iets anders dan dat je zegt: ‘Wij zouden wel een leuk duo zijn.’ Ja, sorry hoor.

Wie moet er volgens hem op de presentatie gezet worden? “Ik vind ten eerste dat ze uit de kring van de publieke omroep moeten komen. Er worden allerlei namen genoemd die bij de commerciële omroepen werken: Chantal Janzen, Martijn Krabbé. Ik gun het ze allemaal van harte, maar het is een publieke-omroep-feestje, dus het moet naar Eva Jinek, Rik van de Westelaken, misschien aangevuld met Doutzen Kroes voor het plaatje. Dat zou ik heel logisch vinden.

Andere suggesties

Eigenlijk heeft iedereen wel een mening over dit onderwerp. Gerard Joling: “Ik zit te denken aan een Beau van Erven Dorens, een Chantal Janzen, aan Jan Smit. Dat zijn wel de mensen die in mijn hoofd spoken om het als trio te gaan doen. Ze mogen mij ook altijd bellen, hoor. Ik sta overal voor open.

Patty Brard wijst erop dat zij ooit het Festival van San Remo heeft gepresenteerd. “Voor 240 miljoen kijkers. Ik ben er 15 kilo voor afgevallen in één week (?!, red.), elke avond live, ik heb er Italiaans voor geleerd en er waren allemaal gasten die ik moest interviewen in het Engels. Ik zit mezelf helemaal niet te promoten, maar het is best moeilijk om binnen dat NOS-verhaal mensen te gaan vinden.

Jan Versteegh vindt Patty Brard ook een goede optie. “Zeker niet. Maar ik dacht gelijk Patty. Patty heeft volgens mij als enige in Nederland ervaring met voor een miljoenenpubliek staan.

Leeuw en Boszhard

Dan is er nog RTL-ster Paul de Leeuw. Hij vindt zichzelf niet geschikt. “Nee, ik zou de green room geweldig vinden, maar voor de presentatie moet je denk ik naar jonge mensen zoeken. Ik vond die Emma Wortelboer heel grappig wat ze deed. Misschien is er ook wel een rol voor haar weggelegd“, zegt hij bij Radio 538. “Ik denk dat je moet denken aan mensen als Doutzen Kroes of andere internationale mensen.”

Carlo Boszhard vindt zijn Engels niet goed genoeg voor de presentatie van het liedjesfestijn en NOS-verslaggever Martijn van der Zande zegt: “Mijn gok qua presentatie Songfestival volgend jaar: op hoofdpodium Rik van de Westelaken en Dionne Stax of Amber Brantsen met bijvoorbeeld Carice van Houten. In de greenroom verwacht ik Winfried Baijens.

Verder heeft Chimène van Oosterhout zichzelf ook aangeboden. Bij WNL: “Ze zoeken iemand die veel talen spreekt, en ik spreek Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Zweeds. Toevallig ben ik al via drie invalshoeken getipt.

Foto: SBS
102 Reacties op “Wendy wil Songfestival doen, Albert straft haar af”


 1. Go Wendy

  Ik vind dat Wendy een plek recht heeft op een plek bij het songfestival.
  Niet als presentatrice natuurlijk. Ik dacht meer als controleur van de kaartjes daar komen haar talenten echt tot zijn recht.

 2. Stille

  Dionne Stax!

 3. Mohammed Baardman....

  Laat Doutzen Kroes het maar presenteren……zij is heel mooi, blond en beeldschoon……
  Ze spreekt goed Engels, en daar gaat het om…..
  Met de mooie verschijning van Doutzen Kroes ziet het buitenland ook eens dat Nederland ook mooie slanke en blonde vrouwen in huis heeft…..en niet alleen maar donkere dikkerds…..
  .

 4. Remi

  Is het de samensteller(s) van de Mediacourant overigens opgevallen dat de Mediacourant gisteren bij 6 Inside nadrukkelijk genoemd werd door Albert ?

  Albert is één van de trouwste lezers, hier ;)

 5. Curryworst

  Iemand die veel talen spreekt en goed beheerst?
  Even denken hoor… Frans Timmermans! Of anders Ivo Niehe!

 6. Dennis

  Die Van Dijk draait nu toch echt door. Wat een zelfingenomen dame is dat zeg, die is het meest op haar plek bij de wc’s als toiletjuffrouw. Wat denkt ze wel niet.

 7. Robin

  Yolan, Sylvie of Doutzen

 8. Huib

  In ieder geval niet Wendy.

 9. L.

  Zo triest om te zien hoe alle sterren over elkaar heen bungelen om te laten weten dat ze het Songfestival willen presenteren. Ondertussen vinden ze iedereen geschikt maar gunnen ze elkaar het licht niet in de ogen.

 10. Klaasje v

  Dionne Stax en Annechien.

  Mooi plaatje, twee intelligente dames die niet zo hysterisch zijn.
  En de presentatoren kunnen toch helemaal niet van RTL of Talpa komen?

 11. Kato

  Jan smit, Tim Douwsema en Doutzen Kroes. Chantal voor the green room.
  En Wendy heeft dat “setje” met Martijn zelf kapot gemaakt

 12. Er ist wieder da

  Wegwezen enge spitsmuis!!!!

 13. Natama

  Ondanks dat ik Wendy niet zo hoog meer heb zitten door dat gedoe met haar zoon, is zij de enige geschikte.

 14. Mark

  Dionne Stax en Doutze Kroes graag.

 15. Mink Vaillant

  Emma Wortelboer. Definitief.

 16. Wolllter

  Robert Jensen natuurlijk!

 17. HansR

  Catherine Keyl en Hennie Huisman?

 18. AD (Angela's Dagblad)

  Ik ben het eens met wat TV Godin Angela de Jong zegt. Ik weet nog niet wat ze hierover gezegd heeft, maar ik ben het er wel alvast mee eens.

 19. o.p. lichter

  Ik dacht aan piet paulusma spreekt vloeiend fries , en anders hennie huisman .

 20. Tsja

  @ AD (Angela’s dagblad) Precies! Ik ben het ook bij voorbaat eens met Angela de Jong!

 21. Mik

  Absoluut géén Wendy van Dijk en/of Martijn Krabbé! Laten die maar samen een
  kookprogramma :) presenteren. Ik vind Beau een goede optie maar misschien kan dat niet vanwege zijn contract bij RTL. Rik van de Westelaken lijkt mij ook een goed idee, in combinatie met Eva Jinek of Dionne wellicht.

 22. frans

  Wendy, wat is dat mens toch vre.selijk, als de autocue uitvalt kan ze niks meer, ovverschatte tr.ut!

 23. AD (Angela's Dagblad)

  @Tsja

  Tsja, wat kan ik nog zeggen. Ik denk echt dat Jezus terug is op aarde in de vorm van Angela de Jong. Zij kan wereldvrede brengen!

 24. Blokkie

  Wendy van dijk als garderobe juffrouw en Martijn Krabbé als portier
  Wordt het toch nog een leuk setje

 25. Robert

  Wat is die Albert toch een bemoeizuchtige etterbak.

 26. N

  Niemand van de commerciële zenders.
  Oprotten. Er is genoeg nieuw talent dat nog werk zoekt of al actief is bij de NPO.

  Natuurlijk mogen ze wel presentatoren sturen als ze een miljoen overmaken voor het betalen van het feest.

 27. Paul Lamote

  Chantal Jansen en Martijn Krabbe.

 28. robb

  Mensen die niet bij de npo werken hebben niks te zoeken op het songfestival ,ze zijn voor het groot geld gegaan dus nu lekker wegblijven,de npo heeft mensen genoeg die het kunnen ,met Dionne Stax en Amber Brantsen veroveren we Europa .

 29. Sophie

  @Mik; het moet iemand zijn die vloeiend engels spreekt. Daar heb ik Beau nog nooit op kunnen betrappen.

 30. Tolpo

  Beide fossielen zijn irrelevant. Next.

 31. robb

  Doe daar Rik van de Westelaken en Winfried Baijens bij .

 32. Linda

  Michiel Huisman!

 33. Aldus

  Iedereen die Doutzen roept moet even de uitreiking van de filmprijzen opzoeken van een aantal jaar geleden. Overduidelijk geen enkel presentatie talent voor televisie programma’s. Wendy heeft ook alleen maar naast Krabbé gestaan omdat Erland haar daar naast heeft gezet. Kan helemaal niets zonder auto-cue dus niet een songfestival.

 34. Boer Jaap

  Wendy zou een goede toiletjuffrouw kunnen zijn.

 35. Erik

  Vind Robert Jensen ook wel een geschikte kandidaat inderdaad.

  Spreekt erg goed Engels/Amerikaans en er mag best wel wat humor in. Maar het is te bizar voor woorden hoe de BN’ers over elkaar heen vallen en uiteindelijk gunnen ze elkaar niks. Wat een pauper volk.

 36. Maud

  Doutzen Kroes kraamt alleen maar onzin uit, als zij haar mond opentrekt, zapt iedereen toch gelijk weg? Die moet gewoon lekker op de catwalk heen en weer blijven lopen.

 37. Kickel

  Wendy is een van de meest overschatte presentatrices die we hebben. Lekker blijven dromen meid. It will never happen.

 38. Mohammed Baardman....

  Of Annechien Steenhuizen….deze vrouw spreekt haar talen, is mooi om te zien en ze heeft een fantastisch figuur…..
  Deze vrouw valt door haar charisma, aantrekkelijkheid en mooi gezicht meteen op…
  Zij kan door haar presentatie Nederland op de kaart zetten als land van de mooie vrouwen….

  Wendy van Dijk ziet eruit als een opgetuigde skelet met flinke groeven in haar gezicht….
  Ook haar stem is afschuwelijk….
  .

 39. OMG

  Ik begrijp niet waarom er niemand is die eens tegen Wendy durft te zeggen dat ze even een tijdje vooral helemaal niks moet zeggen en doen. Want ze is ongelofelijk hard de gunfactor aan het verliezen.

 40. Tss

  Dionne Stax met Carice van Houten?
  Getver, hoe haal je het in je botte hersens!
  De een met een heksenstem en de ander wezenloos starend terwijl ze het haar van achter haar oor van links naar rechts veegt, alla Hillebrand.
  Nee, Nee, Nee!

 41. alexh

  Ik snap niet zo goed waarom men Doutze noemt, volgens mij kan zij helemaal niet presenteren? En al helemaal niet live?

  Rik vd Westelaken en Eva Jinek zou vanuit de PO niet zo gek zijn.

 42. Tss

  @ Mink Vaillant
  Tue 21 May 2019 om 9:44
  Emma Wortelboer. Definitief.

  Vind ik ook! Zij hoort er zeker bij!

 43. RonnieF

  Rik vd Westelaken & Winfried Baijens + Ilse de Lange & Edsilia Rombley
  2 (homo)mannen vd Avrotros/Nos + 2 voormalige NL kandidaten van het ESC

 44. Tss

  @ Paul Lamote
  Tue 21 May 2019 om 10:03
  Chantal Jansen en Martijn Krabbe.
  Op de eerste plaats en daar ook Emma Wortelboer aan toevoegen!

  En dit alles in het prachtige Circus Theater in Scheveningen!

 45. Linda

  Die hysterische Emma Wortelboer?? Die heeft zich afgelopen zaterdag al compleet belachelijk gemaakt tijdens haar 15 seconds of fame bij de puntentelling.

 46. Ron

  Geen slimme set van Wendy. Ze ligt al zo onder een vergrootglas, maar met deze uitspraak maak je jezelf nog meer belachelijk natuurlijk. Terechte opmerking van Albert naar haar in deze…

 47. Duncan Laurence

  Mijn lijstje: Ilse de Lange, Eva Jinek, Carlo Boszhard & Emma Wortelboer

 48. Nou zeg...

  Winfried Bayens en Annechien Steenhuizen natuurlijk.
  Enne…
  Patty die zegt dat ze dat deed voor 240 miljoen kijkers….San Remo heeft echt niet meer kijkers dan Eurovisie songfestival hoor. Dat scoort ongeveer 200 miljoen…. beetje overdreven Patty

 49. john

  ohnee echt niet, dan had ze maar niet zelf de breuk moeten maken met Marthijn.

  eigen schuld dat ze er vanuit ging dat the voice naar sbs zou gaan.

 50. Wij van W.C. eend

  Is het dan Eurovisie song festival senior ?????????????????????????
  Zou echt een afgang zijn zeg.

 51. Sabine

  Eva Jinek, Adam Curry, Winfried Bayens en Annechien Steenhuizen !
  Goed plan toch??

 52. Bart

  Wat heeft deze vrouw toch een enorme plaat voor haar hoofd!

 53. Kaasplank

  Yvonne Jaspers misschien…

 54. Seymour C. Cobbledick

  Joran van der Sloot. Frisse jongen en spreekt zijn talen.

 55. Suomynona

  Sorry Wendy, maar aan één hysterische krielkip (Wortelboer) hebben we al voldoende.

 56. Daantje

  Gewoon iemand van de publieke omroep

 57. Erik

  Het songfestival gaat allang niet meer over Duncan. Nee alle BN’ers met een veel te groot ego eisen de aandacht op. Het is werkelijk verschrikkelijk en tenenkrommend.

 58. Tolpo

  Herman Emmink, Willem Duys, Kick Stokhuyzen. Kwaliteit waar een ondermaats wortelboertje een voorbeeld aan kan nemen.

 59. Rico

  Alleen Cornald Maas en Jan Smit zouden dit mogen presenteren. Die hebben zich de afgelopen jaren steeds weer hard gemaakt voor het festival en zijn mijn inziens ook het mediagezicht er in. De rest heb ik nog nooit horen praten erover en nu Nederland het gaat presenteren wilt iedereen opeens op de eerste plek komen.

 60. Angela

  Wendy van Dijk is een omhooggevallen danseresje. Frits Sissing moet het Songfestival presenteren. Volledig vanaf de autocue, dan kan er niets mis gaan.

 61. Anna

  Romy Monteiro? Jong maar vind haar erg natuurlijk als presentatrice.
  Dionne Stax zou het ook professioneel maar erg binnen de lijntjes doen.

  Chantal Janzen lijkt me ook leuk. Misschien in de green room, met haar gevatheid.

 62. T. Muts

  Zo typisch Nederlands. Duncan heeft het net 3 dagen geleden gewonnen en onze zogenaamde BN’ers willen in de spotlight staan, alsof zij een prestatie geleverd hebben.
  Walgelijk….

 63. bastiaan

  Wendy pfff dat is geen visitekaartje voor Nederland, walgelijk mens. De BNN-ers zijn weer lekker met hun zelf bezig. En gewoon mensen van de publieke omroep, Eva Jinek en Dionne Stax.

 64. Bep

  Een normaal, intelligent, bescheiden persoon met humor.Het is wel het visitekaartje van het land.Geen egotripper.Geen vriendjespolitiek, gewoon een prettig persoon.Die zijn er echt wel te vinden.Ook het liefst geen ingestudeerde grapjes….. zo doorzichtig.En als pauze-act een betaalbaar iemand die kan zingen. Johnny Logan bijvoorbeeld.DE Songfestival icoon.

 65. Flip Fluitketel

  Dit gedoe levert in elk geval weer veel voer op voor de roddelbladen en de showbizzrubrieken, het wordt smullen, de komende maanden. Ik hoop dat de organisatie het hoofd koel houdt en een gedegen presentatieteam samenstelt. ZONDER Wendy van Dijk, ventje Krabbé of een ander vervelend gezicht van de commerciëlen.

 66. Zalmneusje

  Neee niet Doutzen met haar slome stem! Ook niet bepaald een spontaan type.

 67. Vincent

  Het zullen wel Rik vd Westelaken, Eva Jinek en Jan Smit worden.

  Al hoop ik vurig op Chantal Janzen op de plek van Jan Smit.

  GEEN EMMA WORTELBOER

 68. Cobweb

  Wie denkt zij wel wie ze is? Niemand zit op haar te wachten. Wil maar niet tot die botte hersens door dringen. Jan Smit moet het doen, met nog iemand maar ik heb geen idee wie ….

 69. Cobweb

  Emma Wortelboer hahahahahahahaha, lopen we giga mee in de gaten hahahahaha

 70. Xander

  Wendy van Dijk als uithangbord om Amsterdam als cokestad te promoten 😁

 71. Roely

  Hoezo moet Albert daar verbolgen over zijn, waarom zou ze iemand moeten noemen als ze het zelf graag wil doen.

 72. Trudy

  Waar haalt die VerWendy de moed vandaan om zichzelf naar voren te schuiven ze kan niet zingen Martijn ook niet wat een eng mens is het toch…. ROMY MONTEIRO behoort het te presenteren samen met JAN SMIT die hebben verstand van muziek die 2 graftakken toch niet met hun neussie vol

 73. Quint

  Het moet iemand zijn die goed kan presenteren , slim is en goed Engels spreekt en er leuk uit ziet dus Wendy “rupsje nooit genoeg” van dijk valt af.

 74. Caren

  Nederland zou een enorme flater slaan met die Wendy.
  Laat haar lekker op SBS domme spelletjes presenteren , er kijkt toch geen hond naar die overbodige zender.

 75. Kaasplank

  Ja, nee, sorry hoor…

 76. Caat

  De avrotros betaalt al jaren voor het Songfestival. Het lijkt mij sterk dat ze dan een presentator bij de commerciele omroepen vandaan zullen halen. Het zal vast iemand worden die kan presenteren/kunnen presenteren ern Anne hien, Dionne, een Matthijs, een Jeroen. Ik vraag me af welke artiesten nu wel plots willen deelnemen nu de finaleplaats zeker is.

 77. Lennart

  Mensen die zichzelf gaan noemen zijn per definitie af. Het betekent namelijk dat niemand anders ze noemt.

 78. Lennart 15:11

  Hahaha precies dat, Wendy is echt walgelijk lachwekkend dom.

 79. Maggoos

  Romy Monteiro en Dave Roelvink!

 80. Maggoos

  Romy Monteiro en Dave Roelvink. Alle knap en gewend met groot publiek. Romy zou het zo kunnen, zij heeft de ervaring en kan als het moet ook nog zingen erbij. Dave moet gewoon goed oefenen, want wees nou eerlijk, ze hoeven alleen een vaste tekst op te lezen. Dus is zeg ROMY en DAVE!

 81. TanteMarion

  Sowieso mensen van de publieke omroep. Commerciëlen hebben hier niks te zoeken.

 82. Joost

  TanteMarion, NPO is de meest commerciële van allemaal.

 83. Henky

  Ik ga voor nicolet van dam sooooww die meid kan dat gewoon ze is mega slim en wooww vet knap en een pracht van een figuurtje ik zeg nicolet!

 84. H.

  Ben juist zo blij dat we van haar af zijn, alle programma’s met Wendy. Alsjeblieft geen Wendy als presentatrice voor het Eurovisie Songfestival. Er zijn genoeg andere goeie presentatrices die nooit een kans kregen.

 85. Lies

  Een beetje zelfkennis zou wel op zijn plaats zijn Wendy.

 86. K

  Geen Wendy aub,Doutzen en Rik van der Westelaken zou een mooie oplossing zijn.

 87. LLRV

  Zullen we nu al na 2 dagen STOPPEN met het BNers noemen andere BNers zodat zij hun weer kunnen noemen, SBSers noemen SBSers, RTLers vinden RTLers de beste en NPOers vinden dat NPOers het natuurlijk moeten gaan doen. Zum kotsen!

 88. Vincent

  Rot op met je Doutzen, K.

 89. Vincent

  Ondertussen is Albert teruggefloten. Wendy zou (als enige, túúrlijk) een andere vraag hebben gehad: https://www.telegraaf.nl/entertainment/3625665/albert-verlinde-door-het-stof-met-excuses-aan-wendy-van-dijk

 90. Dr phil

  volgens mij mogen jullie snuifje (WENDY) niet zo als zij goed vol zit lukt het haar wel die kaartjes verkoop en de coke dat lukt zeker wel

 91. aammehoela

  Gewoon Emma Wortelboer………. Rik van de Westerlaken en voor de rest hopelijk niet teveel flauwekul er tussendoor. En zeker geen Madonna uitnodigen.

 92. Thom

  Wendy…… schijt zat word je ervan.

 93. Leen Peters

  Doutzen is natuurlijk is een bloedstollend mooie dame en een creatieve vakvrouw met ook nog eens een aangenaam hees stemgeluid. De mensen die haar écht kennen vinden haar echter een valse feeks, een lastige, opvliegende temeier die altijd de baas wil spelen.

  Nee, dan Simone Weimans. Die weet zich er vast weer ergens in te likken.

 94. Er ist wieder da

  Als Doutzen gaat praten knap ik af, dus doe maar niet…

 95. XXXX

  @Tss: je naam klinkt als een scheetssssss

 96. XXXX

  Tss is een vieze pot die op Wortelho_r valt.

 97. Dennis

  Rectificatie van Albert Verlinde: https://www.telegraaf.nl/c/3625665/

 98. Marthijn

  Ik wil de volgende 4 voor de presentatie: Ron Brandsteder samen met Andre van Duin en Ilse de Lange en Duncan, deze 4 zouden het geweldig kunnen samen. Ook denk dat Ron het niet wil doen, zal zich te oud vinden. Als ze maar geen Simone Weimans naar voren schuiven, ik walg van dat mens, bij het journaal zap ik meteen verder, brrr en ook nog zeer anti Zwarte piet, hoort toch bij de Nederlandse cultuur, maar ook geen Jan Smit, hij vind zich zelf zo geweldig.

 99. Andre

  Dionne en Annechien. Twee dames met klasse en uitstraling. Zetten ons land niet voor zot net als Emma Wortelboer. Nee Wendy van Dijk. Jij wilde zo nodig naar die campingzender SBS…… Jij hoort geen programma met allure meer te presenteren. Die kans is voorbij.

 100. Dennis

  Jan smit, Tim Douwsema en Doutzen Kroes.
  Ik kan me ook glenis grace voorstellen in the green room
  Jong, internationaal en kan ontzettend goed zingen en heeft daardoor denk ik een goede connectie met de kandidaten.

  Edsillia als oud kandidaat en mooie verschijning ook

 101. Charles

  Stax heeft deze week weer aangegeven dat zij ongeschikt is behalve als voorleesmevrouw. Annechien is veel beter en een stuk intelligenter, knapper en sympathieker dan die brabo met banaanneus.

 102. Meint

  Laten we er hier ook nog maar even bij melden, dat deze hele ‘rel’ gebaseerd is op een grove (bewuste?) fout van SBS.
  Ze hadden aan Van Dijk gevraagd WAAROM ze zelf geschikt was.
  Dan is het antwoord ineens niet bepaald arrogant.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.