Wendy wil Songfestival doen, Albert straft haar af

Wendy van Dijk heeft zichzelf maandag in 6 Inside naar voren geschoven voor de presentatie van het Songfestival, maar kreeg na haar videoboodschap de wind van voren van Albert Verlinde. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Van Dijk is nou niet bepaald in beeld voor de presentatie van het liedjesfestijn. Haar naam wordt eigenlijk nergens genoemd en bovendien is haar ster flink gedaald nu ze is overgestapt naar een noodlijdende tv-zender. Toch ziet de presentatrice het zelf wel zitten.

Wendy van Dijk onomwonden: “Nou heb ik de naam van mijn lieve vriendje en collega Martijn Krabbé al een paar keer horen vallen als misschien een goede host voor het Eurovisie Songfestival en dan denk ik: ja, daar hoor ik dan wel naast hem! Ik bedoel: we hebben Idols samen gepresenteerd, X Factor en jarenlang The Voice. Wij zijn wel een goed setje. Ik zou zeggen: Martijn en ik.

Ongelooflijk, vindt Verlinde. “Ik vind dit wel bijna impertitent eerlijk gezegd. Ja, serieus, ik had het nog niet gezien. Wendy, je bent een schat, maar ik vind het best wel wat waar we nu naar zitten te kijken. Maar goed. Ik schrik er echt van. Je gaat toch niet zelf roepen: ‘Dat moet ik doen!’ Dat doet niemand. We hebben vandaag bijvoorbeeld ook Eva Jinek gebeld en zij zegt: ‘Luister, als ik niet gevraagd word, ga ik niet roepen dat ik het wil presenteren. Laat de mensen maar naar mij komen.’

Jan Versteegh: “Je mag toch wel zeggen dat je het leuk vindt om te presenteren?

Verlinde: “Dat is iets anders dan dat je zegt: ‘Wij zouden wel een leuk duo zijn.’ Ja, sorry hoor.

Wie moet er volgens hem op de presentatie gezet worden? “Ik vind ten eerste dat ze uit de kring van de publieke omroep moeten komen. Er worden allerlei namen genoemd die bij de commerciële omroepen werken: Chantal Janzen, Martijn Krabbé. Ik gun het ze allemaal van harte, maar het is een publieke-omroep-feestje, dus het moet naar Eva Jinek, Rik van de Westelaken, misschien aangevuld met Doutzen Kroes voor het plaatje. Dat zou ik heel logisch vinden.

Andere suggesties

Eigenlijk heeft iedereen wel een mening over dit onderwerp. Gerard Joling: “Ik zit te denken aan een Beau van Erven Dorens, een Chantal Janzen, aan Jan Smit. Dat zijn wel de mensen die in mijn hoofd spoken om het als trio te gaan doen. Ze mogen mij ook altijd bellen, hoor. Ik sta overal voor open.

Patty Brard wijst erop dat zij ooit het Festival van San Remo heeft gepresenteerd. “Voor 240 miljoen kijkers. Ik ben er 15 kilo voor afgevallen in één week (?!, red.), elke avond live, ik heb er Italiaans voor geleerd en er waren allemaal gasten die ik moest interviewen in het Engels. Ik zit mezelf helemaal niet te promoten, maar het is best moeilijk om binnen dat NOS-verhaal mensen te gaan vinden.

Jan Versteegh vindt Patty Brard ook een goede optie. “Zeker niet. Maar ik dacht gelijk Patty. Patty heeft volgens mij als enige in Nederland ervaring met voor een miljoenenpubliek staan.

Leeuw en Boszhard

Dan is er nog RTL-ster Paul de Leeuw. Hij vindt zichzelf niet geschikt. “Nee, ik zou de green room geweldig vinden, maar voor de presentatie moet je denk ik naar jonge mensen zoeken. Ik vond die Emma Wortelboer heel grappig wat ze deed. Misschien is er ook wel een rol voor haar weggelegd“, zegt hij bij Radio 538. “Ik denk dat je moet denken aan mensen als Doutzen Kroes of andere internationale mensen.”

Carlo Boszhard vindt zijn Engels niet goed genoeg voor de presentatie van het liedjesfestijn en NOS-verslaggever Martijn van der Zande zegt: “Mijn gok qua presentatie Songfestival volgend jaar: op hoofdpodium Rik van de Westelaken en Dionne Stax of Amber Brantsen met bijvoorbeeld Carice van Houten. In de greenroom verwacht ik Winfried Baijens.

Verder heeft Chimène van Oosterhout zichzelf ook aangeboden. Bij WNL: “Ze zoeken iemand die veel talen spreekt, en ik spreek Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Zweeds. Toevallig ben ik al via drie invalshoeken getipt.

Foto: SBS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen