SP Amsterdam wil Songfestival niet: ‘Veel te duur’

Burgemeester Femke Halsema haalt het Songfestival-feest volgend jaar graag naar Amsterdam, maar de lokale SP-fractievoorzitter Erik Flentge zit daar helemaal niet op te wachten. Dat laat hij weten aan stadszender AT5. Flente heeft geen zin om budget uit te trekken voor het liedjesfestijn. Alleen commerciële jongens verdienen hieraan, briest hij. “Hotels en ook andere jongens, die erg hun zakken zullen gaan vullen“, aldus de politicus, die al misselijk wordt bij het idee.

De gewone Amsterdammer heeft hier niks aan, meent Flentge. “Ik denk dat veel Amsterdammers achter het net vissen en vooral overlast ervaren. Als je daar dan als stad ook nog aan mee moet betalen, dan vind ik dat slecht uit te leggen aan veel Amsterdammers.

Het is bovendien veel te druk in Amsterdam, zo gaat de klaagzang verder. “Ik denk dat de stad nu al overlopen wordt. Dat zien mensen in de stad overal. Het is ontstellend druk met toeristen en dan is het helemaal niet gek om ze juist over Nederland te verspreiden.

Laat het lekker naar Rotterdam of Maastricht gaan als ze het daar zo graag willen hebben, stelt hij. “Amsterdam hoeft niet altijd haantje de voorste te zijn. Als je een verantwoordelijke hoofdstad bent, dan kun je ook laten zien dat andere steden ook prima dit evenement kunnen krijgen.

Het AT5-item ‘SP en GroenLinks gunnen het Songfestival ook aan andere steden’ kunt u hier bekijken.

Foto: AT5

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen