Producent na tv-rel: spijt van show met nepleerlingen

Vincent TV Producties, het bedrijf achter Ring-winnaar Beau Five Days Inside en SBS-hit Steenrijk Straatarm, heeft spijt van het plaatsen van nepleerlingen op een school voor een nieuwe RTL-realityshow. Dat laat producent Vincent ter Voert vandaag blijken in het AD. Er ontstond in februari een hoop commotie toen bleek dat Vincent TV een school in Veenendaal had volgehangen met camera’s en vijf nepleerlingen op de school plaatste om als het ware te infiltreren in de klassen.

De opnames moesten worden gestaakt, vanwege de onrust die ontstond onder leerlingen. Die vonden het bizar dat er opeens een paar nepleerlingen tussen hen in zaten.

Wat was nou precies het idee? “Wij wilden jongeren die worstelen met bijvoorbeeld slechte studieresultaten of een coming-out, laten helpen door andere jongeren die vijf jaar eerder hetzelfde meemaakten. Het waren geen acteurs.”

Ter Voert wil ook gezegd hebben dat de leerlingen wél van de camera’s wisten. “In de media werd ten onrechte de suggestie gewekt dat we met verborgen camera’s zouden werken. Wij ontvingen ruim negenhonderd verklaringen van mensen om gefilmd te mogen worden.”

Van de nepleerlingen wisten ze niets. “Het enige dat ze niet wisten, was dat enkele leerlingen iets ouder waren dan hun klasgenoten. Die zijn teleurgesteld dat ze hun missie niet konden afmaken.”

Het bleek een brug te ver om reality te maken waarbij heel veel mensen betrokken zijn en waar je niet over álles transparant bent. Ik zou een dergelijk format niet opnieuw willen maken.”

Het AD-interview met Vincent ter Voert kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Bizar: RTL 4 plaatst nepleerlingen op middelbare school (8 februari)
‘Worden kijkers Beau Five Days Inside belazerd?’ (10 februari)

Foto: Google Streetview

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen