‘Worden kijkers Beau Five Days Inside belazerd?’

Geplaatst op Sun 10 Feb 2019 om 10:00

De programma’s van Vincent TV Producties zijn niet meer te vertrouwen nu het productiehuis vijf nepleerlingen op een middelbare school heeft geplaatst voor een project van RTL. Dat vindt tv-recensent Angela de Jong van het AD. Leerlingen en leraren waren in shock toen bleek dat het productiehuis vijf nepleerlingen liet infiltreren. Er kon geen goede weergave van het leven op de middelbare school worden gemaakt zonder ingrepen in de werkelijkheid te doen, was de redenatie.

De Jong vindt dit een ‘ongelofelijk domme’ reden. “Waardoor de affaire niet alleen consequenties heeft voor de geloofwaardigheid van de school, maar ook voor die van de producent.”

Vincent TV Producties zit ook achter de programma’s Mr. Frank Visser doet Uitspraak, Steenrijk Straatarm en Beau Five Days Inside. “Bij Frank Visser voel je als kijker aan je water dat de boel in scene is gezet of aangedikt. Maar bij het bekroonde Beau Five Days Inside levert het een vieze smaak in de mond op.”

Beau Five Days Inside heeft een als betrouwbaar bekend staande presentator: Beau van Erven Dorens. Toch is De Jong nu bezorgd. “Zijn we daar ook op enige manier belazerd? Ik mag toch hopen van niet.

RTL, Vincent TV én de schoolleiding hebben een levensgroot imagoprobleem dat niet is opgelost met het stopzetten van de opnames.

Foto: RTL
55 Reacties op “‘Worden kijkers Beau Five Days Inside belazerd?’”


 1. Tjep

  Nee, ken persoonlijk deelnemers va. 5 days inside… Dat was gewoon mijn buurman van 2 deuren verderop. Dat is geen acteur.

 2. Nou

  Die Angela… die heeft van speculeren nu haar beroep gemaakt. Dat zal ook haar val worden uiteindelijk. Ze kan zo bij de Privé aan de slag.

  Blijf gewoon bij het recenseren van programma’s en hou verder je mond.

 3. Bobby Eden

  goh het is televisie. Als kijker weet je al dat het nep is. En dan ga je als televisierecensent doen alsof je verrast bent?

 4. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wat erg, wat erg, wat erg.
  Is er dan he le maal niemand meer op televisie die te vertrouwen is.
  Onze wereld stort nu gelijk in.
  Dat hadden we nooit kunnen bedenken.
  En wat is er nog meer in scéne gezet.
  We vragen ons nu wel meer dingen af.
  De televisie heeft z’n onschuld verloren.

 5. Anna

  Stemmingmakerij. Ze weet zelf ook wel beter.

 6. februari

  Roddels worden bedacht door haters
  Verspreid door idioten
  En geloofd door sukkels.

  Angela is het alle drie

 7. Roos

  Nu gaat Angela te ver.. Dit is appels met peren vergelijken en schadelijk voor Beau.

 8. Hoo Lee Fak

  Haha februari, lees je comment nog eens langzaam terug en bedenk dan eens wat je zelf aan het doen bent.

 9. DE GENERAAL

  Angela heeft een zeer scherpe blik.
  Vincent TV laadt de verdenking op zich.
  Eigen schuld. Dan gaat Nederland vragen stellen.

  Prima werk weer van Angela. Goed gedaan.

 10. Peanut

  Dit is onzin. Het originele format gaat al uit van undercover leerlingen.

 11. Hoo Lee Fak

  Angela doet niet meer dan de legitieme vragen die de meesten van ons reeds hadden op schrift stellen. Don’t shoot the messenger.

 12. Hoo Lee Fak

  Die leerkrachten hebben nu geen enkel vertrouwen meer in hun directie. Die directie zou het veld moeten ruimen, maar de slappe mentaliteit van het leerkrachtenkorps zal er voor zorgen dat er niets gebeurt. Vrijdag gaan ze overigens staken in heel Nederland.

 13. Minder of Mirjam

  Worden lezers van het Algemeen Dagblad belazerd? Blijkt namelijk dat de recensies van de AD Oliebollentest door redacteuren worden geschreven die de oliebollen niet zelf hebben geproefd. Het testpanel dat de oliebollen wel proefde gaf nooit cijfers lager dan een 4, maar dit werd veranderd door de redactie naar cijfers lager dan dat.

 14. nl

  Grote bullshit van mevrouw de Jong, hopelijk betekent dit het einde van haar deelname aan al die programma’s waar ze steeds vaker zit, leek mij een leuk programma. En Beau en Mr Frank hebben daar verder niks mee te maken. Wat een dom mens om zo te redeneren.

 15. Frans

  Ik zie nog voor me de winnaar van de seniore The Voice, toen ze aan hem vroegen heb je veel steun gehad van je coaches Gordon en Joling, hij antwoordde die heb ik alleen maar gezien bij de dag van de opnames.

 16. Hoo Lee Fak

  Die k u t oliebollentest… we zitten midden in een migratiecrisis van ongekende omvang, een klimaatcrisis, een politieke crisis waar de EU onze zelfstandigheid afpakt en een complete doelbewuste omvolking. En dan al die aandacht voor een paar gefrituurde deegballen

 17. februari

  Hoo Lee Fak
  Sun 10 Feb 2019 om 10:35

  Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij zo dom?

 18. Corina

  Waar wordt je niet belazerd op de t,v ?????
  Het hele Utopia is klinklare nep
  Zijn gewoon B-ACTEURS !
  JdM praat gewoon nonses,in praat-programma,s
  JdM is gewoon een jokke-brok met strop- dassie en maatpak

 19. Zomaar

  Beau s’nachts jankend in z’n bedje met de camera op z’n porem gericht.
  Nee hoor, absoluut geen sensatie tv.

 20. robb

  Hoo Lee Fak is Shaniquilia vd Put .

 21. Ron

  @Corina: aanname.

 22. robb

  Het format houd in dat er oudleerlingen in de klas kwamen ,daar hebben zij acteurs voor gebruikt,ik geloof niet dat dat is gebeurt bij Beau zijn programma ,ik heb er niet naar gekeken omdat ik geen huilende Beau wil zien ,daar word ik misselijk van , huilen mag maar niet voor de camera dan word de presentator belangrijker dan de patiënten.

 23. Hoo Lee Fak

  Robb, waren de komma’s gisteren in de aanbieding bij de Gamma?

 24. Tom

  Wat een onzin. Dit was een format waar eerlijk gezegd zou worden dat leerlingen niet echt waren. Dat zou bij die andere programma’s dan ook gebeurd zijn.

 25. robb

  De onderwijzeres .

 26. jomari

  Hoe dan ook, Angela heeft wel een scherpe blik, is wel eens eerder gebleken.

 27. Kees

  Een van die daklozen uit dat andere programma noemde hem in dat programma, komediant. Nou, dat was wel duidelijk na die Lidl reclame. Gewoon nep. Alles voor het grote geld.

 28. anonymous

  Bij Steenrijk straatarm en mr Frank Visser worden kijkers belazerd, dat klopt.
  5 days inside heeft echter opgenomen in een zorginstelling die ik ken, dat was écht.

 29. donia

  Vertrouw nooit programmamakers !

 30. Deadly Viper

  En de grootste nepzender van omroepland is de NOS.

 31. TVkijker34

  RTL staat bekend als zender die de boel belazerd, dat is al jaren aan de gang!

 32. Dennis

  Mensen van TVOH worden ook elke seizoen belazerd en de kijker ook!

 33. Pepe

  Iedereen die denkt dat (reality) tv echt is, is naïef. Natuurlijk is niet alles echt er moet ook wat te zien zijn Beste voorbeeld is mr Frank Visser van een saaie rijdende rechter is hij de nl Jerry Springer (of judge Judy zoals u wilt)

 34. A.Zijn

  Seven Year Switch is wel erg goed geacteerd als dat volledig nep is. Dat komt namelijk redelijk puur over. De kijkcijfers zijn niet overweldigend, maar ik vind het wel een interessante reeks met uitgesproken karakters.

 35. Henk K.

  Hou toch op. Angela zoekt al naar een rede om Beau af te kraken sinds hij de televisierring heeft gewonnen. Ze kan het niet uitstaan dat een commerciële zender goede programma’s maakt.

 36. Bart

  Iedereen weet dat het aangedikt wordt en dat er acteurs tussen lopen, maar dat maakt toch helemaal niks uit. Het is tv. Ales wat er gebeurd. Is wel gebaseerd op waargebeurde verhalen. Het opent toch de ogen vd kijker. Zo werkt politiek ook. Sylvana is er groot meegeworden. Zelfs in haar documentaire heeft ze een paar acteurs in gehuurd. Om een beetje haar standpunt duidelijk te maken, maar ja iedereen weet dit. Behalve deze angela niet. Zijn wij dan zo slim of is angela zo dom.

 37. sjaak

  Jammer dat mevrouw de Jong voor zichzelf niet zo kritisch is en een groot pak boter op haar gekapte hoofdje heeft.
  Aanschuiven in allerlei programma´s en jezelf in de watten laten leggen en dan beweren dat je een onbevooroordeelde kritiek kan leveren op diezelfde programma´s getuigd van een kinderlijke naiviteit.

 38. toriman

  De geloofwaardigheid van mevr. de Jong heeft een ernstige deuk opgelopen. Mevr. de jong prijst zich de hemel in met stukjes in de krant, terwijl de lezers zich goed moeten afvragen of de stukjes uit de haar pen komen. De redactie van het AD moet zich afvragen of zij werkelijk te doen hebben met een journalist of een jomanda achtige schrijfster. Heeft mevr. de Jong een ghostwriter in dienst? De Jong moet zich nu een spiegel voorhouden in hoeverre zij schrijft over programma’s die zij gezien heeft. Is zij nog objectief of bevooroordeeld. Is de bril die zij op heeft de juiste sterkte? Door nu al twijfels te uiten over programma’s die nog uitgezonden moeten worden maakt zij zich nu en in de toekomst ongeloofwaardig. Heeft dit met arrogantie te maken of betweterigheid?

 39. Wim

  De Jong, ga je schamen. Tendentieuze berichtgeving. Even resetten dame, en je excuus aanbieden.

 40. Outsidertje

  Angela slaat de plank hier toch mis.
  Je kunt je afvragen of het kies is een docu met undercover verslaggevers op een middelbare school te maken. Maar in dit geval is dat in het voorbeeld van die Amerikaanse serie goed gelukt en vonden zowel RTL als de deelnemende school het de moeite waard om het te proberen om zo een mooie docu serie te krijgen.

  Daarbij is er geen sprake van bedrog van de kijker op welke manier dan ook. Het is kennelijk onderdeel van de opzet van dit programma dat piepjonge undercovers die zelf een moeilijke tijd op de middelbare school hadden terugkeren en relaties opbouwen met leerlingen om te zien hoe het nu is gesteld vergeleken met hun ervaring. Als voor uitzending iedereen dan op de hoogte wordt gebracht van wat er is gebeurd, wordt er dus helemaal niemand bedrogen. Daarbij mag er nooit iets uitgezonden worden zonder toestemming. Dus is er nooit sprake van kijkersbedrog of zelfs de intentie daarvan.

  Daarmee is Angelas punt dat andere producties van deze producent nu ongeloofwaardig lijken grote onzin, Dit zijn allemaal programmas met een compleet andere opzet, en voor de SBS programmas ook nog eens andere opdrachtgever met andere eisen. Hoe zouden die producties dan ongeloofwaardig lijken? Is er daar sprake van undercover verslaggevers op school? Of vooropgezet kijkersbedrog? Nee. Dus deze analyse van Angela slaat eigenlijk nergens op.

  Bovendien kun je nooit een sluitend oordeel vellen over iets dat niet af is en zijn de opnames hier vroegtijdig stopgezet dus lijkt het me onmogelijk hier echt conclusies aan te verbinden.
  Jammer Angela.

 41. Klaasje v

  Meestal vind ik wel dat Angela gelijk heeft, maar dit vind ik toch een brug te ver. Kom niet aan Beau!!
  Bijna alles op tv wordt trouwens beetje gestuurd of aangedikt, ook bij interviews op welke zender dan ook.
  Paul Witteman vertelde bij DWDD dat er van te voren geoefend was hoe verbaasd hij zou moeten reageren met Pardon? als WA zou gaan vertellen over watermanagement. En de kijker maar denken dat alles spontaan is.

 42. Waren de daklozen ook nep? je gaat het bijna denken

  Ook de omhoog gevallen Beau zakt weer door het ijs.

  De commerciële zenders RTL en Talpablijken onbetrouwbaar te zijn als de pieten.

  Het wordt tijd dat de stekker er uit gaat. Geldgraaien boven eerlijkheid en moraal.

 43. west

  We worden al sinds 1980 in de malling genomen , vooral met die Soundmixshows is De ellende is begonnen toen er een nieuw verdienmodel kwam met 06 nummers
  de kijker kon nu naar de studio`s bellen zie voorbeelden bij de soundmix show
  of je kom een mooie prijs winnen bij de com tv zoals dominoday , maar je wed afgescheept met een pul , er zijn zoveel mistanden te noemen en oplichting dat het bellen naar stiudio`s om zogenaamd een winnaar aan te wijzen ia song en talenten wedstrijden eens verboden wordt , ook doe praktijken met astrogie

 44. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Stoethaspelarij hierboven.
  Recht lu ll en wat krom is.
  Natuurlijk heeft ze gelijk.
  Angela stelt de vraag.
  Vincent TV komt maar met de bewijzen dat het niet zo is
  En Beau is een beste baas.

 45. Cuba Gooding junior

  Heremetiet wat is dit een klick bait artikel, Jezus man. Het format van dit programma bestond al in America dus zo onbetrouwbaar is deze productie maatschappij niet want ze hebben gewoon het format aangekocht.

 46. Ernst

  Ik ga er bij al dit soort programma’s vanuit dat er veel in scene is gezet. Het zou naïef zijn anders te denken.

 47. Ja hoor

  En zijn haar opvattingen ook allemaal oprecht ? Alles wat het AD brengt is heel erg oprecht uche uche uche

 48. Uuuh

  Angela heeft een punt. Als het productiehuis in andere programma’s het niet zo nauw neemt met de waarheid en acteurs gebruikt, kun je je afvragen of het bij Beau allemaal zo oprecht was. Ik snap niet helemaal hoe je hier dan kan roepen ‘Dat wist ik wel’ en dan Beau zo integer vinden.

  Bovendien mis ik in deze discussie het recht van het kind. Een school moet voor ieder kind een veilige omgeving zijn. Door onder valse voorwendselen en met ‘acteurs’ (of in ieder geval geïnstrueerde mensen) opnames te maken in een school en zoveel onrust te veroorzaken, wordt één van de grondrechten van een kind betreden. Kinderen moeten in veiligheid kunnen werken aan hun eigen ontwikkeling en niet worden meegesleept in nepverhalen van nepleerlingen alleen maar vanwege het winstbejag van een ‘productiebedrijf’ of een televisiezender. Ik had mensen hier wel eens willen horen als hun kind op die school zat en na een gefilmd jaartje met gemiddeld een twee op zijn rapport thuiskwam. Dan wordt het opeens een heel ander verhaal! Ook al mag de hele klas na afloop zijn toestemming weigeren en moet het productiehuis alle gezichten blurren, dan nog is er schade toegebracht aan de basisveiligheid van die kinderen. En dat allemaal voor een televisieprogramma? Kom op zeg!
  Dus de stelling van Angela is legitiem. Dit productiehuis gaat over grenzen, en niet voor de eerste keer. Dat roept vragen op en die worden terecht nu gesteld.

 49. Bart

  @Bart 12:47 Zou je a.u.b. een andere naam voor hier kunnen gebruiken? Ik gebruik al sinds jaar en dag deze naam hier. Ik wil niet dat ze onze bijdragen hier door elkaar gaan halen. Kunnen ook een cijfer achter onze naam zetten. Jij een 1 en ik 2 ofzo.

 50. Bart

  Net alsof je mening ertoe doet Bart, je moet jezelf niet belangrijker vinden dan je bent.

 51. Bart

  @17:06 Wie zegt dan dat mijn mening er toe doet? Die doet er inderdaad niet toe. Net als de mening van wie dan ook. Jij moet je zelf niet belangrijker maken dan je bent en als je niet normaal kan doen en alleen maar komt om de boel te verzieken hier moet je lekker weg blijven. Zielig jongetje

 52. Bart

  Ja Oke, nou is het mooi geweest.
  Bart was hier eerst dus die krijgt het hoogste nummer.
  En iedereen die erna kwam een getal lager.
  Ikzelf heb nummer 23 want ik post hier al sinds 2013 als ik me niet vergis.
  Dus schat het zelf maar even in.
  Als dit allemaal niet lukt stel ik voor om vrijdag even een biertje te dien met z’n alle n en dan praten we het uit. Dit is een onhoudbare situatie.

 53. Woi!ter.

  Zelfs de Maxima-uitspraak: “Hij was een beetje dom” was uitgebreid ingestudeerd.

 54. Johnny👀

  @Bart jij hebt wel een goede instelling..Dit land heeft meer mensen als jou nodig..Respect!

 55. Meneer Kaktus

  Virgien een ongenadige beurt gegeven (en dat is zeker geen nepnieuws)!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.