‘Worden kijkers Beau Five Days Inside belazerd?’

De programma’s van Vincent TV Producties zijn niet meer te vertrouwen nu het productiehuis vijf nepleerlingen op een middelbare school heeft geplaatst voor een project van RTL. Dat vindt tv-recensent Angela de Jong van het AD. Leerlingen en leraren waren in shock toen bleek dat het productiehuis vijf nepleerlingen liet infiltreren. Er kon geen goede weergave van het leven op de middelbare school worden gemaakt zonder ingrepen in de werkelijkheid te doen, was de redenatie.

De Jong vindt dit een ‘ongelofelijk domme’ reden. “Waardoor de affaire niet alleen consequenties heeft voor de geloofwaardigheid van de school, maar ook voor die van de producent.”

Vincent TV Producties zit ook achter de programma’s Mr. Frank Visser doet Uitspraak, Steenrijk Straatarm en Beau Five Days Inside. “Bij Frank Visser voel je als kijker aan je water dat de boel in scene is gezet of aangedikt. Maar bij het bekroonde Beau Five Days Inside levert het een vieze smaak in de mond op.”

Beau Five Days Inside heeft een als betrouwbaar bekend staande presentator: Beau van Erven Dorens. Toch is De Jong nu bezorgd. “Zijn we daar ook op enige manier belazerd? Ik mag toch hopen van niet.

RTL, Vincent TV én de schoolleiding hebben een levensgroot imagoprobleem dat niet is opgelost met het stopzetten van de opnames.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen