Politiek incorrecte Gerard Cox vindt Hiddema engerd

Gerard Cox mag dan wel bekend staan om zijn politiek incorrecte uitspraken, toch is hij geen fan van Forum voor Democratie. Hij vindt Kamerlid Theo Hiddema zelfs een engerd. Dat zegt hij vandaag in het AD. Cox, die de theaters ingaat met zijn eerste solovoorstelling, vindt het een rare tijd. “Nu hebben we Donald Trump, de brexit en meneer Bidet, pardon Baudet. Waar komt dat allemaal vandaan? Ik denk soms: er komen steeds meer mensen bij, dus ook steeds meer domme mensen.”

Dan haalt hij uit naar Kamerlid Hiddema. “Neem die Theo Hiddema. Een leuk ouderwets type, denk je. Snorretje, sigaretje, pochetje… Die presteerde het om na de afschuwelijke schietpartij in Utrecht te zeggen dat zijn verkiezingscampagne gewoon moest doorgaan ‘omdat de partij zo lekker in de flow zat.‘”

Een walgelijke uitspraak, vindt Cox. “Dat is dus helemaal geen leuke man, maar een gevaarlijke gek. Hoe kun je? Er is een aantal onschuldigen doodgeschoten. Van zo’n man word ik zelfs een beetje bang.

Verder is Cox wel politiek incorrect. “Vandaag de dag moet je met een grote boog om heilige huizen als de islam, #Metoo en het slavernijverleden heen. Nou, dat ga ik niet doen. En evenmin leg ik mezelf censuur op.

Het AD-interview met Gerard Cox kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Gerard Cox vindt islam achterlijke godsdienst (november 2018)

Foto: Omroep MAX

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen