Gerard Cox vindt islam achterlijke godsdienst

Gerard Cox, die recentelijk te zien was in de RTL 4-show Beter Laat Dan Nooit, vindt de islam een achterlijke godsdienst. Dat zegt hij in gesprek met De Telegraaf. Cox is een van de weinige bekende Nederlanders die zich politiek incorrect uitlaat. Toen hij dat in juli deed in de Volkskrant kreeg hij een hoop kritiek over zich heen. Nu laat hij weten ook niet terug te deinzen voor kritiek op de islam. “Pim Fortuyn zei: ’Dat is een achterlijke woestijngodsdienst’ en daar had hij natuurlijk groot gelijk in.

Veel moslims lopen een beetje achter, vindt Cox. “Vanmorgen las ik in de krant dat er honderd Iraanse vrouwen naar een voetbalwedstrijd zijn geweest. Gaat een of andere minister van zedelijkheid of zoiets roepen: ’Als vrouwen in een voetbalstadion een half ontklede man op het veld zien, komt daar zondig gedrag van’. Zo’n man kun je toch beter opsluiten?

Cox vindt het ongelooflijk ouderwets. “Moet je bij de grens tegen vluchtelingen uit dat soort landen zeggen: zet je horloge even 300 jaar vooruit… Bizar.”

We moeten oppassen dat we ons niet de les laten voorschrijven door dit soort types, aldus Cox. “Die enge mannen van DENK hebben al gezegd: ’Als de multiculturele samenleving je niet bevalt, moet je oprotten’. Wat een humor!

Het Telegraaf-artikel Gerard Cox haalt uit naar Sylvana Simons: ’Waardeloze muts’ kunt u hier lezen.

Lees ook: Willibord Frequin: ‘Te veel allochtonen in Rotterdam’ (4 oktober)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen