Presentatrice Sanne na acht jaar weg bij Ontbijtnieuws

De 41-jarige Sanne Staarink-Steusel uit Midwoud is vanochtend gestopt als nieuwslezer bij het RTL Ontbijtnieuws. Ze bleek het programma al acht jaar te presenteren. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Staarink begon in het voorjaar van 2011 als stand-in van Jan de Hoop en volgde later Femke Wolthuis op, waardoor ze een vast gezicht werd. Ze is er nu klaar mee om tussen de mokken te zitten en kiest voor een nieuwe stap in haar carrière. Ze wil wel bij de tv blijven.

Na het weerbericht met de inmiddels beroemde blackoutweerman richtte presentatrice Sanne zich tot de kijker. “Een gek moment, want dit is nu na acht jaar mijn laatste uitzending van het Ontbijtnieuws. Ik vind namelijk dat het tijd is voor wat anders.

Wat het gaat worden weet ze nog niet. “In elk geval tv, dus u gaat me vast nog wel horen of zien. Ik wil wel graag van dit moment gebruikmaken om al mijn collega’s te bedanken. Natuurlijk voor de mooie tijd. Ik ga jullie ook enorm missen. Harm Taselaar, hoofdredacteur, veel bedankt voor het vertrouwen en de kansen die je me hebt geboden.

Ook de kijker kwam voorbij. “Ook thuis natuurlijk. Bedankt voor het kijken, want het was echt een eer zo ’s ochtends vroeg als een van de eersten het nieuws te mogen brengen.

Vervolgens kwam Jan de Hoop de studio in rennen met een bos bloemen. Hij is kennelijk weer terug uit Curaçao. “Ik zie hem aankomen in mijn ooghoeken. Jan, wat lief dat je er bent!

De Hoop haalde de uitzending maar nét. “Lieve Sanne, ik ben helemaal buiten adem, want ik heb in een enorme file gestaan. Maar ik ben er om je te bedanken voor alles wat je gedaan hebt de afgelopen jaren voor het Ontbijtnieuws.

Aan het eind kwamen ook de blackoutweerman en drie backstagemedewerkers aan de desk staan.

De beelden:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen