Presentatrice Sanne na acht jaar weg bij Ontbijtnieuws

Geplaatst op Fri 19 Apr 2019 om 11:45

De 41-jarige Sanne Staarink-Steusel uit Midwoud is vanochtend gestopt als nieuwslezer bij het RTL Ontbijtnieuws. Ze bleek het programma al acht jaar te presenteren. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Staarink begon in het voorjaar van 2011 als stand-in van Jan de Hoop en volgde later Femke Wolthuis op, waardoor ze een vast gezicht werd. Ze is er nu klaar mee om tussen de mokken te zitten en kiest voor een nieuwe stap in haar carrière. Ze wil wel bij de tv blijven.

Na het weerbericht met de inmiddels beroemde blackoutweerman richtte presentatrice Sanne zich tot de kijker. “Een gek moment, want dit is nu na acht jaar mijn laatste uitzending van het Ontbijtnieuws. Ik vind namelijk dat het tijd is voor wat anders.

Wat het gaat worden weet ze nog niet. “In elk geval tv, dus u gaat me vast nog wel horen of zien. Ik wil wel graag van dit moment gebruikmaken om al mijn collega’s te bedanken. Natuurlijk voor de mooie tijd. Ik ga jullie ook enorm missen. Harm Taselaar, hoofdredacteur, veel bedankt voor het vertrouwen en de kansen die je me hebt geboden.

Ook de kijker kwam voorbij. “Ook thuis natuurlijk. Bedankt voor het kijken, want het was echt een eer zo ‘s ochtends vroeg als een van de eersten het nieuws te mogen brengen.

Vervolgens kwam Jan de Hoop de studio in rennen met een bos bloemen. Hij is kennelijk weer terug uit Curaçao. “Ik zie hem aankomen in mijn ooghoeken. Jan, wat lief dat je er bent!

De Hoop haalde de uitzending maar nét. “Lieve Sanne, ik ben helemaal buiten adem, want ik heb in een enorme file gestaan. Maar ik ben er om je te bedanken voor alles wat je gedaan hebt de afgelopen jaren voor het Ontbijtnieuws.

Aan het eind kwamen ook de blackoutweerman en drie backstagemedewerkers aan de desk staan.

De beelden:

Foto: RTL
18 Reacties op “Presentatrice Sanne na acht jaar weg bij Ontbijtnieuws”


 1. Laurens

  Ook naar Talpa Nieuws?

 2. anja

  Ooit zong ze in een Haags funkbandje

 3. Bart

  @Laurens Zou zomaar kunnen. Ik denk we daar ook Jeroen Latijnhouwers en Evelien de Bruin gaan zien opduiken.

 4. jan

  Even zoeken wie dit is.

 5. Elise

  Die duikt binnenkort bij Talpa op inderdaad

 6. Zonder Naam

  Lijkt me ook vervelend, als je na 8 jaar nog steeds bij de ‘b-ploeg’ hoort. Mensen die mogen invallen en op onchristelijke tijden op mogen komen dragen, maar die niet prominent in beeld worden gebracht.

 7. Angela

  In die 8 jaar is ze nooit verder gekomen dan 1 keer per week ontbijnieuws. Dat geeft aan dat niemand verder iets in haar ziet, dus die zien we nooit meer terug. #zelfoverschatting

 8. doe

  Wie is de mol eerst..

 9. Erwin

  Ze is vast niet uit zichzelf gestopt.
  Persoonlijk drama dus.

 10. Vincent

  Die Maurice, wat een kwal van een gozer

 11. ano@niem.nl

  Talpa nieuws en ontbijtprogramma. Let maar om. Samen met Latijnhouwers.

 12. Peanut

  Ik vond haar nooit zo heel erg vrolijk. Misschien ochtendhumeur 😀

 13. aammehoela

  Ze was een vertrouwd gezicht aan het worden. Vrijwel altijd alleen op de vrijdagochtend. Het wordt wel eens vergeten dat er meer dit ochtendnieuws presenteren dan enkel Jan de Hoop.

 14. boris

  nog nooit gezien

 15. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Sanne deed het altijd goed.
  Tijd voor een nieuwe uitdaging?
  Succes Sanne!

 16. Rene

  In de tekst staat ‘Vervolgens kwam Jan de Hoop de studio in rennen met een bos bloemen. Hij is kennelijk weer terug uit Curaçao.’.

  Jan presenteerde de hele week al ‘t Ontbijtnieuws… Dus een beetje een gekke zin.

 17. José

  @Rene:
  Wel eens gehoord van satire?

 18. Michel

  Ben het eens met @Angela en @Peanut hierboven zeggen. Ze is een mooie verschijning op TV hoor, maar….. erg saai en weinig eigen initiatief. Een talkshow of wat dan ook zie ik haar dan ook niet presenteren. Of ze houdt dat nog verborgen, dat kan natuurlijk ook :-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.