NPO 1 in 2020 met dagelijkse thrillerserie in vooravond

Geplaatst op Sat 13 Apr 2019 om 11:30

NPO 1 komt in de zomer van 2020 met een dagelijkse dramaserie die wordt uitgezonden in de vooravond, als zowel DWDD als M met zomervakantie zijn. De serie moet de kwaliteit hebben van titels als Penoza en Hollands Hoop. Dat meldt het AD vandaag. Het gaat om een 25-delig familiedrama waarin een moord moet worden opgelost, aldus de krant. “Het verhaal is dwingend en houdt de kijker aan de buis gekluisterd, omdat er iets op het spel staat“, is te lezen in een NPO-document.

Op deze manier moet de zomerstilstand van NPO 1 tot een einde komen. “De nieuwe vooravondserie van NPO 1 is een must-see en een waar zomerevenement.

Stepping Stone Producties zou de pitch hebben gewonnen om de serie te draaien, al wil het bedrijf zelf geen commentaar geven.

Vorig jaar besloot NPO 1 de zomerstop in de vooravond af te schaffen, maar die is dit jaar weer ingevoerd. M is dit jaar slechts drie maanden op zender.

Foto: Pief Weyman, KRO-NCRV








44 Reacties op “NPO 1 in 2020 met dagelijkse thrillerserie in vooravond”


 1. Ronald

  Wat gaaf!

 2. Hendrik Sihasulewanepatty

  Zal wel weer een extreemlinkse po thriller worden, de po kennende.

 3. Paolo

  Goed nieuws!!! Kan best geizen Penoza en ook wel Hollands Hoop. Kost alleen een paar duiten, maar de NPO moet mee in de vaart der volkeren.

 4. Flexi

  Het geld klotst blijkbaar nog steeds tegen de plinten in Hilversum. Wanneer krijgt de Nederlandse bevolking eindelijk een publieke omroep die zich aan haar kerntaken houdt en die zich niet inlaat met het maken van dingen die commerciele zenders en streamingdiensten ook al maken (en bovendien beterder)?

 5. Remco Terhorst

  Als dat hetzelfde niveau als ‘Als de dijken breken’ wordt, haak ik af. Hoge productiewaarde, eindigend met een goddelijk gevoel van vergiffenis. Pleurt op.

 6. Hendrik Sihasulewanepatty

  De po krijgt het nog loodzwaar na verkiezingen. Wen er maar aan.

 7. Hendrik Sihasulewanepatty

  De kop van die wijf lijkt al op femke halalsema van dat vieze amsterdam.

 8. Paolo

  @Hendrik, Nederland is een coalitieland, misschien wel geluk bij een ongeluk.

 9. Stef

  De vaste jankerds zijn weer uit hun holen gekropen.

 10. Anti PVV

  De NPO gaat al jaren aan top, daar doen RTL en SBS/Talpa niet aan mee.

 11. Ron

  Een soap thriller dus. Mmm, nou ja misschien is dat wel leuk.

 12. sjaak

  De staatsomroep gaat tussen 2 reclameblokken van 9 minuten 20 minuten drama uitzenden als het buiten 30 graden en half Nederland op vakantie is.

  En maar klagen en janken over bezuinigingen en geld tekort.

  Kan iemand dat stelletje belastingverbrassers eindelijk eens heel goed terugfluiten?

 13. west*

  @ FLEXI of E. WOLTZAK? Hou daar eens mee op, om altijd de NPO in kwaad daglicht te stellen. Als ik in mn vrije uurtjes even op MC kom zit u altijd te klagen , ook onder andere namen! Wees juist trots dat er gemeenschapgeld is, dat juist bedoeld is om programma`s te maken, u bent volgens mij een gefrustreerde oud omroep man, die niet zijn zin heeft gekregen , en daarom alles zwart wit zien en schrijft over de NPO , Zou u gelukkiger zijn zonder P.O , of met maar 1 tv zender of alleen Hilversum 1 zoals vroeger, de tijd staat niet stil , en u heeft gezien wat com tv ons dagelijks brengt , niets maar ook helemaal niets Ja voer om de mensen dom te houden, en de mensen af testompen met onnozele programmas die ook vaak heel ordinaire zijn , com tv voegt niets toe , ook niet voor onze kinderen
  Als ik op het Mediapark loop ,ben ik juist trots op onze p.o. dat 100 jaar bestaat
  Al die mensen die bij de radio en tv zijn begonnen en onze p.o. groot hebben gemaakt met vertakkingen samenwerkingsverbanden over heel de wereld
  de facilitare bedrijven die hoog aangeschreven staan in de wereld, daar ben ik trots op!! U kunt alleen maar zeuren,en de waarde en nut van onze P.O totaal verloren!

 14. Wim

  Wat een goed nieuws.
  Ik kijk er naar uit.

 15. Paolo

  @ west, Thumbs Up!!!!

 16. west*

  SJAAK En u bent zelf geen knip voor de neus waard net als Flexi

 17. Anti PVV

  Zo is het west de NPO moet blijven weg met RTL en de rest, om de 10 min 8 reclame.

 18. Peter Dekker

  @sjaak Onzin, de serie krijgt afleveringen van 45 minuten. Ster mag maximaal 12 minuten per uur reclame uitzenden. Gemiddelde temperatuur in zomer van 2018 was 18,9 °C. Serie kun je later gratis terugkijken op NPO Start.

 19. west*

  DANK voor de bijval, heb de wereld ook niiet in pacht , en kritiek mag altijd, maar kan niet tegen onnodig de P.O. /en of dat ze de omroepverenigingen zwartmaken !

 20. Flexi

  Was het maar onnodig zwart maken! Maar het is hard nodig! Ik bestrijd dat een land in deze tijd van oneindig veel en veelzijdig media-aanbod zoals internet, commerciele televisie, streaming etc. uberhaupt een publieke omroep nodig heeft, want ik zie televisie en radio niet als een overheidstaak, evenmin als bijvoorbeeld het beheren van fitnesscentra of het uitbaten van wasstraten een overheidstaak is. Daarnaast vind ik, als we dan toch een publieke omroep moeten hebben, dat deze zich richt op de kerntaken zoals omschreven in de mediawet. En daarbij komt ook nog dat een publieke omroep, die ik dus niet wil, neutraal, objectief en onbevooroordeeld moet zijn, iets wat onze po in geen geval is. Bovendien kan het publiek geld dat met de po gemoeid is beter worden besteed aan andere uitgaven zoals het terugdringen van de overheidsschuld en het bestrijden van fraude en criminaliteit. Al met al reden genoeg om de po in ieder geval kritisch te volgen en nog liever geheel op te heffen.

 21. Hendrik Sihasulewanepatty

  west is zure linkse schreeuwer die bij die kleine minderheidje horen in de bubbeltjes van de geitenwollensokken van vies links.

 22. west*

  NOU JE BENT NIET GOED BIJ JE HOOFD

 23. Anti PVV

  west* Je bedoelt vast de `de wijsheid in pacht hebben` fouten maken we allemaal.

 24. Zomaar

  Vooravond.
  Dat is voor alle leeftijden, een kneuterige soap dus

 25. Sirob

  @Flexi,
  Geen speld tussen te krijgen.
  Helemaal met je eens!

 26. Bart

  Het geld wat nu naar deze serie gaat hadden ze beter kunnen stoppen in de primetime programmering van het seizoen zodat ze nu niet Flikken Maastricht, Ik Vertrek en Droomhuis gezocht hadden hoeven herhalen.

 27. ano@niem.nl

  Dit hoort op Netflix thuis. Dit is zo’n serie waar je er 1 van mist en niet meer kan terugkijken omdat NPO dit allemaal blokt om het mislukte NLZiet op te pimpen. NPO maakt slechte keuzes

 28. Bhgf

  Wilde gok

  De halve cast van penoza zit erin

  Verder nog wat andere bners die totaal geen talent bezitten en niks op tv te zoeken hebben maar waar we maar niet vanaf komen
  En zo heb je weer een lachwekkend slecht nederlands product gemaakt

  Prachtig joh
  Nederlandse entertainment is zon vreselijke grap geworden 🤣
  Alles is tenenkrommend slecht

 29. Zo ist, en niet anders.

  WEG met de NPO.

 30. Stef

  @Flexi

  Ik wou dat de overheid al die zaken die geprivatiseerd zijn nog in handen had. Mooie overheidstaak, die NPO. Ik snap het geklaag ook nooit. Ik klaag toch ook niet over overheidsgeld voor snelwegen terwijl ik er geen gebruik van maak.

 31. Wolter

  Veronica doet het beter!

 32. Bjorn

  Flop en waarschijnlijk te langdradig. In de zomer lekker buiten zitten.

 33. Kans

  Bjorn het m0ng0oltje.

 34. tim

  herhalingen of niet, dat is de vraag….

 35. Bart

  @Flexi Jij ziet het niet als een taak van de overheid maar ik wel. En velen met mij. Wat mij betreft gaat er nog veel meer geld naar de NPO. Houd u op met elke dag zeiken hier onder verschillende namen. Het haalt namelijk helemaal niets uit. De NPO blijft bestaan en blijft ook een breedpakket aan programma’s aanbieden. En de commerciëlen en streamingdiensten die betere series maken? Ha Ha! Een kinderhand is snel gevuld zullen we maar zeggen.

 36. Hendrik Sihasulewanepatty

  We gaan de po beetje bij beetje snoeien ,hakken en snijden tot er een klein rood stompje van overblijft na dit rooie kabinet. Net als hun pvda zullen ze wegkwijnen en verschrompelen want er kijkt geen gezond mens naar, alleen rooie werkloze drugskikkers uit de hippietijd. Afschaffen die po.

 37. Paolo

  Valt me op dat je wel alles weet van tv en met name de NPO terwijl je daar absoluut niets mee van doen wil hebben. Vreemd!

  NPO doet aan educatie (NPO2) , sport, actualiteiten, en entertainment, de keuze aan de kijker. Maar bescherm ons tegen alle overige pulp van de commercielen.

 38. Bart

  Veel Netflix originalseries steken met kop en schouders boven dat “kwaliteitsdrama” op de NPO uit. Goede dramaseries op de NPO zijn op drie vingers te tellen.

 39. west*

  @ FLEXI – of E WOLTZAK ja mijn reactie stond verkeerd geplaats moest op deze zijn

 40. west*

  N3uk me nama

 41. west*

  N3uk me mama

 42. west*

  Net onder de naam B a r t gepost om te testen of hij geblockt is. Al zijn berichten worden ter mod er atie vastgehouden

 43. west*

  deze laatse 3 reacties @ west* ,zijn zeker van een grappemaker die niet goed bij zijn hoofd is!

 44. west*

  Ik ben niet goed bij mijn hoofd volgens mijzelf.

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.