RTL-weerman dacht eraan om uitzending te staken

Weerman Maurice Middendorp dacht er donderdag even aan om de uitzending van RTL Weer gewoon te staken toen hij door een black-out niet meer uit zijn woorden kwam. Dat heeft hij vrijdag gezegd in RTL Boulevard. Middendorp ging tijdens het weerbericht helemaal op slot: er kwam niets zinnigs meer uit en je hoorde de paniek in zijn stem. “Ik was aan het vertellen over de bloesem en hoe ijs ervoor zorgt dat die bloesem niet doodgaat“, zo vertelt het weertalent van RTL 4.

Bij dat verhaal ging het mis. “Ik was een heel verhaal aan het vertellen en op een gegeven moment dacht ik: waar ben ik mee bezig? Ik wist het niet meer. Ik dacht: oké, ik sla het over, ik ga naar de volgende. En toen kreeg ik die tent met die caravan in beeld. Toen dacht ik: wat moet ik met die caravan? Het werd zwart voor m’n ogen.”

Wilde hij niet gewoon stoppen met de uitzending? “Ja, dat spookt wel eventjes door je hoofd, maar je denkt dan ook tegelijkertijd: dit kan niet, ik moet door. Ik wil gewoon ook vertellen wat voor het weer wordt, want het is gewoon super interessant weer de komende dagen.”

Middendorp heeft geen oortje en geen autocue. “Nee, eigenlijk kan ik met niemand communiceren en niemand weet ook wat ik ga vertellen, want ik ben de enige regisseur van m’n eigen show. Van m’n eigen weerbericht.”

Is dat niet eng? “Ja, in zekere zin wel. Daar ben ik gisteren dus een beetje achter gekomen. Op het moment zelf zak je door de grond, maar als je dan de reacties uit Nederland hoort. Alleen maar lof eigenlijk. Nu kan ik er wel met een andere blik naar kijken.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen