NPO 1 in 2019 toch weer met zomerstop op DWDD-slot

NPO 1 kiest in 2019 toch weer voor een zomerstop op het DWDD-slot. De vervangende talkshow M komt volgend jaar niet zes, maar slechts drie maanden op de buis. Dat bevestigt tv-baas Frans Klein van de NPO. Klein kondigde vorig jaar bij de lancering van M nog met trots aan dat het zevenuurslot in navolging van het elfuurslot, met Pauw en Jinek, voortaan geen zomerstop meer kent. Nog geen jaar later komt hij daar op terug, vanwege de lagere kijkersaantallen in de zomermaanden.

Er is voor gekozen om Margriet van der Linden in 2019 geen zes maanden, maar slechts drie maanden te geven. “M is inderdaad drie maanden te zien. We hebben geleerd van vorig jaar, we merken dat er hartje zomer anders wordt gekeken in de vooravond; juli en augustus zijn op dat tijdstip moeilijke tv-maanden. Bij mooi weer zijn mensen dan meer buiten dan binnen“, aldus Klein.

De kijker hoeft zich in de zomer echter niet te vervelen, benadrukt de tv-baas. “NPO 1 brengt in de zomer veel sport, zoals WK Voetbal Vrouwen, de Tour de France en ook de Vierdaagse.

Blijven Pauw en Jinek wel gewoon het hele jaar rond op tv? “Onze late night talkshow is wel de hele zomer te zien.

Matthijs van Nieuwkerk wil De Wereld Draait Door sinds vorig jaar nog maar zes maanden per jaar maken. Hij neemt eind maart afscheid van de kijker. M zal in april, mei en juni te zien zijn. “En De Wereld Draait Door start volgend jaar begin september weer“, aldus Klein.

Vorig jaar

Klein liet vorig jaar bij de lancering van M nog een heel ander geluid horen. “Met de komst van Margriet bieden we onze kijkers het hele jaar door om 19.00 uur op NPO 1 een actuele rubriek rond thema’s als cultuur, media, sport, wetenschap en politiek“, zei hij toen.

Over de keuze voor de uitbreiding van de live-programmering in de vooravond zei hij: “Het afgelopen jaar hebben we al onze late night talkshows Pauw en Jinek het hele jaar door geprogrammeerd. Dat is goed bevallen en nu bouwen we, met veel geduld en toewijding, de vooravond verder uit.

Klein maakte er in de zomer geen geheim van dat hij ontevreden was over de kijkcijfers van M. Ook inhoudelijk was er veel kritiek op het programma. Toch krijgt de talkshow nu een tweede kans.

Foto: Ernst Coppejans, KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen