Loretta Schrijver vindt Ellemieke Vermolen dom

Loretta Schrijver vindt het behoorlijk dom dat Ellemieke Vermolen niet wist dat het not done is om in een dierenpark in Miami op de foto te gaan met een aangelijnd tijgerwelpje. Dat heeft ze vrijdag gezegd in Shownieuws. Vermolen is het mikpunt van kritiek om het plaatsen van de foto. Ze wist niet dat hier dierenleed aan ten grondslag ligt en heeft de foto verwijderd. “Ik ben met mijn gezin op vakantie en krijg de ene bak shit na de andere bak shit over mij heen“, reageert de oud-tv-ster.

Ze steekt de hand in eigen boezem. “Door iets te plaatsen op insta wilde ik deze stichting onder de aandacht brengen, omdat ze alle hulp kunnen gebruiken. Misschien heb ik mij vergist in hen zoals velen zeggen. Ik heb hier geen weet van. Dus mijn excuus, ben ook maar een mens met een groot hart voor dieren die een beter leven verdienen.

Vermolen dacht dat die stichting dat ook doet. “Als dat niet zo is dan zijn het leugenaars en ben ik te goed gelovig. Mag ik nu verder van mij vakantie genieten? 🙏

Het is echt een beetje dom van Vermolen, vindt Schrijver. “Zoals Máxima wel heeft gezegd ooit: ‘Een beetje dom.’ Blijkbaar weet Ellemieke nog niet dat je knuffelen met dieren, op dieren rijden, foto’s nemen met dieren bij toeristische reacties nóóit moet doen, omdat er altijd dierenleed aan ten grondslag ligt.”

Schrijver is een dierenvriend mét relevante kennis. “Dieren worden gedwongen om geknuffeld te worden. Ze worden gesedeerd, ze worden kalm gehouden, ze worden aan lijnen gehouden, ze worden gemarteld om hun rondjes te lopen of om op de foto te gaan. Het gebeurt allemaal onder dwang.”

Zodra je er dichterbij kan komen, ze kan aanraken of ermee op de foto gaan… Er zit dwang achter en dierenleed achter.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen