Martijn Krabbé gunt Songfestival aan Cornald en Jan

Geplaatst op Sun 21 Apr 2019 om 9:15

Martijn Krabbé vindt het hartstikke leuk dat Angela de Jong hem naar voren heeft geschoven voor de presentatie van het Eurovisie Songfestival, maar gunt de presentatie van het liedjesfestijn aan Cornald Maas en Jan Smit. Dat heeft hij zaterdagavond laten weten aan RTL Boulevard. Nu Duncan Laurence het zo goed doet in de peilingen, wordt er her en der al vooruitgelopen op een editie van het Songfestival in Nederland. Als Laurence wint, moet de NPO volgend jaar organiseren.

De Jong denkt dat er maar één iemand is in Nederland die dit kan presenteren: Krabbé. Ze beseft dat hij RTL is en het Songfestival NPO, maar ze vindt het liedjesfestijn van té groot belang om de presentator niet in te huren.

Krabbé vindt het lief, maar ziet het vaste Songfestival-commentaarduo Cornald Maas en Jan Smit niet over het hoofd. “Ik zou het eigenlijk aan Cornald en Jan willen laten. Ik vind het een heel groot compliment, maar zij wachten er al zo lang op. Jan kan het in meerdere talen“, zegt hij.

Boulevard-verslaggever Aran Bade gaat toch voor Krabbé. “Ikzelf vind Martijn echt een heel goede optie. We moeten er ook vooral niet te veel op vooruitlopen. We moeten het eerst nog zien te flikken, maar Martijn zou het heel goed kunnen. Misschien met Ilse DeLange ernaast.”

Lees ook: ‘Martijn Krabbé moet Eurovisie Songfestival hosten’ (gisteren)

Foto: RTL
25 Reacties op “Martijn Krabbé gunt Songfestival aan Cornald en Jan”


 1. ★★Onbekend💥💥

  Laat die man toch eerst eens winnen.

 2. Tv junkie xl

  Dat is toch geen serieuze optie Cornald en Jan? Ze kunnen niet eens normaal commentaar geven laat staan zo’n grote show dragen. Nee hier moet sowieso een vrouw bij. En heb je dat Engels van Cornald en Jan wel eens gehoord. Dat zal heel Europa niet begrijpen. Romy Monteiro is wellicht een optie…maar alsjeblieft geen Jan of Buddy…als het geen Npo’er hoeft te zijn dan Merel Westrik.

 3. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Lieve help daar gaan we weer. Die Duncan heeft nog geen noot gezongen of we hebben al gewonnen. Ik heb toch zo’n voorgevoel dat we weer in de onderste regionen eindigen.

 4. ZUIDWEST

  RTL personalities moeten zich niet mengen in een festival dat alleen publieke omroepen aan mee mogen doen ! Commerciele tv zenders zijn ook van deelname uitgesloten !!
  gelukkig maar !!

 5. M00i

  Romy Monteiro lijkt mij de meest logische keuze. Maar goed, we lopen wel wat vooruit op de zaken weer.

 6. Gerard de Groot

  MC heeft zeker geen onderwerpen meer die er toe doen. Hakketakken over wie het songfestival zou kunnen/moeten presenteren?
  Laten we hopen dat Ducan überhaupt door de voorrondes komt. Mooi liedje, daar valt niet op af te dingen, maar mooie liedjes gaan wel vaker ten onder op dit festijn.

 7. Ron

  Cornald en Jan doen het commentaar. En daar blijft het jammer genoeg dan ook bij…Snap niet dat die dat nog steeds doen. Die Jan is zo’n slechte commentator altijd bij dat Songfestival! En altijd maar ja-knikken tegen Cornald. Ik hoor hem dan ook liever alleen. Wat is er mis met 1 commentator, er zijn zoveel landen die dat hebben. Niet zo’n domme Volendamse geit er naast.

 8. Erwin

  NL wint niet.
  Zo wel, ruzie een jaar lang en een compleet mislukte organisatie.

 9. Hermann Boring

  Heeft Nederland al gewonnen dan?

 10. Henk

  Doe maar Beau van Erven Dorens met Romy Monteiro!

 11. Sum Ting Wong

  Doe maar Maarten en Sis van Rossem!

 12. Maxer

  Ik zeg ook maar wat, net als iedereen hierboven: Marijke Helwegen en Hennie Huisman, of Corrie van Gorp en André van Duin, of Willebrord Frequin en Bonnie St.Claire of …..
  Mooi doorblijven suggereren, eerst winnen en dan verder zien.

 13. Joost

  Winnen is er niet bij voor zo’n zanger/lied en is ook maar beter in verband met kosten, baten etc.
  Al die polls zeggen niets. Televoting is veruit het meest belangrijk en de kijker is grillig.

 14. Ramon

  Ik zou voor Prem Radhakishun gaan…

 15. Sum Ting Wong

  Maxer, ga jij eerst maar eens je gevoel voor humor zoeken.

 16. Miep

  Ik ga voor een 4 koppige presentatie:
  – Sylvie Meis (veel ervaring met grote shows)
  – Chantal Janzen
  – Romy Monteiro
  – Tim Douwsma (lekker om naar te kijken) voor in de green room

 17. Alex

  Nee, gewoon nee.

  Cornald kan gewoon (echt!) niet presenteren, en zeker geen live show. Kan iemand zich de blamage van het televizier ring gala een aantal jaar terug herinneren? Gewoon echt niet doen. Commentaar doet hij prima dus daar gewoon lekker bij laten.

  Jan Smit, tsja – snap sowieso niet dat mensen hem serieus nemen als presentator?

  Uiteindeljk kom je volgens mij toch onvermijdelijk uit bij de grote namen.

 18. Rick

  Cornald Maas heeft wel de looks inderdaad. Zelf denk ik eerder aan Beau van Erven Dorens, die de kijker 3,5 uur lang blijft vervelen met het verhaal dat hij vijf jaar geleden nog in de goot lag.

  Verder heeft nog niemand Jim Bakkum genoemd. Hij heeft bijvoorbeeld een strakke uitvoering van Toen Ik Je Zag van Antonie Kamerling in huis, en zou daarmee een spectaculaire pauze-act kunnen neerzetten.

 19. A.Zijn

  De programmadirecteur van Veronica zit bij De Perstribune op radio 1. Goed dat er weer eens iemand in de media verschijnt, maar er komt weer erg weinig uit. Jammer dat Veronica zich niet lijkt uit te breiden met bijvoorbeeld een programma als destijds op NET5 The Island of een nieuwe reeks Komt Een Man bij de Dokter. Nee, sport/film & humor zijn de pijlers, waarbij ze duidelijk inzetten op een kopie van RTL7. Bij de reality die benoemt wordt gaat het om eventuele sport documentaires en waarschijnlijk programma’s zoals een Tiki Taka Touzani. Geen grote dingen naast de CL, Veronica Inside en deze talkshow met Hendriks & Genee. Dit programma komt wasrschijnlijk op 22:00.

 20. CreaBea

  Cornald is alleen op de TV omdat hij mensen chanteerd, niks kwaliteit.

 21. Jaap Trekhaak

  Viesdikke Plofkip. kijk die vieze kop, man man wat een eigendunk.
  Die kleine verkrachter moet van de buis. Met die hele famulie van hem. Volgens mij is die cllown van hem met dat borsthaar en dat pavarotti gezicht ook erg.
  Van mij krijgen alle Krabbë’s de kogel in hun rotkop.

 22. Kijkcijfers

  Als Nederland wint kunnen ze er wel door heen drukken dat alles met live instrumenten mag en ook lekker groot van opzet. Grote tv’s naast de arena, bioscoop zalen waar het het te volgen is.

 23. Hendrik Sihasulewanepatty

  Krabbe met zijn platte vette kop.

 24. Anouk

  Femke die claimt al Amsterdam als locatie en de presentator is ook a bekend…
  Wat kan er nog misgaan??

 25. pip

  Niet don jij doet het vele malen beter als Smit en Oortje

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.