Martijn Krabbé gunt Songfestival aan Cornald en Jan

Martijn Krabbé vindt het hartstikke leuk dat Angela de Jong hem naar voren heeft geschoven voor de presentatie van het Eurovisie Songfestival, maar gunt de presentatie van het liedjesfestijn aan Cornald Maas en Jan Smit. Dat heeft hij zaterdagavond laten weten aan RTL Boulevard. Nu Duncan Laurence het zo goed doet in de peilingen, wordt er her en der al vooruitgelopen op een editie van het Songfestival in Nederland. Als Laurence wint, moet de NPO volgend jaar organiseren.

De Jong denkt dat er maar één iemand is in Nederland die dit kan presenteren: Krabbé. Ze beseft dat hij RTL is en het Songfestival NPO, maar ze vindt het liedjesfestijn van té groot belang om de presentator niet in te huren.

Krabbé vindt het lief, maar ziet het vaste Songfestival-commentaarduo Cornald Maas en Jan Smit niet over het hoofd. “Ik zou het eigenlijk aan Cornald en Jan willen laten. Ik vind het een heel groot compliment, maar zij wachten er al zo lang op. Jan kan het in meerdere talen“, zegt hij.

Boulevard-verslaggever Aran Bade gaat toch voor Krabbé. “Ikzelf vind Martijn echt een heel goede optie. We moeten er ook vooral niet te veel op vooruitlopen. We moeten het eerst nog zien te flikken, maar Martijn zou het heel goed kunnen. Misschien met Ilse DeLange ernaast.”

Lees ook: ‘Martijn Krabbé moet Eurovisie Songfestival hosten’ (gisteren)

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen