Zangshowoorlog op komst: ‘Linke soep voor SBS 6’

De Telegraaf kondigt een heuse zangshowoorlog op televisie aan. RTL 4 lanceert op vrijdag 3 mei het nieuwe programma All Together Now, terwijl bij SBS 6 dan het bij RTL weggekaapte It Takes 2 van start gaat. Dat is te lezen in de kiosk. All Together Now is een formule die tv-kijkend Nederland nog niet kent, terwijl It Takes 2 in het verleden meer dan een miljoen kijkers wist te boeien bij RTL. De grote vraag is nu: verhuizen die kijkers mee naar SBS of kiezen ze voor iets nieuws op RTL?

Fons van Westerloo, die zowel aan het roer van RTL als SBS heeft gestaan, rekent op een keiharde strijd. “Het wordt zeker oorlog. Voor SBS 6 vind ik het linke soep. Ook omdat veel programma’s nog niet echt hebben gescoord. Als ze bij de eerste uitzending zouden worden weggevaagd, gaan ze echt nat.

De kijker kan de gemakzucht van John de Mol – hij haalt de ene na de andere hitshow weg bij RTL om die op SBS uit te zenden – afstraffen, denkt Van Westerloo. “Het is een riskante operatie. Ik vind dat ze moeten oppassen met oude wijn in nieuwe zakken.”

Nu zie je dat RTL 4 met een vernieuwing komt, waarvan het wel afwachten is of het een succes wordt, en SBS6 is aan het herkauwen. Dat zou andersom moeten zijn, als je een zender wil neerzetten.”

Het zou overigens goed kunnen dat SBS 6 op het allerlaatste moment verrast met het besluit om It Takes 2 een week naar voren te halen. Dan staat er namelijk nog een herhaling van Wegmisbruikers in het schema.

Het Telegraaf-artikel ’Zangshowoorlog’ ophanden kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: RTL 4 met nieuwe vrijdagshow: All Together Now (29 januari)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen