Koos van Plateringen maakt proeffilmpje voor De Mol

Koos van Plateringen moest voor zijn allereerste primetimeshow bij SBS 6 – zijn BN’er-interviewshow De dag van je leven begint volgende week dinsdag – een proeffilmpje opnemen voor John de Mol himself. Dat vertelt de Shownieuws-ster in gesprek met de Story. Van Plateringen durfde dit alleen maar omdat hij door het afkicken van zijn alcoholverslaving meer zelfvertrouwen heeft gekregen, zegt hij. “Dat had ik toen ik dronk nooit gedurfd!“, legt de voormalig alcoholist uit.

Zijn man Ton heeft hem flink gesteund in zijn strijd tegen zijn alcoholverslaving. “Zonder Ton had ik het niet gered. Dan was ik op de oude weg doorgegaan en wie weet wat dan… Dit programma was er dan in elk geval nooit gekomen.”

Hoezo dan? “Als je veel drinkt dan ga je je uit schaamte ook verstoppen. Je wordt onzeker en denkt: laat ik maar mijn mond houden, diegene zit vast niet op mij te wachten.”

En voor het proeffilmpje moest Van Plateringen zich juist vol zelfvertrouwen presenteren. “Om dit programma van de grond te krijgen, heb ik een proeffilmpje gemaakt voor John de Mol waarin ik uitlegde wat mijn idee was.”

De Mol gaf zijn goedkeuring. Het is heel leuk geworden, vertelt hij. “Met Jan Smit zijn we bijvoorbeeld naar zijn lagere school geweest.

Het Story-interview met Koos van Plateringen kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen