Jan Slagter is 65 geworden: ‘Elke avond powernapje’

Geplaatst op vr 15 mrt 2019 om 14:00

Jan Slagter is vorige week 65 jaar oud geworden. Hij merkt dat de jaren gaan tellen, maar de baas van Omroep MAX is nog absoluut niet van plan om te stoppen. Dat vertelt hij in zijn column in MAX Magazine. Slagter is door het voltallige personeel van MAX verrast op een verjaardagslunch. Hartverwarmend, vindt hij. “De overval was compleet toen Martine van Os en Sybrand Niessen met mij opnamen maakten voor Twee jaar later“, aldus de omroepbaas uit Den Haag.

In deze achter-de-schermen-versie van 5 Jaar Later spraken zij met Slagter over wat hij de komende twee jaar wil bereiken. “Vier dingen, antwoordde ik: een huisje aan het water, het vaarbewijs, een zwemdiploma en definitief stoppen met roken.

Over twee weken, als hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, gaan ze het interview terugkijken. Maar aan met pensioen gaan denkt hij nog lang niet. “Ik voel me absoluut niet oud, werk nog zeventig uur in de week.

Toch gaan de jaren tellen. “Ik heb ’s avonds wel baat bij een powernapje van een halfuur. Echt stoppen, daar moet ik niet aan denken.

De hele column van Jan Slagter kunt u lezen op Spreekbuis.nl.

Foto: BNNVARA
17 Reacties op “Jan Slagter is 65 geworden: ‘Elke avond powernapje’”


 1. Marcel

  Goh, boeiend. Hij kan niet zwemmen ook. Boeiende items over deze man.

 2. roevka

  Stoppen met roken gaat ‘m niet worden. Tenzij ie de 66 niet haalt. Beetje goede sier proberen te maken dat ie van 40 naar 15 sigaretten is gegaan. Sukkel.

 3. Remi

  Jan is een héld !!

  … Jan heeft een André van Duin een “tweede” leven bezorgd.
  We herinneren ons het bedankbriefje van Joop van den Ende richting Jan.
  André zat even op een dood spoor, Jan heeft André “opgepakt”.

  Jan’s programma’s scoren als een gek.
  Volkomen terecht overigens … “slow” tv heeft de toekomst.

 4. Anti PVV

  Ik ben na 50 jaar roken gestopt, nu twee jaar geleden geen sigaret weer aangeraakt.

 5. liefkleinhertje

  Als je met trompetgeschal in die TV programma’s rond loopt te bazuinen dat je gestopt ben en nu dit wat een lachertje zeg deze bejaarde Sylvana Luther Simons lakei.

 6. Rubicon

  Ga mee met @remi, for a change. De man heeft tijdgeest goed aangevoeld en eigenlijk alleen door de ouderen belangrijk te maken. Hij moet wel oppassen want oudjes worden jonger oud en gaan sneller mee met nieuwe ontwikkelingen dan we denken; hij moet dus huidige zender online doorgaan vertalen. Maar als gezegd chapeau

 7. Gekkie

  Hoe goor met die sigaret.

 8. Baron von Habenichts

  Vuile ReliPedo.

  Halleluya!
  Manager van Ellie en Rikkert hashsahahahaha.

  VIEZERIK

 9. o.p. lichter

  is zijn stop poging mislukte ?

 10. Remi

  Baron van Habenichts

  ben je trots op jezelf?

 11. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Waar is meneer Kaktus eigenlijk gebleven!?
  Over ouwe mensen gesproken. Die gaf tenminste nog het goede voorbeeld.
  Powernapje….pffff.

 12. André

  Een CDA politicus die met kruiwagens en een vooropgezet plan nog net Omroep MAX het oude publieke bestel binnenloodste. Het voegt niets toe, wat andere omroepen ook kunnen. Als leeftijd een doelgroep zou zijn bij de publieke omroep, dan zouden we toch meer van dat soort omroepen hebben? Het is niet voor niets dat Slagter de politicus, vermomd als omroepbons, het hoogste woord heeft in diverse babbelprogramma’s? Dat is enkel en alleen om op een subtiele manier de kijker te beïnvloeden.

 13. onbekend persoon

  @ ANDRE Zou me eerder druk maken om RTL TALPA dat voegt helemaal niets toe, het heeft het tv landschap verziekt, enig voordeel dat het werk in hilversum heeft opgeleverd maar dat is ook het enige !

 14. Ettertje

  Wat blies meneer hoog van de toren; hij zou wel even stoppen met roken hoor! Wat zijn sommige mensen toch zwak, om te kotsen.

 15. Paolo

  @Slagter, rook je weer???? Zonde.

 16. Teun-Arie Van der Geelen-Coppens

  Een pornonapje?

 17. liefkleinhertje

  Die Lillian Marijnissen rookt zeker zelf ook dan is het uitermate lastig om er van af te blijven (peuken)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.