Wie is de Mol-finale verstoort avondrust Youp van ’t Hek

Youp van ’t Hek heeft twee weken geleden veel last gehad van de live-uitzending van de finale van Wie is de Mol. Het publiek dat de uitzending bijwoonde verstoorde zijn avondrust. Dat zegt de cabaretier in de VARAgids. Van ’t Hek schrok zich dood van al die gewone mensen in het Vondelpark in Amsterdam. “Zaterdag 9 maart zat ik rustig thuis. Ik las een boek en werd opgeschrikt door een schreeuwende massa die in het donker om een merel riep“, zegt de 65-jarige komediant.

De komediant koketteert er in zijn stukje mee dat hij geen televisie kijkt en geen BN’ers kent, typisch VARAgids dus. Hij had geen idee wat de menigte met merel bedoelde. “Niet veel later begreep ik het. Ik las op mijn telefoon dat het om een nieuwslezeres ging. Een nieuwslezeres die Merel heet. Merel Westrik in dit geval.

Merel Westrik was de Mol, bleek tijdens de door 3,5 miljoen mensen bekeken finale. “En die molloten schreeuwden voor het clubhuis van de AVROTROS massaal om de Mol Merel.”

Nee, dat kijkt Youp van ’t Hek allemaal niet. “Welke afslag had ik gemist? Waar en wanneer ben ik maatschappelijk afgehaakt? Ik weet niet wie de winnaar van Heel Holland bakt is. Heb geen idee welke boeren onder leiding van Yvon Jaspers welke vrouwen hebben gekozen. Wie dit jaar The voice of Holland is geworden, weet ik ook al niet.”

Gelukkig is het er weer even uit bij Van ’t Hek. Dat we het allemaal even weten: deze cabaretier kijkt dus ab-so-luut geen tv, een absolute voorwaarde om de VARAgids te halen.

De VARAgids-column van Youp van ’t Hek kunt u lezen via Blendle.

Foto: Wiebke Wilting, BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen