Wie is de Mol-finale verstoort avondrust Youp van ‘t Hek

Geplaatst op Fri 22 Mar 2019 om 14:00

Youp van ‘t Hek heeft twee weken geleden veel last gehad van de live-uitzending van de finale van Wie is de Mol. Het publiek dat de uitzending bijwoonde verstoorde zijn avondrust. Dat zegt de cabaretier in de VARAgids. Van ‘t Hek schrok zich dood van al die gewone mensen in het Vondelpark in Amsterdam. “Zaterdag 9 maart zat ik rustig thuis. Ik las een boek en werd opgeschrikt door een schreeuwende massa die in het donker om een merel riep“, zegt de 65-jarige komediant.

De komediant koketteert er in zijn stukje mee dat hij geen televisie kijkt en geen BN’ers kent, typisch VARAgids dus. Hij had geen idee wat de menigte met merel bedoelde. “Niet veel later begreep ik het. Ik las op mijn telefoon dat het om een nieuwslezeres ging. Een nieuwslezeres die Merel heet. Merel Westrik in dit geval.

Merel Westrik was de Mol, bleek tijdens de door 3,5 miljoen mensen bekeken finale. “En die molloten schreeuwden voor het clubhuis van de AVROTROS massaal om de Mol Merel.”

Nee, dat kijkt Youp van ‘t Hek allemaal niet. “Welke afslag had ik gemist? Waar en wanneer ben ik maatschappelijk afgehaakt? Ik weet niet wie de winnaar van Heel Holland bakt is. Heb geen idee welke boeren onder leiding van Yvon Jaspers welke vrouwen hebben gekozen. Wie dit jaar The voice of Holland is geworden, weet ik ook al niet.”

Gelukkig is het er weer even uit bij Van ‘t Hek. Dat we het allemaal even weten: deze cabaretier kijkt dus ab-so-luut geen tv, een absolute voorwaarde om de VARAgids te halen.

De VARAgids-column van Youp van ‘t Hek kunt u lezen via Blendle.

Foto: Wiebke Wilting, BNNVARA
22 Reacties op “Wie is de Mol-finale verstoort avondrust Youp van ‘t Hek”


 1. Albert Verlinken

  En gelukkig zeikt hij wel tv programma’s af en babbelt hij over dingen die op tv waren. Waarom gaat deze man liegen om zoiets onbenulligs? Waarschijnlijk is hij dement aan het worden.

 2. Sander

  Wat een zure man

 3. M.

  Youp is een koning, niemand komt bij hem in de buurt. Met een MAVO diploma zo groot geworden, een icoon, zeer scherp en ongekend populair al meer dan 35 jaar. Iedere week ren ik naar de bibliotheek om zijn stukjes te lezen. Ga zo door Youp!

 4. Albert Verlinken

  @M.
  Waarom naar de bibliotheek rennen? Zijn geraaskaal is gewoon gratis te lezen op https://www.nrc.nl/rubriek/youp/

 5. Albert Verlinken

  @M.
  Blijkbaar zit het nu wel achter een paywall dus ik zit er naast. Kacheltje bij Youp zijn miljoenenvilla moet natuurlijk wel roken.

 6. Pudding

  Het wachten is op zijn volgende dichtgeslibde aderen..

 7. Hennie

  Of hier:
  https://hekwerk.nl/artiesten/youp-van-t-hek/column/

 8. Yuv

  Nu het toch over een paywall gaat. Bij artikelen van de website van Trouw moet je gewoon even op F12 drukken, rechtermuisknop op en dan ‘node verwijderen’. Gratis artikelen.

 9. Jan

  Youp is een hypocriete sukkel, nare vent.

 10. M@rk - Etten-Leur

  Wat een verschrikkelijke linkse negatieveling is deze kerel toch! Getver!

 11. Bas

  Gut Youpje wat ben jij stoer dat je geen TV kijkt maar een boek leest.
  Poe poe nou nou gut gut wat ben je toch een geweldige man!

 12. Mark

  Ik heb WIDM ook nog nooit gezien en BZV en HHB ook niet. Ook geen tijd voor overigens Heerlijk rustig zonder al die hysterie. De massa valt altijd na zo’n programma reeks in een zwart gat omdat ze geen invulling meer hebben aan hun zinloze leven. Dat zo’n WIDM voor sommigen hun dagelijkse leven wordt en dag en nacht een obsessie door alle aflevering 10 keer te kijken op zoen naar aanwijzingen. Treurige zolderkamer-types.

 13. valerie

  Wat een zuurpruim is Youp toch geworden, waarom zit er zoveel negativiteit in die man, alsof hij zelf alleen maar interessant is.

 14. rl

  Beste @Mark, waarom op een media site, en dan nog met name over Televisie, een mening geven over televisie als je niet eens kijkt. Leg dat eens uit….
  Als je andere mensen treurig vindt kijk dan eerst…….

 15. Ech wel

  Gewoon 3ven incognito scherm openen en je kan al die paywall shit van de grote kranten gratis lezen!

 16. Joop55

  Youp begint te teveel tijd te krijgen op de daguren voor dit soort geleuter, jammer.

 17. JandeHond

  Ik zie een goede reden om elke week, nee elke dag een finale in het Vondelpark te houden.

 18. Anti PVV

  Albert Verlinken jij linkt naar porno.

 19. Jan

  JandeHond@ hahahaha, goed idee

 20. Jolanda

  Hahha over zure mensen gesproken. Wat een negatieve zure lui hier. Raap me op. Past wel goed bij de toon van het “artikel”.

 21. Gerry

  Je kunt er op wachten dat volgend jaar op het boekenbal Youp in de zaal opstaat en gaat roepen dat Baudet Buckler zuipt.

 22. rob

  Wie is Youp van ‘t Hek?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.