Kazàn geeft interview over tv-voorkeuren: ‘Kijk geen tv’

De rubriek Buis & Haard in de VARAgids blijft ongelooflijk. Het is bedoeld om bekende Nederlanders te laten vertellen over wat hun favoriete programma’s op televisie zijn, maar eigenlijk staat er elke week weer een ster te verkondigen dat hij of zij ab-so-luut geen televisie kijkt. Waarom zou je dan in vredesnaam een interview geven over je tv-voorkeuren? Ditmaal is het tv-goochelaar Hans Kazàn die graag in de VARAgids wil vertellen dat hij en zijn vrouw echt nooit televisie kijken.

De allereerste uitspraak die Kazàn doet hoort thuis in de serie Buis & Haard-cliché’s, waaronder ‘ik heb al jaren geen televisie meer’, ‘ik weet niet hoe de televisie aan moet’ en ‘ik kijk alleen maar Netflix’. De goochelaar: “Het is vreselijk dom, maar ik weet niet eens hoe ik onze tv aan moet zetten.

Hoe kan het dat hij wel een pak spelkaarten achter zijn oor vandaan kan toveren, maar niet het aanknopje op de afstandsbediening weet te vinden? Zijn vrouw Wendy: “We hebben niet zoveel met tv. Er gaan dagen voorbij dat we hem überhaupt niet aan hebben staan. En het is ook nog eens een oud ding.

Wat kunnen ze vertellen over hun tv-voorkeuren? Kazàn: “Televisie speelt in ons leven geen rol. Ons leven in Spanje is er een van eenvoud en vooral rust. In deze vallei hoor ik liever het geluid van krekels en vogels dan het geluid van een rustverstorende tv.

Kijken ze misschien wel het Journaal of naar Jinek? Wendy: “Nederlandse tv-programma’s kunnen wij niet ontvangen.

Het VARAgids-interview waarin Kazàn uitgebreid vertelt op welke manieren hij geen televisie kijkt kunt u lezen via Blendle.

Foto: AVROTROS

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen