Weekend en Story veroordelen uitspraken Van der Gijp

Geplaatst op wo 20 mrt 2019 om 14:00

Guido den Aantrekker en Bart Ettekoven, de bazen van Story en Weekend, veroordelen de uitspraken van René van der Gijp over de vriendin van Guus Meeuwis. Dat was dinsdagavond te zien in Shownieuws. Vriendin Manon Meijers, de vrouw die in De Modepolitie jarenlang de outfits van mensen op straat afkraakte, is afgelopen week door een diep dal gegaan omdat Van der Gijp haar in Veronica Inside voor de grap ‘de omgebouwde broer van Guus Meeuwis’ heeft genoemd.

Dit kan inderdaad niet, meent Ettekoven. “Ik ben het eens met wat Manon zei: ‘Wees lief voor elkaar.’ Waarom zou je het zeggen? Het is iets wat echt heel beledigend is.”

Een grapje moet toch wel kunnen? Het was immers een behoorlijk beroerde foto. “Ik ben altijd voor een grapje. Ik vind grapjes altijd leuk – ook wel als ze ten koste van anderen gaan, als ik heel eerlijk ben. Maar als je iemand pijn doet… Ik vond dat René ook heel terecht zei dat het nooit zijn bedoeling is geweest, maar het is jammer dat Johan Derksen dan weer zei: ‘Ik dacht echt dat het een man was.’ Die doet er dan weer een schepje bovenop…

Den Aantrekker vindt het gewoon niet chic. Zo gedraag je je niet, vindt hij. “Ja, helemaal tegen een vrouw. Ik ben daar een beetje ouderwets in, want tegenwoordig moet alles gelijk zijn, maar ik vind echt dat je een vrouw met egards moet behandelen. En zo’n opmerking Ik vraag me ook af hoe Manon en René tegen elkaar gaan doen als ze elkaar tegenkomen in zo’n studiogang. Of René dan nog steeds zo’n grote bek heeft…

Shelly Sterk tot slot: “Gelukkig zijn jullie van die nette mannen.”

Lees ook:
Guus Meeuwis en vriendin door diep dal na VI-grap (dinsdag)
René van der Gijp: ‘Hou gewoon je bek dicht, Marieke’ (dinsdag)

Foto: SBS
49 Reacties op “Weekend en Story veroordelen uitspraken Van der Gijp”


 1. Jan

  Van der Gijp en Derksen krijgen dit gedrag ooit als een boemerang terug,zielige sukkels.Zegt iets over hun nare karakter.Totaal geen beschaving.

 2. Rollins

  Wat valt er te veroordelen? Gijp vindt dat ze eruit ziet als een omgebouwde man. Ik deel die mening. Maar daar gaat het niet om. Het is subjectief. Het is niet dat als ze morgen op staat kanker heeft. Je krijgt geen enge ziekte van gekwetst zijn. Maar als je Gijp gaat veroordelen dat de vorm van zijn opmerking belangrijker is dan de inhoud er van, dan is er misschien iets mis in je bovenkamer. Simpelweg omdat wat je ook zegt, tegen wie je het zegt en hoe je het ook zegt je iemand altijd tegen het hoofd zult stoten. Dat ga je niet veranderen door de massa op te willen voeden. Dat ga je veranderen door jezelf weerbaarder te maken. Dus deze mannelijk ogende vriendin van Guus moet niet janken. En al die showbizznitwitten al helemaal niet. Die bestaan juist bij de gratie van dergelijke voorvallen. Next.

 3. Donald Dumb

  Jan.
  Voor beschaving moet je niet bij de CO/Talpa zijn…

 4. Meester Graus (de Fli k ker)

  Va n der Gijp Rules,

  Dat wijf is een lelijke verbou wde kerel en Guus Meeuwis kan niet zingen.
  Hij maakt geen songs maar meezingdeuntjes. Nederlandstalige liedjes van het nivo kleutertje luister.

  Slaap kindje slaap EN NU ALLEMAAL!

 5. Remi

  Guido den Aantrekker en Bart Ettekoven
  hebben zich stiekem hélemaal gek gelachen natuurlijk …
  Net als alle Veronica Inside kijkertjes.

  (Jammer dat Escha er niet was die avond … ze kan zoiets erg waarderen ;)

  … Ze hebben de foto gezien, en de opmerkingen van René en Johan.
  Want laten we eerlijk zijn … we zien Guus’ omgebouwde broer.

  Tja … je probeert er een politiek-correcte “draai” aan te geven …
  … Iets in de trend van “Nee … dit kan écht niet … dit gaat veel te ver” … ;)

 6. Roel

  Die Bart Ettekoven moet zich stil houden want wat hij Hellen Helmink heeft aangedaan daar lusten de honden geen brood van.

 7. Wanny

  Dit lijken me bij uitstek 2 figuren die geen recht van spreken hebben met hun roddelblaadjes. Dat je toch zo je geld moet verdienen.

 8. Donald Dumb

  Wie heeft wie wat aangedaan?
  @ Roel

 9. Dominee Ejaculus

  Vrouwen met egards willen behandelen, maar zelf voor het heaumeauschap kiezen. Jammer.

 10. Meneer Kaktus

  Ik behandel Virgien met alle egards voordat ik haar door de caravan jaag.

 11. Rubicon

  Beetje potten, ketels, zwart en verwijten….maar eens dat het dom was. Wat leuker was de meer dan terechte uitspraken van van der Gijp over lengte van het programma. Helemaal spot on. Veel te lang. Haak na 30 min af. Is ook reden dat ze over domme dingen gaan praten. Ook reden dat ze niet meer kijkers hebben dan bij rtl 7. Soms iets beter marktaandeel maar mag geen naam hebben-. 40 min-geen break-over voetbal met beetje voetbalhumor pakt je miljoen

 12. Ronnie

  Dus de bazen van Story en Weekend veroordelen iemand, omdat ie een in hun ogen ongepast grapje maakte? Dit is toch de wereld op zijn kop? Deze bladen plaatsen foto’s, die stiekem gemaakt zijn, met teksten als ‘relatie .. en .. ten einde?

  Die hebben echt 0.0 recht van spreken.

 13. No. 14

  Krijgen Story & Weekend opeens een geweten? Er is nog hoop!!

 14. Vandegraaf

  Dit kon echt niet, dat begrijpt een klein kind nog wel. Die huigelaar Gijp maakt zogenaamd een grapje, maar een vrouw zo afbranden en beledigen is geen humor meer, maar lijkt meer op karaktermoord.

 15. Ray

  Gelukkig zit Shelly er dan nog bij om met een goedgeplaatst stukje sarcasme die twee slijmballen terug in de hoek te zetten.

 16. K

  Als Manon het geen aandacht had gegeven dan was het geen issue geworden,dit wat nu speelt heeft zij echt aan haar zelf te danken.

 17. K wat?

  Dus als ik jouw moeder op internet belachelijk maak met haar foto en naam erbij dan vind jij dat prima, het is tenslotte haar eigen schuld omdat ze zei dat ze het niet leuk vond. Dat is het soort logica waar ik vast te dom voor ben.

 18. Rob

  @ K wat
  MANon is een omgebouwde vader.

 19. K wat?

  Al was het een omgebouwde tractor. Who cares. Als het om personen gaat kun je ze niet zomaar op een massamedium gaan lopen beledigen om hun uiterlijk. Zeker niet als je ze niet kent er er geen ruzie mee hebt.

 20. Rob

  @ K wat?
  Blijkbaar doe joe kèr, huilebalk.
  Die MANon ziet er gewoon niet uit.

 21. beest

  @K wat ? : in principe heb je gelijk hoor. Maar is dit voor die Manon geen verongelijkte hypocrisie. Ze maakte jarenlang de modeshow waarin mensen belachelijk werden gemaakt om hun uiterlijk op straat.

 22. K,dat

  Bekend zijn heeft zijn voordelen en nadelen, deal daar mee of niet,dan moet je zelf ook niet de media bespelen, en dat is wat er nu gebeurd,iets met andere voor je karretje spannen nu.

 23. Umfufu

  Nou wordt het mooi: de roddelpers neemt van der Gijp de maat !!!!

 24. Loek

  Allemaal wat achterhaald van der Gijp heeft al lang gezegd dat hij spijt heeft van zijn uitspraak.

 25. Dinniwe

  Spijt zal de reputatie van die Manon niet herstellen. Het leed is al gedaan.

 26. Dinniwe

  kwaad gedaan, leed geleden. Solly

 27. vd Berg

  Het leed is al geschied.

 28. Dinniwe

  fak

 29. vd Berg

  De t yfus.

 30. Dinniwe

  kwaad geschied, leed geleden

 31. vd Berg

  Het leed is geschied of het leed geschiedt.

 32. Dinniwe

  Nou moet je ophouden gast

 33. vd Berg

  Jij moet het goed doen, pannenkoek.

 34. Wilton

  Zo’n foto kun je beter ook meteen wissen. Die wil je nog niet in je poezie-album of later aan je kleinkinderen laten zien. Die krijgen een trauma.

 35. Purplecroc

  He,domme van der Gijp,je hebt wel lef hoor om met zo’n walgelijk kale rotkop aanmerkingen te maken op het uiterlijk van iemand anders!! Kijk jij wel eens in de spiegel vuile mestkever?? Het is maar beter is dat je ex vriendin dood is want die zag er toch niet uit.Oh sorry grapje,ha ha ha!!

 36. Guus kom naar huus, want Manon die staat op springen

  Guus Meeuwis kan niet overweg met zijn lichte biseksuele gevoelens. Je mag niet zeggen dat hij op een vrouw met een mannelijke kaaklijn valt, terwijl ze die heeft. Vind je dat mooi, dan is dat prima. Je moet het alleen niet ontkennen, Guus.

 37. jomari

  Purplecroc @ 18.45

  Volkomen eens met deze omschrijving van die oerlelijke ompitente Gijp.

 38. Purplecroc

  Ja,erg he die van der Gijp dat zoiets op tv kan.

 39. Mandy

  @jomari
  vd Gijp is lelijk, vd Gijp is uuhm ompitent, maar hij heeft wel 8 miljoen op de bank.

 40. Umfufu

  @Purplecroc volgens mij bent u een beetje verliefd op van der Gijp.

 41. Purplecroc

  Umfufu, ik val niet op mestkevers.

 42. Beau ter Ham

  Van der Gijp proletenbak !

 43. Umfufu

  @Purplecroc Jawel. Je besteedt zoveel aandacht aan hem, ik denk dat je erg gek op hem bent ….

 44. Purplecroc

  Nee, nogmaals umfufu ik val niet op mestkevers ,ben jij misschien ook een mestkever?

 45. Jordao

  Opvallend: vd Gijp heeft bij ‘zijn ” VI altijd zo’n grote bek, wetende dat zijn zg grappen over anderen lekker kan scoren over de ruggen van… En natuurlijk gesteund door Genee en Derksen. Wanneer die Gijp in z’n eentje aanschuift bij DDWD of een Jinek is ie beduidend veel minder aanwezig en is zijn grote bek nergens te horen.

 46. Jos Laros

  Stelletje pannenkoeken, Gijp heeft maandagavond reeds z’n excuses gemaakt. Blijven jullie hierover doorzeuren??? Kunnen we dan nergens meer tegen? Zijn er geen ergere dingen op deze wereld om je druk over te maken???

 47. Johnny👀

  Tja.

 48. Umfufu

  @purplecroc Ik besteed niet zo veel aandacht aan van der Gijp, u wel. Ik bespeur toch dat uw interesse in hem enigszins naar verliefdheid neigt.

 49. Umfufu

  @purplecroc geeft verder niets hoor, ieder zijn ding.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.