Guus Meeuwis en vriendin door diep dal na VI-grap

Guus Meeuwis en zijn vriendin Manon Meijers zijn afgelopen week door een diep dal gegaan om de grap die René van der Gijp vorige week maandag heeft gemaakt in Veronica Inside. Dat heeft hij laten weten in de podcast 30 Minuten Rauw en zij op Instagram. Van der Gijp zag een foto van Guus en Manon (zie hier) op het Edison Pop-gala en vond haar daar net op een omgebouwde lijken. “Om meteen maar met de deur in huis te vallen: ik heb een kutweek gehad“, reageert ze nu.

Manon voelde zich heel erg gekwetst. “U noemde mij, terwijl u bijna stikte van het lachen, ‘de omgebouwde broer van Guus Meeuwis’ en ging he-le-maal stuk om mijn lengte.”

Ze geeft toe dat het niet haar meest flatteuze foto was. “Nieuwssites vinden het lekker om je slechtste foto te plaatsen. Dat levert lekker veel haatreacties op.

Ondanks haar 1 meter 84 droeg Manon op het prijzengala toch stiletto’s. “Dat ik daarmee een flink stuk boven mijn man uit toren, kan me geen bal schelen. Nu weet ik dat ontzettend veel mannen zich daar heel erg door geïntimideerd voelen maar mijn man vindt het geweldig en heeft voldoende zelfvertrouwen om zich daar niet minder mans door te voelen.

Het doet Manon pijn dat Van der Gijp zijn grapje vooraf heeft bedacht. “U heeft er bewust voor gekozen met diep te kwetsen. Eerlijk is eerlijk: ik vind ook van alles van uw uiterlijk maar ik voel niet de infantiele en zielige behoefte om dat op de nationale tv te verkondigen. Lijkt me ook uitermate zonde van de zendtijd.

Maak eens een grap die niet ten koste van iemand anders gaat. Om in voetbaltermen te blijven: scoor eens wat minder makkelijk. Als ik ooit het genoegen mag hebben u in de levende lijve te ontmoeten, zal ik u een stevige hand geven. En een ferm knietje. Jongens onder elkaar, René.

Guus

Ook Guus Meeuwis helemaal over de zeik. “Ik wist dat je erover zou beginnen. Ja, dat doet pijn. Daar ben ik boos over, ja“, reageert hij in de podcast van Ruud de Wild.

De Wild: “Ik zou naar Hilversum rijden en ik zou hem echt over de tafel trekken.”

Guus: “Ik hoor het je zeggen. We hebben het erover gehad. Ik heb het niet gezien. Ik hoorde het pas anderhalve dag later. Wat ik ervan vind: je mag van mij een mening hebben, maar om het heel lelijk, vies en pesterig te doen zoals dat op de middelbare school gebeurt, vind ik vreselijk. Ik ben wel pissed, ja. Ik ben goed boos. Ik zal je eerlijk zeggen dat ik niet zo goed weet wat ik met de situatie aan moet. Moeten we erboven staan? Ja, het liefst wel. Maar ik ben boos.”

Tot slot: “We zijn allebei boos en kwaad, maar je wil je ook niet laten kennen. Je hebt wel gelijk: misschien had ik hem wel over die tafel moeten trekken.”

Lees ook: Vriendin Guus Meeuwis belachelijk gemaakt op tv (vorige week)

 

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen