René van der Gijp: ‘Hou gewoon je bek dicht, Marieke’

René van der Gijp vindt het vervelend dat zijn grapje over Manon Meijers zo slecht is gevallen bij deze nieuwe vriendin van Guus Meeuwis. Dat liet de voetbalanalist maandagavond weten in Veronica Inside. Meijers heeft een hele slechte week gehad, omdat Van der Gijp haar vorige week vergeleek met een omgebouwde. Dat is ook weer niet zijn bedoeling, laat hij weten. “Jongen, je moest eens weten waar ik in mijn leven allemaal spijt van had. Ik heb bijna spijt van alles.”

Hij vindt het vervelend voor haar. “Ik hoorde dat dat meisje er heel erg mee gezeten heeft. Dan heb ik zoiets van: dan had ik het beter niet kunnen maken.”

Lichtgeraakte mensen laat hij liever links liggen. “Jij zei laatst ook tegen mij dat als we iets over Gordon zeggen, dat hij dan helemaal in paniek is en jou gaat appen van: ‘Homofoob!’ Dan gebruiken we hem toch niet meer. Dan verzwijgen we hem, toch? Laat gaan. We zitten er hier toch niet op te wachten om Gordon door te nemen. Dat geldt voor Guus Meeuwis ook.”

Van der Gijp wilde Meijers niet kwetsen. “Als dat meisje er heel erg mee gezeten heeft, dan vind ik dat heel erg vervelend. Dat meen ik echt. Daar maak ik de grap niet voor.”

Wel ergert hij zich erg aan de critici. “Waar ik me wel aan stoor is dat iedereen denkt dat ik dat gisteren gezegd heb. Het was verleden week, hè? Dus iedereen die kritiek heeft op ons programma kijkt niet en die weten niet waar het over gaat. Fred van Leer die zegt dat ik de chronische jeuk aan mijn kont moet krijgen: het maakt mij niet uit, Fredje, maar die weet helemaal niet wat voor soort programma wij maken.”

En: “Marieke (Elsinga, red.) schiet vandaag in de radio half in de vlekken en dan denk ik: lieve schat, het is vorige week gezegd. Dat wil zeggen dat ze niet kijkt naar dit programma. Houd dan je bek, dicht. Kijk gewoon hoe het werkt hier aan dit tafeltje.

Johan Derksen begrijpt de commotie niet. Hij vindt Meijers nog steeds op een transgender lijken. “Ik ken die mensen allemaal niet. Die vriendin van Guus Meeuwis zal me een worst zijn, maar jij maakt een grap erover, maar ik dacht echt dat het een verbouwde was. Ik kijk vanochtend in de krant en toen dacht ik: z heeft wel tieten, maar een beetje een jongensachtig hoofd. Toen las ik later dat het gewoon een vrouw was.”

Van der Gijp: “Dit is gewoon een heel slechte foto van haar, hè? Ik heb er een grapje over gemaakt en als zij daar helemaal over in paniek is geraakt en het niet kan verwerken, dan zeg ik bij deze dat ik hem liever niet had gemaakt. Daar ben ik heel eerlijk in. Dat geldt voor dat pruikie ook.”

Johan Derksen: “Waarom heeft ze er niet gewoon schijt aan?

Lees ook: Guus Meeuwis en vriendin door diep dal na VI-grap (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen