René van der Gijp: ‘Hou gewoon je bek dicht, Marieke’

Geplaatst op di 19 mrt 2019 om 12:15

René van der Gijp vindt het vervelend dat zijn grapje over Manon Meijers zo slecht is gevallen bij deze nieuwe vriendin van Guus Meeuwis. Dat liet de voetbalanalist maandagavond weten in Veronica Inside. Meijers heeft een hele slechte week gehad, omdat Van der Gijp haar vorige week vergeleek met een omgebouwde. Dat is ook weer niet zijn bedoeling, laat hij weten. “Jongen, je moest eens weten waar ik in mijn leven allemaal spijt van had. Ik heb bijna spijt van alles.”

Hij vindt het vervelend voor haar. “Ik hoorde dat dat meisje er heel erg mee gezeten heeft. Dan heb ik zoiets van: dan had ik het beter niet kunnen maken.”

Lichtgeraakte mensen laat hij liever links liggen. “Jij zei laatst ook tegen mij dat als we iets over Gordon zeggen, dat hij dan helemaal in paniek is en jou gaat appen van: ‘Homofoob!’ Dan gebruiken we hem toch niet meer. Dan verzwijgen we hem, toch? Laat gaan. We zitten er hier toch niet op te wachten om Gordon door te nemen. Dat geldt voor Guus Meeuwis ook.”

Van der Gijp wilde Meijers niet kwetsen. “Als dat meisje er heel erg mee gezeten heeft, dan vind ik dat heel erg vervelend. Dat meen ik echt. Daar maak ik de grap niet voor.”

Wel ergert hij zich erg aan de critici. “Waar ik me wel aan stoor is dat iedereen denkt dat ik dat gisteren gezegd heb. Het was verleden week, hè? Dus iedereen die kritiek heeft op ons programma kijkt niet en die weten niet waar het over gaat. Fred van Leer die zegt dat ik de chronische jeuk aan mijn kont moet krijgen: het maakt mij niet uit, Fredje, maar die weet helemaal niet wat voor soort programma wij maken.”

En: “Marieke (Elsinga, red.) schiet vandaag in de radio half in de vlekken en dan denk ik: lieve schat, het is vorige week gezegd. Dat wil zeggen dat ze niet kijkt naar dit programma. Houd dan je bek, dicht. Kijk gewoon hoe het werkt hier aan dit tafeltje.

Johan Derksen begrijpt de commotie niet. Hij vindt Meijers nog steeds op een transgender lijken. “Ik ken die mensen allemaal niet. Die vriendin van Guus Meeuwis zal me een worst zijn, maar jij maakt een grap erover, maar ik dacht echt dat het een verbouwde was. Ik kijk vanochtend in de krant en toen dacht ik: z heeft wel tieten, maar een beetje een jongensachtig hoofd. Toen las ik later dat het gewoon een vrouw was.”

Van der Gijp: “Dit is gewoon een heel slechte foto van haar, hè? Ik heb er een grapje over gemaakt en als zij daar helemaal over in paniek is geraakt en het niet kan verwerken, dan zeg ik bij deze dat ik hem liever niet had gemaakt. Daar ben ik heel eerlijk in. Dat geldt voor dat pruikie ook.”

Johan Derksen: “Waarom heeft ze er niet gewoon schijt aan?

Lees ook: Guus Meeuwis en vriendin door diep dal na VI-grap (vandaag)

Foto: RTL
52 Reacties op “René van der Gijp: ‘Hou gewoon je bek dicht, Marieke’”


 1. Stemmingmaker

  Dit is dus precies de reden waarom ik nooit kijk. Die vriendin van Meeuwis heeft inderdaad wat mannelijke trekken zoals n stevige kaaklijn. Maar als je op deze manier over de rug van anderen even makkelijk wil scoren, dan ben je wat mij betreft al lang over de houdbaarheidsdatum. Pak mensen inhoudelijk aan, en die zich kunnen verdedigen. Ik vind dit lag bij de grond. Deze mannen doen alles voor de kijkcijfers, alles voor de laffe lachers. Alles moet zogenaamd kunnen, maar in werkelijkheid zijn er wel degelijk ongeschreven regels en omgangsvormen met grenzen. Dan krijg je überlomp gedrag. Daarom kijk ik dus niet.

 2. Gaathemnietworden

  Marieke en Mattie ,het bewijs dat twee niet meer weten dan één.

 3. Peacock and Whitemen

  Mooi voorbeeld over hoe doorgeslagen we zijn in dit land.

  Heb gisteren maar voor een enkele keer vi helemaal gekeken ivm de samenvatting.

  Was een verademing ipv allemaal die programmeringen die scheef werden getrokken om het laatste online en social media nieuws over te brengen op de buis over iets in utrecht.

 4. Peacock and Whitemen

  *moet ipv zijn uiteraard

 5. Ronnie

  Gewoon. Niet. Kijken.

  Dat is de oplossing. Mensen die dit programma kijken, zijn dit soort grappen gewend en aan de kijkcijfers te zien, vinden ze het ook leuk. Als iedereen er over gaat praten, wordt het bereik van een grap veel groter en zie je de bewuste foto op nog veel meer plekken langskomen.

  Links laten liggen en er wordt helemaal niet over gepraat

 6. Woi!lter

  Ik geniet elke maandag en vrijdag en de grappen kunnen mij niet grof genoeg zijn.

 7. Joop55

  Marieke is de Daphne Deckers van de radiowereld. Sneu en zogenaamd heilig.

 8. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Marieke: topper
  Gijp: baas
  Pluk: loyaliteitsconflict.

  Kom nou ff gezellig bijelkaar zitten en praat over iets anders dan die foute grappen van de mannetjes van VI. Humor is om te lachen, niet om over te janken. Dus.

 9. jahaha

  Marieke is de tweelingbroer van Manon

 10. Trump.

  Die René van der Gijp is ook niet om aan te zien lachebekje.

 11. zekerweten

  Ik dacht dat Henny Huisman dit soort zaakjes ging opknappen? Nu gaan ze ineens wel hun excuses aanbieden! Wat is dat voor onzin? Ik dacht dat die Wilfred de baas was maar dat is dus ook een schijtebroek. Kom op Huisman, op pad met die camera en de bloemen. dat was toch het idee? Wat een zooitje op veronica, ze beloven daar van alles of is die Huisman te duur!

 12. StefanV

  Ik vind Veronica Inside een leuk, vermakelijk programma. Er worden soms harde grappen gemaakt en stevige meningen verkondigd. Dat moet zeker kunnen en draagt ook bij de kijk-waardigheid van het programma.

  Maar grappen over het uiterlijk van mensen mogen ze van mij echt achterwege laten.

 13. anonymous

  Rene heeft gewoon gelijk, Manon ziet er uit als een omgebouwde kerel.

 14. kji

  Ik dacht dat Gijp de grap van MC gekopieerd had. Gijp kijkt hier weleens en de grap was hier in de comments al 10 keer gemaakt. Zat zij trouwens zelf niet mensen in de Modepolitie af te zeiken.

 15. Mola

  Johan Derksen gooit er gewoon nog effe een flinke schep op! Hahahaha

 16. Trump.

  René van der Gijp is leip.

 17. Mark van Slooten

  “Waarom heeft ze er niet gewoon schijt aan?”

  Krek.

 18. OMG

  gut oh gut wat zijn we toch allemaal beleefd, sociaal en vriendelijk. Nooit lachten wij onderling met vrienden en vriendinnen over andere mensen. Alles is altijd 1 grote happy wereld vol liefde en respect.

  Manon Meijers is anderzijds een jankerd. Als je in de spotlights wilt staan is dit wat je er bij moet nemen. Als je bekend wil zijn, zal iedereen een mening over je hebben. Wil je dit niet, dan blijf je mooi uit de spotlights. Ze kiest hier helemaal zelf voor.

  Al die BN’ers zijn ge*l op aandacht, het zorgt er immers voor dat ze als BN’er een bepaalde waarde behouden.

 19. darius

  Over het algemeen is het niet echt leuk om mensen te kwetsen met hun uiterlijk maar de selectieve verontwaardiging is verschrikkelijk.
  Aantal aren geleden maakte Jan Jaap van der Wal een “grap” over de verwijdering van haar clitoris als jong meisje, door haar grootmoeder. Jan Jaap vond dat erg leuk en Wouter Bos zat vrolijk mee te grinniken. (Ayaan vertelde later dat het door haar ziek sneed)
  Mesen die het schofterig vonden werden weggezet als moraalridders, het was prikkelende humor.
  Geen enkel woord van onze BNers. Geen Claudia, Georgina en noem ze maar op.
  En Jan Jaap van de Wal: over dat verschrikkelijk gemuteerde schisishoofd waar hij mee geboren is maken we ook geen grappen. Is niet leuk

 20. gtstfites

  guus heeft teminte een vriendin !! gijp zijn wijf is dood!!

 21. #driebier

  (Grove) grappen over iemands uiterlijk en/of over iemand die er dankzij fysieke beperkingen er “anders” uitzien, zijn natuurlijk (te) makkelijk, brutaal, kwetsend en uitermate laf. Onderling, in klein gezelschap, kun je misschien wel zo’n grap maken, maar níet op de nationale tv en dan ook nog eens niet onder het mom van “wij durven alles hardop te zeggen wat anderen alleen maar denken”.

  Maar da’s helaas het niveau van de VI-heren, iemand inhoudelijk pakken op zijn/haar mening kunnen de VI-mannen meestal niet, daar is hun niveau te laag/beperkt voor.

 22. Erik

  Gedonder in dit k.u.t land om overal maar weer op te gaan zeiken. Komt ook allemaal door social media en de huidige bestaande media. Vreselijk allemaal.

 23. merel

  Ik vind het een heerlijk programma, en Van der Gijp heeft gelijk. Als je niet kijkt, moet je ook niet oordelen.

 24. Nope

  Cafépraat grappen en grollen kan soms hard zijn met paar biertjes op.

 25. liefkleinhertje

  Die Marieke kan beter op haar eigen worden letten als ze achter de desk staat van dat plee programma.
  ook voor Marieke geld ze heeft de klok horen slaan maar ze weet niet waar de klepel hangt dus daarom loopt ze voor de zekerheid maar te deugen.
  Die Manon en Guus zijn gewoon 2 jankerts als je je zo stoort aan die Gijp maakt dan zelf een paar misplaatste grappen maar ga niet in het openbaar staan janken dat maak je het alleen maar erger.
  Laten ze in dat plee programma liever de geldlust van Paul de Leeuw aankaarten of waarom zo iemand met het uiterlijk als Angela Groothuizen nog niet in een kist ligt

 26. HERMAN

  het was toch een transgender?of niet dan

 27. gom

  Manon moet zich gewoon vermannen. Kom op, wees een kerel!

 28. anoniem

  Bah, wat een laag niveau..

 29. Daantje

  Wat een gejank. Die Manon heeft het programma modepolitue gepresenteerd. Toen was ze ook iets erg vriendelijk over het uiterlijk van personen op straat.

 30. Michael

  Al dat linkse volk moet je nog veel meer beledigen. Dankzij dat volk heb je hier nu aanslagen. VI is de mooiste rechtse programma die er bestaat.

 31. Donald Dumb

  Door links aanslagen, Michael?
  De eerste migranten zijn binnengehaald door VVD (met Wilders) en CDA
  Ken je vaderlandse geschiedenis…

 32. Michael

  Donald dump en dumper

 33. Henkie

  Derksen en vd Gijp zijn toch die mannen waarvan de vrouwen liever dood gaan dan met hun te moeten samenleven?

  Dit is cabaret, dus dan mag je het zeggen. Aldus Derksen.

 34. Beau ter Ham

  Overbetaalde omhooggevallen proleten deze beide mannen.

 35. Bep

  Walgelijk stel bij VI.Grappen ten koste van anderen, bah.Dit is geen humor maar bewust kwetsen.

 36. Umfufu

  Ze had er gewoon om moeten lachen (en achter gesloten deuren, als een boer met kiespijn) en terug moeten kaatsen dat ze met Gijp als vrouw en zij als man een avondje hadden moeten gaan stappen.
  En een volgende premiere ff beter in de make up zitten, en Guus de hakken aan.

  Je moet je afvragen of je Gijp moet verwijten dat hij een grap maakt, of de onruststokers, die het zo veel groter maken dan het was, en er heimelijk van genieten.

 37. LOVE FVD

  Ze moeten eens Wilders op de hak nemen.
  Dan kunnen we echt lachen.
  Die heeft zo gefaald, daar zijn genoeg grappen over te maken.

 38. Purplecroc

  Van der Gijp is een psychopaat en een vrouwenhater .Hij maakt denigrerende opmerkingen.Hij sloeg zijn ex vrouw Jacqueline en zijn tweede vrouw Danielle is doodgegaan van ellende….Hij is gewoon jaloers op vrouwen omdat hij zelf een vrouw wil worden maar zich niet durft laten opereren.Daarom is hij zo geobsedeerd door transgenders. Welke vent noemt zijn zoon nou Sanny? Misschien hoopt hij dat zijn zoon zich later ook wil laten ombouwen?? En over uiterlijkheden gesproken,hij is zelf bepaald niet de knapste met zijn dikke rotkop en domme bril.,hij ziet er uit als een zwakzinnig varken.

 39. LOVE FVD

  Jij spoort totaal niet Purplecroc.
  Gijp komt alleen voor zijn mening uit.

 40. Purplecroc

  Van der Gijp is het soort man waar vrouwen van walgen, categorie Maarten van Rossum etc.etc.

 41. Purplecroc

  JA, die randdebiel kan het ook niet helpen dat hij zo grof gebekt is.

 42. LOVE FVD

  Ik haat types die crocs dragen. Zemer degene die zich er naar vernoemen.

 43. Purplecroc

  Ik kom ook alleen voor mijn mening uit

 44. Purplecroc

  Ja,ik heb hele mooie roze crocs

 45. LOVE FVD

  Waarom dan Purplecroc?
  Beetje dom?

 46. Purplecroc

  Welterusten LOVE FVD

 47. Umfufu

  @Purpleroc

  Als u voor uw mening uitkomt, stel uw mening dan niet voor als feiten.
  De moeder van zijn zoon is overleden, maar was toen dat gebeurde niet zijn vrouw.
  Hij heeft geen vrouwenhaat, hij maakt er gewoon flauwe grappen over vrouwen, met een kwinkslag, voor de lach aan tafel.
  Net als over transgenders en homo’s. ik geloof niet dat hij een vezel van haat jegens vrouwen & homo’s in zijn lijf heeft.

 48. liefkleinhertje

  Als Paul de Leeuw een grap maakt (met of zonder pruik) ten kosten van een ander dan heet het klein kunst omdat hij homo is.
  Als Rene vd Gijp het doet dan staat heel deugend Nederland te steigeren dit komt omdat hij een blanke man is dan mag dat niet.

 49. Linda

  Wat een nerd, dat valse hertje.

 50. Henk

  Alles voor de publiciteit en de kijkcijfers.

 51. BRAAK

  Die gedenke denk student verdient niet beter dan die uh, nou ja van dat het.

 52. Jos

  Het slaat allemaal echt veel te erg door! Als René zo’n grap maakt moet je er gewoon schijt aan hebben. Laat lekker zitten man en kijk wie de grap maakt. Altijd maar zo snel op de teentjes getrapt zijn. Dit is de reden waarom half Nederland FvD of PVV gaat stemmen. Valt me trouwens ook erg tegen van Guus al was ik al geen fan van zijn muziek.

  Trouwens als je zo tegen bent op dit soort haat, begin dan bij jezelf i.p.v. zie opmerkingen als die van b.v. Purplecroc. Volkomen onnodig en René maakt een f*cking grapje. Maak je nou eens niet zo druk met zijn allen en ga je energie ergens anders aan besteden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.