Thijs Zeeman vindt zagen aan stoelpoten AT5 bizar

Geplaatst op Thu 14 Mar 2019 om 11:00

SBS 6-ster Thijs Zeeman vindt het bizar dat er wordt gezaagd aan de stoelpoten van de Amsterdamse stadszender AT5. Dat laat hij weten op Twitter. Er aast een nieuwe omroep op de uitzendplek van AT5, namelijk het ‘inclusieve’ C-Amsterdam. De kunstraad vindt de plannen van Mildred Roethof (bekend van het schreeuwende gangstermeisjes-item in DWDD) zó inclusief en sprankelend dat AT5 moet samenwerken met C-Amsterdam en anders na 27 jaar moet plaatsmaken.

Het is gewoon krankzinnig, aldus Zeeman. “Wat een schande is dit?! Gemeenteraad 020, letten we even op? Een nieuwe omroep met ‘geweldige’ plannen. Ik zie vooral enkel formats genoemd worden. Als het zo makkelijk was had AT5 het wel gemaakt hè. Tv is een dure hobby, waarde leden van de kunstraad.

C-Amsterdam bestaat alleen nog op papier en op papier ziet alles er leuk uit, benadrukt de tv-maker. AT5 is al 27 jaar een echte zender en is door de wol geverfd. Bovendien levert het station aan de lopende band tv-talent af.

Zeeman: “AT5 is een begrip, een Amsterdams kunstwerk en daar blijf je vanaf. Jaar na jaar krijgen ze minder geld, maar worden er wonderen verricht. En nu komen een paar luchtfietsers de subsidie opeisen met zogenaamde ‘sprankelende’ (peperdure) formats? Schaam je gemeente Amsterdam!

Foto: SBS
33 Reacties op “Thijs Zeeman vindt zagen aan stoelpoten AT5 bizar”


 1. rooie Rinus

  AT5 is een spreekbuis van links Amsterdam, helaas. Dus als daar eens een iets objectiever antwoord op komt, is dat zeer welkom.

 2. Stip

  @rooie rinus

  Blijkbaar kijk jij nooit. Werkelijk niks links aan.

 3. marco D Z

  Wat een vriendelijke foto van deze man

 4. robb

  Waar komt al dat geld vandaan voor AT5 .

 5. Anna

  AT5 heeft al heel lang geen bestaansrecht meer. Het is herhaling op herhaling, net als dat bij RTV NH.
  Het meest handig is om AT5 onderdeel te maken van RTV NH.
  Dat scheelt ook ontzettend veel publiek geld.

 6. Flip de Beer

  SBS-ster?

 7. StefanV

  Er is niks bizars aan. Dat er kapers op de kust zijn voor de positie van AT5 is inherent aan de Mediawet in Nederland. AT5 is een publieke lokale omroep. Per gemeente mag er maar één publieke lokale omroep zijn. Die status gaat bijvoorbeeld gepaard met verplichte doorgifte van de zender en met financiering door de belastingbetaler (vaak een bepaald bedrag per inwoner).

  Bij mijn weten is het ook niet de kunstraad die beslist over de licentie voor een publieke lokale omroep. Dat is aan de gemeenteraad. Als een lokale omroep failliet gaat of een aantoonbare wanprestatie levert, kan de gemeente de licentie aan een nieuwe partij geven. In het geval van AT5 lijkt daar weinig reden voor te zijn.

  Een publieke lokale omroep is overigens wettelijk verplicht om aan allerlei zaken (nieuws, cultuur, etc.) voldoende aandacht te besteden. Je kunt als publieke lokale omroep dus niet 24 uur muziek of sport gaan uitzenden.

 8. Barry

  @StefanV

  Het is wel bizar. Wie vervangt nou iets wat al 27 jaar zijn dienst bewijst voor een idee op papier?

 9. klop

  Benieuwd of we het dagboek van Jos Brech te lezen krijgen. Mildred is immers de broer van de advocaat. Mildred is zo hypocriet; ging naar de Bijlmer om reportage te maken over de s excultuur onder jongeren, kwam tot de conclusie dat het voor jongens makkelijk was meisjes te ‘scoren’, maar buiten 020 mochten ze vervolgens niet denken van Mildred dat vrouwen breezerh oeren waren.

 10. gtstfites

  Mildred roet mоp ?? ha ha!!

 11. Bert

  Duik eens in de structuur van AT5. Corrupte bedoeling

 12. noord

  Noord holland heeft rtv nh en at5 ,Eus had het over de media kloof in nederland zie het verschil RTV noord kan met moeite een half uur per dag vullen inclusief reclame zonder een nieuws rubriek zo worden ze uitgeknepen in den haag.

 13. Bort

  @Bert
  Duik eens in een cursusboek Nederlands. Misschien kun je daarna wel sрellen!

 14. Talpalover

  Mildred is een heel gevaarlijke vrouw
  Blaast hoog van de toren maar gaat niet leveren!

 15. poppeke

  Laat C-Amsterdam eerst maar eens wat laten zien op de daarvoor bestemde kanalen van Salto.

 16. Lambik

  Heeft Sуlvana al geroepen dat Thijs Zeeman raсistisch is?

 17. onbekend persoon

  AT5 en RTV-NH hebben dan wel herhalingen op een dag , en hun programma aanbod is niet erg veel, maar wat ze doen , doen ze goed !

 18. onbekend persoon

  @ stefan V Gemeentes geven geen vergunning af aan een lokale omroep
  Die bevelen aan , aan het com van de media , en die geeft een vergunning af aan de lokale omroep om een televisie of radioprogramma te verzorgen in het uitzend gebied
  ( gemeente of regio ) waar de omroep gevestigd is !!
  Alle uitzend vergunningen komen van het C V D M zo ook bij regionale , of landelijke, of niet landelijke omroepen , of evenement zenders , Alleen internet radio
  daar hoef je geen vergunning voor aan te vragen, maar je moet je wel houden aan de regels van Buma-Stemra Sena en reclame voorschriften /en de betalingen ,om niet ilegaal op het internet uit te zenden

 19. Bert

  @Bort: wat bedoel je?

 20. Birt

  @Zoals het er staat.

 21. critikast

  @StefanV
  Volgens mij zoek je stevig naar de klepel van de luidende klok. Je betoog lijkt indrukwekkend, maar er klopt niets van. Het Commissariaat van de Media gaat over de vergunningen van radio en tv. AT5 begon ooit met toestemming van het Commissariaat als regionale omroep voor Amsterdam en de directe regio , dus naast RTV Noord-Holland. In Brabant werd een voorstel voor vier regionale stations voor de geografisch gezien grootste provincie van ons land destijds van tafel geveegd. In Noord-Holland slaagde AT5 er in zichzelf tot lokale omroep voor Amsterdam te profileren en “kreeg” RTV NH de rest van de provincie. De gemeente kan subsidie verlenen aan een lokale omroep, maar speelt in de vergunning of licentie dus geen enkele rol !

 22. rooie Rinus

  Stip
  Thu 14 Mar 2019 om 11:12

  Moet je voor de grap het verslag eens naast elkaar leggen als er een radiaal linkse of rechtse demo is. Prima als men een mening heeft, maar als hier een alternatief voor is, graag.

 23. Joop55

  AT5 ook zo’n bodemloze put waar investeren noch zagen effect heeft. RTV Noord-Holland is er al voor de Mokummers.

 24. Burt

  Bert, vraag maar aan je lerаar Nеderlands of hij even je reactie van 11.46 uur leest. Je krijgt op z’n minst een draai om je oren.

 25. onbekend persoon

  Denk dat het Parool -RTV-NH- en de AVRO, die eigenaren zijn van AT5 zich niet zomaar laten wegdrukken , ook al zenden ze uit onder licentie van SALTO

  @ JOOP 55 Weet jij wel wat lokaal en regionaal is ?

 26. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Iets voor op de bucketlist:
  Samen met Mildred roti eten in een Surinaams eethuis

 27. Friet

  ZIJN ZE NOU HELEMAAL GEK GEWORDEN?

 28. Bob

  Was AT5 oorspronkelijk geen commerciële omroep, en later, om te voorkomen dat ze zouden omvallen, “gepublikiseerd”?

 29. Van Dale

  @Birt,Bort,Burt: Nerd

 30. Bert

  @ van dale: lekker laten gaan

 31. Patrick

  Bert is te dom om zijn fout te detecteren.

 32. Meneer Kaktus

  Bert
  Thu 14 Mar 2019 om 12:32
  @Bort: wat bedoel je?

  Bedoe N ing, sukkelstein.

 33. Patrick

  Haha, sukkelstein. Die is mooi.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.