Thijs Zeeman vindt zagen aan stoelpoten AT5 bizar

SBS 6-ster Thijs Zeeman vindt het bizar dat er wordt gezaagd aan de stoelpoten van de Amsterdamse stadszender AT5. Dat laat hij weten op Twitter. Er aast een nieuwe omroep op de uitzendplek van AT5, namelijk het ‘inclusieve’ C-Amsterdam. De kunstraad vindt de plannen van Mildred Roethof (bekend van het schreeuwende gangstermeisjes-item in DWDD) zó inclusief en sprankelend dat AT5 moet samenwerken met C-Amsterdam en anders na 27 jaar moet plaatsmaken.

Het is gewoon krankzinnig, aldus Zeeman. “Wat een schande is dit?! Gemeenteraad 020, letten we even op? Een nieuwe omroep met ‘geweldige’ plannen. Ik zie vooral enkel formats genoemd worden. Als het zo makkelijk was had AT5 het wel gemaakt hè. Tv is een dure hobby, waarde leden van de kunstraad.

C-Amsterdam bestaat alleen nog op papier en op papier ziet alles er leuk uit, benadrukt de tv-maker. AT5 is al 27 jaar een echte zender en is door de wol geverfd. Bovendien levert het station aan de lopende band tv-talent af.

Zeeman: “AT5 is een begrip, een Amsterdams kunstwerk en daar blijf je vanaf. Jaar na jaar krijgen ze minder geld, maar worden er wonderen verricht. En nu komen een paar luchtfietsers de subsidie opeisen met zogenaamde ‘sprankelende’ (peperdure) formats? Schaam je gemeente Amsterdam!

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen