EenVandaag-chef vindt Rutger Castricum nu heel mild

Geplaatst op Thu 14 Mar 2019 om 11:45

Marc Belinfante, de chef politiek van EenVandaag, vindt het opvallend hoe Rutger Castricum is getransformeerd van zuigende verslaggever naar brave presentator. Dat laat hij weten op Twitter. Castricum trok vroeger nog de Ella Vogelaars van deze wereld het bloed onder de nagels vandaan, maar nu maakt hij redelijk brave televisie met De Hofbar en De Hofkar. Belinfante keek woensdag met plezier naar Castricums nieuwste interview met Gert-Jan Segers van de ChristenUnie.

Belinfante vindt dat Castricum het goed doet. “Gert-Jan Segers is zijn geloof weleens zes maanden kwijt geweest zegt ie tegen Rutger Castricum in leuke Hofkar. Rutger was ooit gevreesd vanwege zijn zuigende vragen, maar is inmiddels hard geslagen door de gesel der mildheid en voert een gezellig gesprek met de CU-leider.

Segers voelt zich duidelijk op zijn gemak naast Castricum en geeft ook toe dat hij een fout heeft gemaakt door destijds een persconferentie te geven met Alexander Pechtold over dat samenwerking tussen hun partijen niet mogelijk zou zijn. Hij heeft het over de ‘trukendoos’ van Pechtold.

Het item ziet u hier:

Foto: PowNed
15 Reacties op “EenVandaag-chef vindt Rutger Castricum nu heel mild”


 1. bas

  Zo gaat het met alle kritische reporters bij de staatsomroep.
  Ze veranderen allemaal in mainstream journalistjes van de politiek correcte maffia

 2. Boris

  Hij is toegetreden tot de linkse kliek, omdat hij merkte dat zijn manier van interviewen hem alleen maar problemen opleverde. Nu kan hij goed geld verdienen en krijgt hij erkenning. Jammer alleen dat hij zijn ideologie heeft verkocht voor geld en status.

 3. Stip

  Jammer. Dat onderscheidde hem juist. Keurige politiek verslaggevers hebben we al voldoende.

 4. Rene

  Dit is precies de reden waarom ik hem altijd al vervelend vond. Het komt niet uit zijn hart. Hij doet wat hij moet doen om bekend te worden en geld te verdienen. Zuigen? Prima doe ik dat. Oh, mensen vinden me nu vervelend? Dan doe ik nu aardig. Geen ziel noem je dat. Inwisselbaar. Sneu. Echt jammer dat Jeroen Pauw hem helpt. Laat die gast asjeblieft daudbloeden op een achterafzender met achterafprogrammaatje. Over boten ofzo.

 5. RaymondVL

  En toch vind ik Rutger geloofwaardiger dan die schijnheilige christenhond Segers die al zijn principes heeft ingeruild om maar lekker op het pluche te kunnen zitten.

 6. Anti PVV

  Een Watje is het.

 7. Sapperdeflap zeg!

  Ik weet niet wat ik van Rutger moet denken. Wel vind ik hem de laatste tijd een stuk beter overkomen dan vroeger. Het interview met Seegers vond ik verrassend goed. Als je goede vragen stelt, en je gast met respect behandelt, levert dat vaak goede gesprekken op. 100% succes is uiteraard niet verzekerd, maar dat gezuig en kontkruiperij levert alleen maar ergernis en inhoudsloze tv op. Volkomen terecht dus dat riooljournalist Jensen geweigerd is op de publieke omroep. Alleen eencellige amoebes kicken op mensen die tijdens interview kwaad worden en weglopen.

 8. Remi

  Valt me reeds wéken op …

  Rutger met z’n plofkap in de wandelgangen van de Tweede Kamer,
  kinderlijk enthousiast met elke ‘quote’ die hij kan krijgen.

  Het moet vooral onbenullig en onschuldig zijn …

  Lees dit boek, en zie hoe het werkt met de Rutgers van deze wereld;

  https://uitgeverijprometheus.nl/catalogus/mr-hiddema-in-de-politiek.html

 9. Blafkip

  Verstand komt met de jaren

 10. Joop55

  Ruktor kan weer terug naar GeenStijl, met de roze plopkap achter de politici aan, maar dan niet meer van mijn belastingcenten.

 11. Dij Enkletser

  Is nu een Brave Huisvader geworden.
  En moet nu een gezin onderhouden. Daarom .
  En Jeroen Pauw is nu zijn Grote Voorbeeld,en dan weet je het wel.
  Wél Saai !!

 12. Herman R Schippers

  Welk een sneue reacties, die richting Rutgercen Gert-Jan worden geponeerd. Ik vond het gisteren tof, dat er zo eerlijk tegen elkaar gesproken wordt. Chapeau Rutger, je laat nu je volwassen gezicht zien. Laat Dennis maar bij PowNed gekscherend zijn best doen. Die tijd heb jij gehad.

 13. Zomaar

  Hoe ouder hoe wijzer.
  Schouderklopjes krijgen van een stelletje Brulapen is ook niet alles.

 14. Rubicon

  Ik ben het er mee eens hoor. Rutger goed bezig. Bij powned was het teveel en te snel uitgewerkt. Bovendien onbeschoft waar ie zich heimelijk niet prettig bij voelde. Nu goede combi van flair, oprechte interesse en frisse interviews. Doorgaan en voorla paar jaar dit doen en niet denken dat ie gelijk talkshow-late night oid aan kan.

  @Remi. Ken het boek maar net ff teveel ikke ikke ikke.Zeker geestig bij tijd en wijle maar had ff gewacht tot er wat resultaten waren. Na volgende week zijn ze een van de grootste en dan kunnen ze laten zien wat ze voor elkaar krijgen

 15. Gaathemnietworden

  Emmen op 1 ,was één van de leukere programma’s van de laatste 6 maanden,oprechte interesse in de mensen rondom de voetbalclub Emmen.
  Rutger was een briljant parlementair verslaggever maar vloog net als Jan Roos soms veel te ver uit de bocht.
  Hé Mark,heb je nog geneu….,dat kan simpelweg niet!
  Stelde wel de vragen die mensen wilde horen,deden dit tien keer beter dan de meelullers van NPO en RTL nieuws.
  Die stellen alleen maar vragen zodat politici weer de zoveelste open deur kunnen intrappen of aan een verhaal beginnen waar ze heel veel tekst hebben en maar geen antwoord geven op de vraag.
  Kijk vanavond maar gesprek met minister- president om 1830,een kwartier lang oeverloos geleuter maar geen antwoord op de vraag geven.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.