Rob Goossens deelt sneer uit aan Angela de Jong

Rob Goossens, tv-journalist van De Telegraaf en een van de gezichten van 6 Inside, deelt een sneer uit aan AD-diva Angela de Jong. Dat is te lezen op Twitter. Goossens veroorzaakte vorige week veel onrust met zijn artikel over de vermeende topsalarisconstructie van Matthijs van Nieuwkerk. Hij zou op een speciale manier onder het nieuwe salarismaximum van de NPO uitkomen. De Jong schreef woensdag in haar column dat zij niet zo wakker ligt van zijn topsalaris.  

De Jong somde op welke onrust er nu weer is over Van Nieuwkerks salaris. “Aanleiding was de ‘onthulling’ van De Telegraaf afgelopen zaterdag dat Matthijs voor de bühne teruggaat naar het wettelijk maximum van 194.000 per jaar, maar via ondoorzichtige constructies met de producent van College Tour stiekem een paar ton extra toucheert“, schreef ze.

Goossens begrijpt niet waarom De Jong onthulling tussen aanhalingstekens schrijft. “Ben heel benieuwd waarom Angela de Jong het over een ‘onthulling’ (yep, inclusief de aanhalingstekens) heeft. Zou het zijn omdat ze als ‘onafhankelijk’ columnist wil voorkomen dat ze op de goedbetalende tenen van De Grote Matthijs gaat staan?

De Telegraaf-journalist suggereert hiermee dat de AD-diva niet kritisch zou willen schrijven over De Wereld Draait Door, omdat ze anders niet meer te gast zou mogen zijn (en dus geen talkshowvergoeding krijgt). De Jong is echter zelden in DWDD te gast; vaker zit ze in Jinek.

De Jong en de 6 Inside-sterren, waaronder Goossens dus, verwijten elkaar over en weer dat ze niet onafhankelijk zouden zijn. Het is echter vooral Goossens die een belangrijk deel van zijn onafhankelijkheid heeft ingeleverd door een vast gezicht van 6 Inside te worden. De Jong weigerde dat.

Foto: SBS

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen