Rob Goossens deelt sneer uit aan Angela de Jong

Geplaatst op Thu 14 Mar 2019 om 10:30

Rob Goossens, tv-journalist van De Telegraaf en een van de gezichten van 6 Inside, deelt een sneer uit aan AD-diva Angela de Jong. Dat is te lezen op Twitter. Goossens veroorzaakte vorige week veel onrust met zijn artikel over de vermeende topsalarisconstructie van Matthijs van Nieuwkerk. Hij zou op een speciale manier onder het nieuwe salarismaximum van de NPO uitkomen. De Jong schreef woensdag in haar column dat zij niet zo wakker ligt van zijn topsalaris.  

De Jong somde op welke onrust er nu weer is over Van Nieuwkerks salaris. “Aanleiding was de ‘onthulling’ van De Telegraaf afgelopen zaterdag dat Matthijs voor de bühne teruggaat naar het wettelijk maximum van 194.000 per jaar, maar via ondoorzichtige constructies met de producent van College Tour stiekem een paar ton extra toucheert“, schreef ze.

Goossens begrijpt niet waarom De Jong onthulling tussen aanhalingstekens schrijft. “Ben heel benieuwd waarom Angela de Jong het over een ‘onthulling’ (yep, inclusief de aanhalingstekens) heeft. Zou het zijn omdat ze als ‘onafhankelijk’ columnist wil voorkomen dat ze op de goedbetalende tenen van De Grote Matthijs gaat staan?

De Telegraaf-journalist suggereert hiermee dat de AD-diva niet kritisch zou willen schrijven over De Wereld Draait Door, omdat ze anders niet meer te gast zou mogen zijn (en dus geen talkshowvergoeding krijgt). De Jong is echter zelden in DWDD te gast; vaker zit ze in Jinek.

De Jong en de 6 Inside-sterren, waaronder Goossens dus, verwijten elkaar over en weer dat ze niet onafhankelijk zouden zijn. Het is echter vooral Goossens die een belangrijk deel van zijn onafhankelijkheid heeft ingeleverd door een vast gezicht van 6 Inside te worden. De Jong weigerde dat.

Foto: SBS
22 Reacties op “Rob Goossens deelt sneer uit aan Angela de Jong”


 1. TwanDS

  Telegraaf journalist, zegt genoeg toch…

 2. Steffen

  Goossens werkt voor de Telegraaf en 6 Inside. Die heeft dus per definitie al verloren als het om onafhankelijkheid gaat.

 3. htrthr

  htrthr

 4. q8

  ik mag ze allebeide

 5. Maxer

  Rob Goossens, een valsere n i c h t en onruststoker is er niet. Gelukkig kijkt er bijna niemand naar 6 Inside en gaat het aantal abonnees op de Telegraaf in rap tempo richting de uitgang.

 6. Trudy

  Matthijsje moet eens aangepakt worden hij heeft het alleenrecht en is zo fake als de pest laffe host …vraagt nooit door…. is niet scherp en zit daar van onze belastingcenten NPO moet bezuinigen maar Thijsje de linkse luller en rechtse vuller niet die zit daar lekker met zn linkse kliek hoop dat die rotop met zn tuitnondje eens van de buis verdwijnt zijn zat betere hosten …heeft zn tijd gehad

 7. Trudy

  Thijsje de grootgraaier van de NPO met zn linkse kliek

 8. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Wat is die Rob Goossens een domme figuur. Maakt alleen maar domme opmerkingen. Uit zeer betrouwbare bron heb ik gehoord dat hij het IQ heeft van een pinda.

 9. dynamische dennis

  De logica van de marktwerking loslaten op de publieke omroep…”Hij brengt zijn geld op, dus het mag”. Hoe dom kun je zijn?

  Dus een ziekenhuisdirecteur mag ook 3 miljoen verdienen als zijn ziekenhuis winst maakt? Dan brengt hij zijn geld op namelijk.

 10. Remi

  Opnieuw weet 6 Inside zich nadrúkkelijk te onderscheiden.
  Grote klasse !

 11. Reageerder

  @Remi, inderdaad weet 6Inside zich te onderscheiden!!!!! 115.000 kijkers gisteren, is niks en wordt ook niks.

 12. Tim20

  Angela doet het weer!

 13. Gradus

  De DIVA van het AD. Laat me niet lachen. Ze is gewoon n stukjes schrijfster dat toevallig altijd over tv gaat. Wat kan het mij nou schelen hoe ze over n programma denkt. Het medium waar ze kritiek op heeft is wel haar broodheer.

 14. Rudolf

  Hallo reactiemaffia

 15. Trudy

  …Goed of slecht nieuws het krijgt weer aandacht…

 16. Harm

  Wat moet ik me bij ‘goedbetalende tenen’ voorstellen?

 17. alwin

  Misschien heeft La de Jong het tussen aanhalingstekens gezet omdat dhr Goossens een zeer bedenkelijke reputatie heeft als het om ‘onthullingen’ gaat. Zijn we zijn rectificatie op de voorpagina van de Telegraaf over de extra miljoenen voor de NPO alweer vergeten? Zeer slim om hem niet zomaar op zijn blauwe ogen te geloven, zeker niet nu hij aan de leiband van dhr De Mol loopt.

 18. Joop55

  Rob Goossens kan beter zijn tijd vertieren met zijn vrouw dan Nederland van onnodige info te voorzien via een van de meest succesvolle krant danwel rioolpraatprogramma rond de klok van 6.

 19. Ard

  #teamangela

 20. Joris Agema

  Laat die tweederangs Goossens lekker zijn hok in gaan. Wat een fake kerel zeg. En maar op schoot zitten bij ome Albert.

 21. max

  wat hebben we toch een heerlijke mensen op MC. Iedereen reageert altijd zo aardig en positief, je zou haast denken dat je op twitter zit te kijken…..Heerlijk dat afzeiken hier! Pfffffffff reageer gewoon niet, dat is wellicht beter dan al die zgn grappige tweets hier…..

 22. Patrick

  Max, volg ff je eigen advies op dan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.