Woeste ‘gangstermeisjes’ in De Wereld Draait Door

Foto: KROEen discussie tussen tv-maakster Mildred Roethof en vier meisjes die zij voor haar tv-serie ‘Rauw en puur’ volgde, ontaardde donderdagavond in De Wereld Draait Door in een flinke ruzie. De tienermeisjes worden door Roethof omschreven als ‘losgeslagen gangstermeisjes’ en daar zijn de dames het niet mee eens. “Jullie komen met negatieve shit op beeld!“, schreeuwde één van de meisjes. Roethof: “Ik vind het echt heel erg wat er nu gebeurt. Zij liegen hier keihard.

In Rauw en puur, zondag op Nederland 2, is onder meer te zien hoe de jonge Deanzsa Everts vertelt over hoe ze een meisje heeft mishandeld. “Ik heb haar kattenvoer laten eten en het gefilmd. Ik heb haar met een riem geslagen enzo, met de gesp. Ik heb haar gebeten en haar uit haar hoofd getrokken. Ik heb haar gewoon zwaar mishandeld. Gewoon, ze verdiende het. Ze praatte shit over mijn moeder.”

Roethof wil ‘het onzichtbare laten zien’ en ‘de problematiek in kaart brengen’, maar volgens de meisjes geeft de documentaire een vertekend beeld. “Mijn woede is dat Mildred één dikke poppenkast speelt“, riep een boze Monica Magnus. “Wat ons niet lekker zit, is dat Mildred ons om de tuin heeft geleid met een contract. Wij zouden mee mogen werken aan de documentaire-montage. Dat is niet gebeurd. Mildred heeft ons allemaal beloftes gedaan, die ze niet is nagekomen. Het zou een positief verhaal worden over dat we ook rappen en zingen. Je kunt je hoofd schudden, Mildred, maar ik weet waar ik het over heb.”

De meisjes hakten flink op Roethof in. “Kun je je professioneel gedragen en je mond gewoon dichthouden?“, riep Magnus. “Laat die man uitpraten. Het is zijn show, man!

Roethof was niet blij met de toon van de discussie. “Die discussie ga ik niet met jullie voeren nu. Ik heb met jullie gesproken, jullie moeders en met Jeugdzorg. Het is een duidelijk verhaal. Waar het om gaat is dat ze zich wél heel erg in de documentaire herkennen, maar dat ze een spiegel hebben voorgekregen en daar schrikken ze van. Als ik maar een klein beetje had gedacht dat het overtrokken was geweest, was dit niet gebeurd. Ik ga me niet zo door jullie te kakken laten zetten.”

Volgens Roethof heeft De Wereld Draait Door zich niet aan de afspraken gehouden. “Ik ben hier niet aan tafel geschoven om mijn integriteit te bespreken. Als dat zo is, stap ik gelijk op. Dat meen ik serieus. Ik heb van tevoren afgesproken dat ik hier niet kom zitten voor een welles-nietes.”

Presentator Matthijs van Nieuwkerk had geen tijd om de discussie met Roethof aan te gaan. “Mildred, wij praten straks na de uitzending verder.

Het fragment is online terug te zien.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen