Peter R. de Vries draait 180 graden over Twan Huys

Peter R. de Vries‘ mening over Twan Huys is met 180 graden gedraaid nu hij geen gepeperde facturen meer kan sturen voor zijn talkshowoptredens in RTL Late Night. Hij vond de talkshow alsnog heel slecht. Dat heeft hij maandagavond gezegd in DWDD. De Vries sprong eind oktober nog keihard in de bres voor Huys toen hij samen met Angela de Jong in DWDD zat om het programma te analyseren. Heel merkwaardig, omdat de talkshow toentertijd ook al niet om aan te zien was.

Inmiddels vindt ook De Vries dat RTL Late Night met Twan Huys wel heel slecht was, zei hij maandagavond aan dezelfde tafel in DWDD. “Ik zei dat toen en ik heb het voor hem opgenomen, maar ik moet daar wel aan toevoegen nu dat ik nu ook vind dat het vanaf dat moment eigenlijk toch bergafwaarts is gegaan.”

Wie z’n schuld is het dat RTL Late Night ten onder is gegaan? “Ik vind dat dat iets is wat Twan zich zelf ook aan moet rekenen. Het is niet zo dat het alleen maar een mismatch is omdat hij niet bij RTL past. Hij heeft zich ook dingen laten welgevallen waarvan ik zelf zeg: je had dwars in de deuropening moeten gaan liggen en zeggen dat je dat onderwerp niet gaat doen, omdat het niet bij je hoort en past.”

Huys liet gewoon over zich heen lopen, aldus De Vries. “Ik heb hem daar ook wel op aangesproken een keer. Het gaat om de signatuur van je show en als je een factor wil worden als talkshow moet je natuurlijk niet Patty Brard als vast onderdeel gaan aanstellen en al helemaal niet als eindredacteur de voormalig hoofdredacteur van Shownieuws en de Beau Monde aanstellen.

Daarmee geef je een heel verkeerd signaal, aldus De Vries. “En zeg je eigenlijk: ‘De journalistiek doet er niet meer toe, laat maar zitten, we gaan de entertainmentkant op.’ Dat is iets wat Twan natuurlijk niet kan en niet bij hem past.”

Brard en die Shownieuws-hoofdredacteur waren de grootste miskleunen, zegt hij. “Het zal best kunnen dat daar vanuit RTL of Fremantle is gezegd: ‘Wij willen dat’, maar Twan had gewoon moeten zeggen: ‘Gaat niet gebeuren, punt uit en anders verscheuren we vanmiddag nog het contract.’

De grootste fout is geweest dat ze de inhoud hebben laten bepalen door iemand die ex-hoofdredacteur is geweest van SBS Shownieuws. Dat zegt alles.

En wat nu? “Ik denk dat RTL dat tijdslot moet vasthouden en daar weer een talkshow moet plannen. Misschien gaan ze jou wel weer proberen binnen te halen, Matthijs.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen