6 Inside verwijt Twan Huys dat hij niet onafhankelijk was

Geplaatst op Tue 05 Mar 2019 om 9:10

Het Talpa-promotievehikel 6 Inside verwijt Twan Huys dat hij niet onafhankelijk genoeg was van RTL. Het programma werd namelijk geproduceerd door Blue Circle, een zusterbedrijf van RTL. Dat heeft Albert Verlinde gezegd in zijn door Talpa geproduceerde programma. Huys moest te veel zijn oren laten hangen naar RTL, meent Verlinde. “Blue Circle is de producent. Je kunt alleen maar zo’n programma maken als je onafhankelijk bent. Blue Circle ís inmiddels RTL“, zo laat hij weten.

Verlinde adviseert RTL om de opvolger níet te laten produceren door Blue Circle. “Als RTL niet regelt dat een onafhankelijke producent dit programma kan gaan maken, dan komt het nooit goed met RTL Late Night. Ik zou zeggen: Beau van Erven Dorens en onafhankelijk, dan komt het goed.”

Het was wel een beetje gek hoe 6 Inside de ondergang van RTL Late Night besprak. “Het programma kampte vanaf de start al met tegenvallende kijkcijfers“, klonk het. En dat terwijl iedereen weet dat 6 Inside binnenkort ook op het tv-kerkhof ligt.

Waar komt het floppen van RTL Late Night door? Verlinde: “Laat ik eerst even zeggen dat ik het heel vervelend vind voor Twan en het team, maar de drie o’s waar het volgens mij mee te maken heeft, zijn ten eerste de o van overmoed. Vlak voordat het programma begon heb ik als theaterproducent ook een gesprek met Twan Huys gehad en met Marije – hoe heet ze ook alweer – Jansen. De hoofdredacteur.

Daarin informeerden ze wat Verlinde allemaal gaat produceren bij Stage. Toen hij het over de Abba-musical had, riep Huys dat hij de voormalig bandleden van Abba dan wel aan tafel wil hebben. “Het vullen van een dagelijks programma is anders. Dan moet je je ook tevreden stellen met mindere gasten.”

De tweede o is die van onbetrouwbaar en dat is het ergste wat je als talkshow kunt hebben. Twan probeert te scoren en daardoor wordt hij onbetrouwbaar. De derde o is ongeloofwaardig. Dat is vanaf het eerste moment het probleem geweest. Op Twan werd ineens geklapt dat hij een talkshowpresentator moest zijn.

 

Foto: SBS
30 Reacties op “6 Inside verwijt Twan Huys dat hij niet onafhankelijk was”


 1. Harm

  “Op Twan werd ineens geklapt dat hij een talkshowpresentator moest zijn.”

  Wtf is dit voor taal?

 2. Flup

  Deze laffe rat moet gauw terug in zijn holletje. Of in dat van een van zijn vele slaafknaapjes.

 3. Ome H

  Hoeveel O’s heeft 6inside wel niet ….

 4. Deadly Viper

  Twan is slachtoffer van het overleden kijkcijfermeetsysteem. Het natte v ingerwerk van de SKO met een aantal kastjes dat al decennia hetzelfde is terwijl de bevolking is gegroeid. En daarnaast pure extrapolatie is. Net als het weer dat niet verder dan een dag vooruit te berekenen is en dus onbetrouwbaar. GRP’s is daardoor ook eeen belachelijk iets. Items van minder dan een minuut meten. Volslagen waanzin.

 5. Zo ist, en niet anders.

  Verlinde moet over zichzelf roddelen, …6 inside is ook 3 x niks !!
  Die gaat ook niet blijven!!

 6. Anoniem

  Oei, wat een gênant betoog van Verlinde. De 6 O’s van 6 Inside:

  Ondoenlijk
  Ongepast
  Oninteressant
  Overmoed (slaat ook op jou AV)
  Onbetrouwbaar (slaat ook op jou AV)
  Ongeloofwaardig (slaat ook op jou AV)

 7. Dr. DVD

  Zoals Frits Barend het gisteren al zei: Late Night moet een beetje schuren af en toe, een beetje ordinair zijn.

  En dit programma was alles behalve dat! Een erfenis van die brave hendrik Erland Galbak. Verschrikkelijke feel good meuk.

 8. Bears’den

  De O’s van 6 Inside..

  Overgewaardeerd..
  Overdreven..
  Onkunde..
  Ongemakkelijk..
  Overschat..
  Onbelangrijk..

 9. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Zeer onbetrouwbaar onze Twanneke. Zie het Friezin incident. Maar de onbetrouwbaarheid begon al met de uitnodiging van De Neus bij College Tour. Deze misdadiger paste natuurlijk totaal niet bij dat programma. Twan heeft nooit toegegeven dat hij hiermee totaal fout zat. Twan is voor het grote geld gegaan en verloren. Hij zegt dat hij totaal geen spijt heeft van deze overstap maar dat liegt hij natuurlijk. Zeer zeer onbetrouwbaar onze Twan. Is Twan soms een Brabander of een Limburger?

 10. NPO kijker

  Ik hoor van alle kanten dat de gasten precies moesten zeggen wat de reactie eist anders mochten ze niet komen.

  Gasten: graag of niet.

 11. Neue

  De o van 6 Inside is te horen als Albert weer eens door een van zijn kоntjongetjes genоmen wordt. Oooooooooooooooooooooooo, jaaa!

 12. Klaasje v

  Klaar nu..en doorrrrrrr

 13. Frans

  Albert is altijd heel negatief over anderen.
  En als er wat over zijn privé leven of over hem wordt gezegd gaat die janken.
  Ik hoop dat 6 inside de volgende is die van de buis wordt weggehaald.
  Dat 6 inside 3 maanden niet haalt.

  Ik kijk niet eens kijk liever naar RTL boulevard.
  Betere onderwerpen betere mensen.

 14. BLUBDUB

  HET FORMAT RTL IS TE OUD EN TE VEEL RECLAME

 15. Annoniemus

  Toen Verlinden zijn echtgenoot Onno Hoes met jonge jongetjes rommelde was Albert ook niet onafhankelijk in Boulevard de gluiperd!!

 16. Albert

  Albert is lekker onafhankelijk….hij vindt alles van talpa ineens geweldig

 17. Deadly Viper

  6 Inside is de volgende.

 18. bik

  De Wendy is ook al in de ramsj; nog maar 6 euro mensen. Kopen, kopen, kopen!

 19. OMG

  SKO is plots gestopt met het rapporteren van het uitgesteld kijken / online bereik, het wordt nu bij de ‘algemene kijkcijfers’ opgeteld.

  Ondertussen is John de Mol bezig om SKO te slopen, ik heb gehoord dat hij een onafhankelijk bureau schaduw kijkcijfers is aan het laten uitvoeren, om aan te tonen dat SKO niet langer betrouwbaar is.

 20. ZESoutside

  @OMG De SKO heeft op t moment een machtige monopoliepositie en monopolies zijn nooit goed. Concurrentie is altijd gezond. Goede ontwikkeling lijkt mij.

 21. Ron

  De redactie en dus Blue Circle bleeft maar in het Humberto Tan hoekje vissen. En daar zijn daarin nooit over hun eigen schaduw heen gestapt om nu eens een programma te maken wat helemaal past bij Twan. Of ze gaan volledig op een Boulevard late night setting over met Beau als de host met daarin wat dieper op het show en crime nieuws in gaand. En dus dieper dan de reguliere uitzending en dat allemaal in een gezellige setting met publiek. Of ze stoppen helemaal met het concept late night…

 22. Anti PVV

  Blue Circle ís inmiddels RTL https://bluecircle.nl/ komt redelijk in de buurt.

 23. Ruud

  De O van Onvoldoende kijkers misschien!

 24. Dennis

  Albert is straks de volgende… Niet door van der Vorst, maar door Galjaard.

  Let maar op.

  Erland gaat de stekker eruit trekken, zodra hij officieel van start gaat.

  Beginnen met een klapper, zoals Peter dat ook deed.

 25. Televisiefreaks

  Wat zwetst Albert Verlinde over producent Blue Circle? Albert heeft zelf jarenlang het door Blue Circle geproduceerde RTL Bouelvard gepresenteerd. Was Albert in al die jaren ook niet onafhankelijk in het presenteren? Hij gooit met zijn opmerking zijn eigen glazen in over zijn zogenaamde onafhankelijkheid en geloofwaardigheid. Albert is al een tijd ‘over the hill’ en had beter niet terug kunnen keren met een slechte kopie van Boulevard. Hij lijdt op deze manier alleen maar aan gezichtsverlies.

 26. Mick

  Moet deze kwal er ook weer even overheen poepen.

 27. Lies

  Pot verwijt ketel dat ie zwart ziet. Good luck Albert, jouw dag komt nog…..

 28. Henk

  Presentator van baggerprogramma bekritiseert mislukt programma.

 29. Zo ist, en niet anders.

  @Mag ik ook eens een keer wat zeggen.
  Tue 05 Mar 2019 om 9:29

  Wat heeft een Brabander of een Limburger hier mee te maken, mafkees.?

  Wat ben jij voor soort, tja, dat is ook niet moeilijk raden !!

 30. Katti

  Ik vind die Verlinde toch zo.n misselijk vent .heb nog nooit gekeken alleen voor hem .valse nicht

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.