6 Inside verwijt Twan Huys dat hij niet onafhankelijk was

Het Talpa-promotievehikel 6 Inside verwijt Twan Huys dat hij niet onafhankelijk genoeg was van RTL. Het programma werd namelijk geproduceerd door Blue Circle, een zusterbedrijf van RTL. Dat heeft Albert Verlinde gezegd in zijn door Talpa geproduceerde programma. Huys moest te veel zijn oren laten hangen naar RTL, meent Verlinde. “Blue Circle is de producent. Je kunt alleen maar zo’n programma maken als je onafhankelijk bent. Blue Circle ís inmiddels RTL“, zo laat hij weten.

Verlinde adviseert RTL om de opvolger níet te laten produceren door Blue Circle. “Als RTL niet regelt dat een onafhankelijke producent dit programma kan gaan maken, dan komt het nooit goed met RTL Late Night. Ik zou zeggen: Beau van Erven Dorens en onafhankelijk, dan komt het goed.”

Het was wel een beetje gek hoe 6 Inside de ondergang van RTL Late Night besprak. “Het programma kampte vanaf de start al met tegenvallende kijkcijfers“, klonk het. En dat terwijl iedereen weet dat 6 Inside binnenkort ook op het tv-kerkhof ligt.

Waar komt het floppen van RTL Late Night door? Verlinde: “Laat ik eerst even zeggen dat ik het heel vervelend vind voor Twan en het team, maar de drie o’s waar het volgens mij mee te maken heeft, zijn ten eerste de o van overmoed. Vlak voordat het programma begon heb ik als theaterproducent ook een gesprek met Twan Huys gehad en met Marije – hoe heet ze ook alweer – Jansen. De hoofdredacteur.

Daarin informeerden ze wat Verlinde allemaal gaat produceren bij Stage. Toen hij het over de Abba-musical had, riep Huys dat hij de voormalig bandleden van Abba dan wel aan tafel wil hebben. “Het vullen van een dagelijks programma is anders. Dan moet je je ook tevreden stellen met mindere gasten.”

De tweede o is die van onbetrouwbaar en dat is het ergste wat je als talkshow kunt hebben. Twan probeert te scoren en daardoor wordt hij onbetrouwbaar. De derde o is ongeloofwaardig. Dat is vanaf het eerste moment het probleem geweest. Op Twan werd ineens geklapt dat hij een talkshowpresentator moest zijn.

 

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen