Peter R. begrijpt niet dat John The Voice opgeeft

Geplaatst op za 09 mrt 2019 om 10:00

Peter R. de Vries begrijpt niet dat John de Mol zich ineens gewonnen heeft gegeven in de strijd om The Voice of Holland. Dat liet de misdaadjournalist vrijdag blijken in RTL Boulevard. De Mol heeft het afgelopen jaar met een legertje advocaten geprobeerd om The Voice te verhuizen van RTL 4 naar zijn eigen zender SBS 6, maar gisteren werd opeens bekendgemaakt dat alle Voice-versies de komende drie jaar te zien blijven bij RTL. Raadselachtig, vindt De Vries het.

De Vries begrijpt niet goed waar dit vandaan komt. “Wat is dan de doorslaggevende reden geweest dat het bij RTL blijft? Is dat juridisch geweest?“, vroeg hij aan tv-kenner Ron Vergouwen.

Vergouwen: “Dat heeft met geld te maken, zoals altijd in de tv-wereld. Ik heb het even nageteld en het heeft echt te maken met geld. RTL heeft echt wel de portemonnee moeten trekken en Talpa zegt: ‘Dat kon ook niet anders, want het programma heeft zich de afgelopen jaren ook ontwikkeld. Er is bovendien een app.‘”

Die uitleg vindt De Vries te magertjes. “John de Mol zit toch niet op een paar extra centen te wachten. Als hij bij SBS dit programma wil hebben, dan kan hij dat ten koste van elke prijs doorzetten.”

Vergouwen: “Dat kan, maar het is wel weer heel lucratief voor John de Mol in the end. Het is misschien een ingewikkeld verhaal, maar hij heeft zijn Talpa aan ITV verkocht een aantal jaar geleden en hij krijgt honderden miljoenen euro’s als hij lekker veel winst maakt met zijn bedrijf.”

De Vries: “Dat kan toch ook bij Talpa Network? Bij SBS krijgt hij toch ook geld voor het uitzenden?

Daar had Vergouwen niet echt een antwoord op: “Ja, maar RTL gaat nu wel iets meer betalen denk ik dan SBS betaald zou hebben.”

Speelt het mee dat de kijkcijfers van The Voice ineens niet meer zo denderend zijn? “Alle kijkcijfers zijn tegenwoordig iets lager dan negen jaar geleden toen The Voice begon, maar ze zijn nog steeds prachtig. Als The Voice uitzendt is het steevast het best bekeken programma van de dag. Nu verzekert RTL zich dus dertig avonden per jaar van het best bekeken programma van de avond.”

Lees ook: RTL 4 houdt alle Voice-versies in huis (gisteren)

Foto: RTL
36 Reacties op “Peter R. begrijpt niet dat John The Voice opgeeft”


 1. Zo ist, en niet anders.

  Opruier die de Vries, wanneer verdwijnt hij eindelijk eens ACHTER de schermen?
  Meer dan de helft van Nederland kotst over hem heen.

 2. M

  JdM verkocht zijn bedrijf aan IDTV – daar moet hij een bepaald percentage winst bij halen om meer geld van te krijgen. The Voice levert bij RTL veel geld op, heel veel geld. Bij SBS kost het veel geld. Simpele rekensom toch?

  Geld boven kwaliteit.

 3. NPO kijker-zaterdag

  Hij heeft er veel geld voor ontvangen. Hij is niet gek.

  3 jaar kassa voor de Mol. Als Talpa op de kaart staat gaat het naar Talpa.

 4. Godefroy France

  Ziehier het nationaal laxeermiddel,
  Deze zelfpijpende alleskenner, begrijpt zowieso weinig !!! hij ventileert zijn eigen kromme waarheden en wee diegene die het hier niet mee eens is,,,, hem wacht bagger, hel en verdoemenis.

  Waarom komt dit gedrocht op TV ???
  Wie staat te wachten op deze BNNer ???

 5. Sven L.

  @ NPO Kijker-zaterdag;

  Heeft Talpa nog zoveel tijd dan? Drie jaar is lang. Ze wilden dit jaar “gaan knallen”. Vooralsnog knalt er niks. Ja de deur aan het eind van de gang.

 6. Mokum

  Klinkt allemaal zeer logisch allemaal. Hij is gewoon een (goede) zakenman en het maakt hem niet uit dat mensen als “Zo ist, en niet anders” over hem heen kotst… als je daar rekening mee moet houden is het einde zoek.

 7. ano@niem.nl

  Ach The Voice loopt alleen maar terug in kijkers. Dus zo gezien is het alleen maar goed bekeken van John. Ik wed dat er op vrijdagavond op 6 een betere en goede tegenhanger komt

 8. Curryworst

  Ik heb het stukje gisteren gezien en die zogeheten media-kenner bakte er weinig van. Hij wist geen duidelijkheid te creëren in het RTL/Talpa/The Voice verhaal. Dus zo gek waren de vragen van Petertje R. niet. Ondanks zijn doorvragen bleef het onsamenhangend.
  Blijft op zich een merkwaardig verhaal dat De Mol in oa. DWDD verkondigt dat hij The Voice wil hebben en er een legertje advocaten op heeft gezet om het voor elkaar te krijgen en nu opeens gooit hij de handdoek in de ring?

 9. Johan Christ

  RTL heeft ook gewoon een contract voor The Voice. Daar hebben ze al die jaren voor betaald. Als je een auto koopt kan de verkoper ook niet bepalen dat je de auto opeens moet teruggeven

 10. Anoniem

  Dit heeft natuurlijk helemaal niets met geld te maken, want De Mol had overal overheen kunnen gaan. Het is gewoon contractueel niet mogelijk. RTL heeft de eerste optie en behoudt die. En dat geldt ook voor de rest van de Talpa-programma’s, inclusief de Linda-shows Oh wat een jaar en Weet ik veel.

 11. brompot

  Wie kijkt er nog naar The voice? Doorgestoken kaart, bedriegers en heeft niets met muziek te maken.

 12. Ron

  John is sowieso spekkoper in dit verhaal want hij vangt nu gewoon meer geld voor de productie. Opmerkelijk toch dat RTL hier zoveel voor over heeft terwijl het succes toch tanende is. Ik had overigens dan misschien alleen The Voice Senior afgenomen want dat is the new kid on the block en succesvol. De overige 2 The Voice varianten gewoon naar SBS laten gaan.

 13. Jan

  Je bent toch misdaad verslaggever , is dat een misdaad van die organisatie.
  Schoenmaker blijft bij je leest.
  .

 14. Jac Zom

  ITV bepaalt en niet John de Mol en rtl betaalt meer dan sbs.

 15. Pieter

  Er was maar èèn voice in the word dat was FRANK SINATRA . en de Hollandse voice
  zal nooit bestaan, de winnaars staan niet eens in de schaduw van FRANK SINATRA
  Ook al is hij niet meer onder ons Deze Frank was groots en nooit door een iedere
  te evenaren , misschien wel te immiteren zoals Peter Douglas dat deed maar dat kunstje kan iedereen ! net zoals de vele W. Houston imitaties
  maar verder komen ze niet !

 16. Pieter

  @ die P R de Vries zou een mediaverbod moeten krijgen ELKE DAG ZIE IK DIE ROT KOP

 17. Hendrik Sihasulewanepatty

  Wat wordt die po lover een ouwe zeg.

 18. Jasper

  En ik begrijp niet dat een zichzelf respecterende omroeporganistie zendtijd besteed aan een figuur
  als petertje.
  Zo zie je maar dat iedereen wel eens iets niet begrijpt.

 19. Freek

  Ik zie die venijnige baggerkop nooit want deze ‘scumhead’ komt mijn woonkamer niet in.
  Ik kijk namelijk Netflix zonder zorgen en ergenis!

 20. Jan

  Het is deels juridisch. RTL is gewoon simpelweg mede eigenaar van het format in de NL thuismarkt. Kun je met een leger advocaten komen, maar dat verandert er niets aan. Daarnaast vind John t nu wel ff prima want bij RTL scoort het sowieso goed en telt het mee in zjn earnout ITV. Als die klaar is in 2020/2021 dan kan hij t zonder problemen naar SBS halen.

 21. Anti-PVV

  Voor geld is alles te koop.

 22. NatteNel

  Gaat je ook geen ene ruk aan.

 23. zorro

  En weer laat die roeptoeter van zich horen weg met die vent.

 24. pip

  Waar zijn de krentenbollen?????????????????????????////////

 25. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Weinig positiefs over Petert.
  Dat wilden we alleen even vaststellen.
  Dikke krentenbol iemand?

 26. DE GENERAAL

  Dat is te begrijpen Pluk.
  Dhr. P. de Vries is nogal vol van zichzelf en altijd overtuigd van zijn eigen gelijk.
  Nederland houdt niet zo van dat soort mensen.

 27. Meneer Kaktus

  Ga van de buis, non-valeur!

 28. Dennis

  De vries zat ook al weer bij Jinek, ben zo klaar met deze rtl man.

 29. Bart

  Het had RTL gesierd als RTL had gezegd tegen de Mol dat ie lekker kon stukken met in The Voice. Daar voor in de plaats had RTL gewoon groots X Factor opnieuw kunnen lanceren. Met een kids variant en desnoods ook een ouderen variant. Gewoon op vrijdagavond. Ik denk dat RTL die wedstrijd best had gewonnen na die vele seizoenen van The Voice. Even weer een nieuw feel op die vrijdagavond. Na het zien van de promo’s lijken me The Mask singer en All Together now helemaal niks.

 30. Mirjam

  Peter Krentenbol.
  Dat is voor het eerst dat Peter Krentenbol iets niet begrijpt.

 31. Purplecroc

  Niet iedereen wil kostte wat kost zijn zin krijgen Petertje! Had nou maar rechten gestudeerd,dan had je het misschien wel begrepen. Je probeert steeds advocaatje te spelen maar echt niemand trapt daar in. Je bent het lachertje van Hilversum,zo ontzettend dom!!!!!Misschien helpt het als je een toga aantrekt!!!!!!!!!

 32. Patrick

  Lach niet te hard peter de tanden vallen bijna uit je smoel.

 33. CreaBea

  M : het is ITV geen IDTV, ha.

  Jac Zom : ITV bepaald niet, John bepaald in samenspraak

  Sven L : 1+1 is niet altijd 2

  brompot : Mocht u bewijzen hebben laat het hier dan even weten. Het is echt 100% eerlijk The Voice, moet ook wel.

  Jan : Hmmm , nee

 34. Loes

  @CreaBea
  Tweemaal ‘bepaald’ is tweemaal fout, betweter.

 35. Kritische kijker

  Dhr de Mol zal denk ik ook wel vrezen dat tvoh op sbs6 flink in kijkcijfers zal afzwakken. Het programma is niet vernieuwend meer en verliest zijn magie. Door een verhuizing zal het nog programma sneller aftakelen.

 36. Peter

  Er zit uiteraard iets anders achter, dat kan alleen een strategisch doel zijn. John koopt of fuseert RTL over drie jaar en dat is achter de schermen al beklonken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.