Peter R. begrijpt niet dat John The Voice opgeeft

Peter R. de Vries begrijpt niet dat John de Mol zich ineens gewonnen heeft gegeven in de strijd om The Voice of Holland. Dat liet de misdaadjournalist vrijdag blijken in RTL Boulevard. De Mol heeft het afgelopen jaar met een legertje advocaten geprobeerd om The Voice te verhuizen van RTL 4 naar zijn eigen zender SBS 6, maar gisteren werd opeens bekendgemaakt dat alle Voice-versies de komende drie jaar te zien blijven bij RTL. Raadselachtig, vindt De Vries het.

De Vries begrijpt niet goed waar dit vandaan komt. “Wat is dan de doorslaggevende reden geweest dat het bij RTL blijft? Is dat juridisch geweest?“, vroeg hij aan tv-kenner Ron Vergouwen.

Vergouwen: “Dat heeft met geld te maken, zoals altijd in de tv-wereld. Ik heb het even nageteld en het heeft echt te maken met geld. RTL heeft echt wel de portemonnee moeten trekken en Talpa zegt: ‘Dat kon ook niet anders, want het programma heeft zich de afgelopen jaren ook ontwikkeld. Er is bovendien een app.‘”

Die uitleg vindt De Vries te magertjes. “John de Mol zit toch niet op een paar extra centen te wachten. Als hij bij SBS dit programma wil hebben, dan kan hij dat ten koste van elke prijs doorzetten.”

Vergouwen: “Dat kan, maar het is wel weer heel lucratief voor John de Mol in the end. Het is misschien een ingewikkeld verhaal, maar hij heeft zijn Talpa aan ITV verkocht een aantal jaar geleden en hij krijgt honderden miljoenen euro’s als hij lekker veel winst maakt met zijn bedrijf.”

De Vries: “Dat kan toch ook bij Talpa Network? Bij SBS krijgt hij toch ook geld voor het uitzenden?

Daar had Vergouwen niet echt een antwoord op: “Ja, maar RTL gaat nu wel iets meer betalen denk ik dan SBS betaald zou hebben.”

Speelt het mee dat de kijkcijfers van The Voice ineens niet meer zo denderend zijn? “Alle kijkcijfers zijn tegenwoordig iets lager dan negen jaar geleden toen The Voice begon, maar ze zijn nog steeds prachtig. Als The Voice uitzendt is het steevast het best bekeken programma van de dag. Nu verzekert RTL zich dus dertig avonden per jaar van het best bekeken programma van de avond.”

Lees ook: RTL 4 houdt alle Voice-versies in huis (gisteren)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen