‘Matthijs behoudt megasalaris met slimme constructie’

Geplaatst op za 09 mrt 2019 om 9:30

Het lijkt erop dat Matthijs van Nieuwkerk toch niet terug hoeft naar tv-bijstandsniveau. Door een slimme constructie via productiebedrijf MediaLane torent zijn salaris ook de komende jaren ver boven de NPO-norm uit. Dat meldt De Telegraaf vandaag. Van Nieuwkerk is op de koning na de best verdienende man in de Nederlandse (semi)publieke sector met een salaris van 580.000 euro per jaar, maar door de nieuwe salarisregels van de NPO moet hij daarvan afscheid nemen.

BNNVARA mag Van Nieuwkerk vanaf de zomer nog maar 194.000 euro per jaar verdienen. Dat zou betekenen dat zijn salaris met zo’n vier ton naar beneden stort. Een onwenselijke ontwikkeling voor de presentator.

Hilversumse bronnen melden nu aan De Telegraaf dat Van Nieuwkerk er dankzij een deal met MediaLane ook de komende jaren warmpjes bij zit.

Van Nieuwkerk is de nieuwe presentator van College Tour. Die show is twaalf jaar lang door de NTR zelf geproduceerd, maar geeft dat nu uit handen aan MediaLane. “Volgens ingewijden houdt Van Nieuwkerk aan deze constructie tonnen over.

Tv-kenner Fons van Westerloo reageert: “Als Van Nieuwkerk inderdaad vier ton zou inleveren, vertrekt hij naar RTL of Talpa. Hij weet wat hij daar kan verdienen en dat zijn geen misselijke bedragen. En als hij gaat, gaan zijn kijkers mee. Dat wil de NPO natuurlijk uit alle macht voorkomen.

NPO’s tv-baas Frans Klein zou een sturende rol hebben gehad bij het bedenken van deze constructie, meent De Telegraaf. Hij wil echter niet reageren, net als Van Nieuwkerk.

BNNVARA laat weten dat alle regels worden nageleefd.

Het Telegraaf-artikel ‘Matthijs van Nieuwkerk redt topsalaris’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV
52 Reacties op “‘Matthijs behoudt megasalaris met slimme constructie’”


 1. NPO is een criminele organisatie

  Alle regels worden nageleefd, behalve die van het fatsoen en de moraliteit. Maar ja, de VARA is natuurlijk wel de omroep van de moreel boven ons gestelden, dus voor het goede doel (linkse opvoeding van de massa) mag het.

 2. NPO kijker-vrijdag

  Hij zal altijd nog minder verdienen dan de graaiers bij RTL zoals Twan en al dat andere B pleps

 3. NPO is een criminele organisatie

  Maar die worden niet met belastinggeld bezoldigd. Onthoud dat nou eens.

 4. Curryworst

  De VARA ooit opgericht om op te komen voor de arbeidersklasse en ze te verheffen, dromend van een socialistische heilstaat.
  Uit naam van diezelfde arbeider doen ze aan exorbitante zelfverrijking. Marcel van Dam, Paul Witteman, Paul de Leeuw, Jeroen Pauw, Matthijs van Nieuwkerk. Ze zitten er allemaal warmpjes bij.

 5. NPO is een criminele organisatie

  En die arbeider bestaat al lang niet meer. https://www.daskapital.nl/5153223/gefeliciteerd-u-woont-in-het-nummer-1-land-van-de-zittende-beroepen-in-de-eu/
  Slechts 7.7 procent van de bevolking heeft nog een beroep waarbij fysieke arbeid nodig is.

 6. Sven L.

  Je kunt er beter voor zorgen dat dit type constructies verboden wordt dan te zeiken op degenen die deze omweg gebruiken. Het is blijkbaar erlaubt, basta.

  Moreel gezien is het natuurlijk hartstikke fout, zeker als boegbeeld van de VARA. Maar goed, de mensen blijven toch wel kijken en échte arbeiders bestaan toch allang niet meer. Dat is iets uit de vorige eeuw.

 7. NPO kijker-zaterdag

  NPO is een criminele organisatie
  Sat 09 Mar 2019 om 9:37

  De reclame-inkomsten van oa DWDD zijn veel hoger dan het salaris.
  Dagelijks 1,4 miljoen kijkers is kassa.

 8. Ernst

  Hij gaat toch in salaris terug. Alleen via een andere constructie huren ze hem nu in als freelancer. Aan alle voorwaarden voldaan.

 9. Sjors van Kempen

  Ik betwijfel of de kijkers Van Nieuwkerk volgen naar pak ‘m beet SBS6.

 10. Tim H

  De VARA is niet voor niets een linkse omroep.

 11. Kees

  Hij heeft het nodig. NOT !

 12. chris?

  @Nipo is een criminele organisatie 9.37;
  Beste meneer, Als U nu eens onthoudt dat Uw boodschappen duurder worden door de geweldige salarissen die men bij de C.0. aan vaak onbeduidend presentatoren betaald. Droom lekker verder.

 13. Alex

  Iemand veroordelen op z’n snabbel salaris gaat nergens om.
  De hoeveelheid die hij int met belastinggeld klopt, dat is waar dat hele salarisplafon om ging.

 14. Marianne

  De Telegraaf durft niet te schrijven over de salarissen bij de Postcodeloterij en die malle shows.

 15. Rww

  Waar kan ik het snabbel register inzien??

 16. NPO is een criminele organisatie

  Chris? 10:16
  Als jij nou eens onthoudt dat jouw bewering over reclame al vele malen inhoudelijk hier en op andere sites is weerlegd met gedegen inhoudelijke onderbouwing zou u dat een beschamende post uwerzijds schelen. Samenvatting van die onderzoeken: reclame maakt producten goedkoper.

 17. Bears’den

  Is hem gegunt!
  Al die misgunners hier, zoek een betere baan of hou je klep!

 18. robb

  Het is hem gegund ,hij kan maximaal 1 tot 1.5 miljoen verdienen dat laat hij liggen en blijft trouw aan de vara en npo 1.

 19. NPO is een criminele organisatie

  Dus het criterium is of jij iemand iets gunt of niet. Het is hier geen corrupte Afrikaanse kliek of Suriname waar vriendjespolitiek en ongelijkheid voor de wet alles corrumpeert.

 20. Mark l.

  @Ernst.
  Dat moet je eens als gewone ondernemer proberen. In dienst zijn en daarnaast als ondernemer bijverdienen bij je eigen werkgever. De belastingdienst gaat dat niet leuk vinden.

 21. b

  Prima oplossing . Het gegeven dat kijkers mee gaan naar de commercielen is nog maar de vraag . Diverse overstappers zijn er in het verleden al achter gekomen dat dit niet zo is . Een mega salaris bij de commercielen is ook niet alles daar je dan in de meest domme spelletjes moet acteren of je het leuk vind.

 22. Hendrik Sihasulewanepatty

  Vara / PVDA/groen links/ dom66/CU/denk/ zijn gruwelijke graaiers.

 23. Hendrik Sihasulewanepatty

  Er kan nog flink gehakt en diep gesneden worden in dat po vlees.

 24. Hendrik Sihasulewanepatty

  Je geeft linksen een vinger en ze willen altijd de hele hand leeg graaien.

 25. 🌻 Ingrid 🌻

  Nieuwkerk weet ook dat als hij vertrekt,zijn kijkers niet mee verhuizen…..
  Belachelijk wat Mathijs verdiend !

 26. JohanV

  Mathijs is een geldwolf, juridisch wellicht juist maar moreel gezien zeer verwerpelijk.

 27. anoniem

  matthijs

  schaam je je niet

 28. Mark van Dale

  De man mag wat mij betreft verdienen wat hij wil VAN MIJN BELASTINGGELD. We praten nog steeds over de beste presentator van de NPO. Hij heeft zichzelf de afgelopen 15 jaar meer dan bewezen.

 29. Job

  Die Balkenende-norm mag ook wel eens wat opgetrokken worden. 3 ton voor de premier en 2,5 ton voor de vakministers lijkt me meer dan redelijk gezien hun verantwoordelijkheden.

 30. robb

  Hendrik Sihasulewanepatty ,Je laat me lachen Hendrik de werkelijkheid is dat de rechtsen de hele dag zitten te graaien om Jan modaal kaal te plukken .

 31. Bears’den

  Ook typisch Nederlanders om hierover te zeiken..
  Ongelofelijk..
  Mensen, maak je druk om je familie en vrienden..
  Dat is een stuk belangrijker lijkt me!

 32. Chenchen

  Dus misstanden in de publieke sector mogen we volgens bearsden niet aanstippen en bespreken. Corruptie en fraude moeten we voor lief nemen, want bearsden vindt het de moeite niet waard.

 33. Simon Crotum

  NPO + NOS journaal zijn net zo betrouwbaar als een LV-tas uit Shenzhen.Geldt trouwens ook voor dat mediageile narcistische swingertje van RTL4 met zijn alibi!

 34. zorro

  En hij loopt te zeuren over Floortje hij is zelf een GRAAIER zoals nog nooit is vertoond.

 35. Trudy

  Thijsje doet aan links lullen en rechts vullen rupsje nooit genoeg

 36. Jan

  En joop mag binnenkort in ruil weer lekker aanschuiven om musical tina turner te promoten. Welkom in deze corrupte wereld.

 37. Enzo Voorthuijsen

  Typisch geval van links l’llen en rechts vullen.

 38. happie

  vroeger werkte je voor je brood.
  Tegenwoordig voor je morele dood.

 39. maatje te groot

  dat zijn toch die linkse hypocrieten die telkens met hun vingertje naar anderen wijzen?

 40. chris?

  @nipo is een criminele organisatie 10.33; Geachte heer of mevrouw, Wie geeft U toestemming mij te tutoyeren, verder geen commentaar op de onzin die U uitkraait.

 41. Simon

  De NPO strafkorten lijkt mij wel een aardige oplossing voor deze vorm van het ontduiken van de regelgeving.

 42. lk

  Mensen dachten hier toch niet dat Mathijs iets van de klimaatmaatregelen zou merken? Leve links!

 43. Geronimo

  Hij moet immers zijn verslaving aan Colombiaans renzand blijven bekostigen

 44. liefkleinhertje

  Ze moeten die van Nieuwkerk met een flinke schop onder zijn hol er uit trappen ,ik denk dat hij net zoveel kijkers als die Huys mee neemt.
  En laat hem dan AUB ook zijn kleffe dochter (onnozel wicht met noothoofd) mee nemen want als dat wijf met haar uitgemergelde doodskop op TV verschijnt komt mijn avond eten weer naar buiten.

 45. anoniem

  Kijk nooit naar die man. Krijg ik nu een proces wegens smaad aan mijn broek?

  TV is een achterhaald medium.. :-D

 46. Wim

  Máár € 194.000 p.j. Geef mij ook zo’n baan! Waarom meer verdienen dan, lijkt me een erg mooi salaris van onze belasting centen. Ik baal van die graaiers waar zelfs 2 ton nog niet genoeg is.

 47. Maarten

  Als we nu eens zouden stoppen met het kijken naar die vervelende nieuws parasiet en het enorme ego van mijnheer van Nieuwkerk en zijn hijgerige vriendjes. Dan is toch alles opgelost.

 48. Karim

  Waarom moet die gast zoveel verdienen?? Wat is zijn toegevoegde waarde aan de samenlevening met zijn programma???? Onbegrijpelijk

 49. Paolo

  Hij zou anders met vier ton naar beneden storten. Nou dat mag niet gebeuren. De voedselbank in zicht. Belachelijk zeg, terwijl veel leden van diezelfde omroep de boel draaiende moeten houden van iets net boven minimum. Heeft ook iets chantabels, mocht hij kelderen in inkomen dan gaat hij naar RTL4 of Talpa. Zo lust ik het ook. En die slimme constucties steeds weer van personen met topinkomens of het nu in de politiek is of op tv. Het dedain naar het gepeupel dat wel iedere avond moet afstemmen om je geacteerde empathie ( bij de gewone burger) een uurtje te aanschouwen. Vreselijk.

 50. Lies

  Als best betaalde NPO-er zou hij juist het goede voorbeeld moeten geven. Wij simpele burgers moeten ons immers ook aan de regels houden?
  Als je daar niet tevreden mee bent lijkt me een overstap naar de commerciëlen een logische stap.

 51. Renee

  MvN is en blijft een egotrippende zakkenvuller van onze centen. Boycotten die idioot.

 52. marleen

  De grootste flutprogramma’s ( dus bijna allemáál ) strijken blijkbaar het meeste geld op !!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.