Johnny de Mol: ‘Staak SBS 6 als het voor 2021 niet lukt’

Geplaatst op Mon 18 Mar 2019 om 11:00

Johnny de Mol denkt dat het zonde is om nog langer energie te stoppen in SBS 6 als de zender voor 2021 niet gegroeid is. Dat laat de van RTL naar SBS overgestapte tv-ster weten in de rijdende talkshow van NU.nl. Zijn vader John de Mol wil binnen nu en twee jaar resultaat zien. “We weten wat ons te doen staat en hoe het spelletje werkt. Als er tussen nu en twee jaar geen verandering komt en het niet beter gaat lopen, dan hoef je dat derde jaar niet eens te doen“, zegt Johnny.

Hoe gaat het lopen? “Over twee jaar weten we staan. Als we wel voelen dat het er is, dan geef je gas bij, maar het moet binnen nu en twee jaar gebeuren. Dat weten we allemaal. Daar hoeven we elkaar ook geen mietjes voor te noemen.”

De Mol voelt geen extra druk om te scoren met Down Met Johnny. “Nee, daar is het programma niet naar. Dat was ook zo mooi bij RTL. Daar was het ook geen programma dat de pannen van het dak scoorde. Dat was De Reis van Je Leven ook niet. Het is wel een programma wat je in je assortiment wil hebben qua uitstraling, lijkt me. Het gaat dan om kwaliteit en niet om kwantiteit.”

Hij hoopt van harte dat Talpa Network een succes weet te maken van SBS 6. “Drie keer is scheepsrecht. Ik was er bij bij Sport 7, toen als beeldredacteur. Toen stond ook de hele wereld in brand. Het belooft nu ook niet veel goeds met alle pers die erop zit, maar dat weet je.

Het lijkt erop dat de negatieve publiciteit weer een beetje is gaan liggen, aldus De Mol. “Ik denk dat het ergste voorbij is nu. Nu trekt RTL gelukkig weer even de aandacht met Twan die eruit is gegaan. De aandacht verschuift natuurlijk ook de hele tijd.

Ik denk dat we het ergste hebben gehad en nu in stilte moeten gaan bouwen aan de inhoud, het positieve beeld en de rust. Dan moeten we kijken of ons die tijd wordt gegund. Wij weten dat we twee jaar hebben en dan pas kunnen we zeggen of het wel of niet gewerkt heeft.”

Lees ook: Johnny de Mol: ‘John werkt met allemaal ja-knikkers’ (gisteren)

Foto: SBS
30 Reacties op “Johnny de Mol: ‘Staak SBS 6 als het voor 2021 niet lukt’”


 1. Curryworst

  Waarom praat Sjonnie toch steeds in de ‘we’ vorm?
  Alsof zijn rol zo groot is bij het uitbouwen van SBS6. Hij is gewoon het zoontje van die wat mag dollen met m0ng00ltjes voor het oog van de camera.

 2. Lize

  Je zal maar zo’n zoon hebben. Johnny zegt hele verstandige dingen hier, maar of zijn pa dat pikt..

 3. Ruben

  De Mol is toch al jaren bezig bij deze zenders? Waarom doen alsof het nu opeens anders gaat worden? En waarom steeds de termijn opschuiven? Dit is het en veel anders zal het niet worden, zeker niet in een krimpende televisie- en advertentiemarkt. Als de Mol in deze situatie jaarlijks winst kan maken dan is hij goed bezig. Verkoop van de tv groep als geheel is natuurlijk het doel.

 4. Deadline

  Dan weten we nu in ieder geval hoe lang we deze rotzooi nog moeten boycotten.

 5. Ruben

  We? Heb jij meerdere personen in je hoofd of is je familie handelingsonbekwaam en beslis jij voor hen?

 6. Johan

  Het masterplan om van SBS6 een tweede RTL4 te maken is gedoemd te mislukken. Een oprechte poging om terug te gaan naar het oude SBS gevoel met meer “dicht bij de kijker” televisie zou veel verstandiger zijn. Programma’s in de lijn van Wegmisbruikers, Trauma Centrum, Mr Frank Visser etc etc.

  Maar dit soort programma’s passen weer niet bij het soort formats dat de Mol wil bedenken met oog op internationale uitrol, daarmee is SBS en John de Mol een match die maar niet wil werken. Daarbij helpt zijn onsympathieke reputatie hem niet bepaald mee.

 7. Ron

  Wederom verstandige woorden van Johnny.

 8. Bertje

  Eerst alle kijkers wegjagen en dan opnieuw beginnen zal, in deze tijd, zal zeer moeilijk gaan worden worden.
  Nieuwe programma’s scoren bij SBS voor geen meter. Zelfs het belangrijkste programma van SBS “Hart van Nederland” is, door al dat gefriemel in de programmering, in kijkers aantallen flink gedaald.

 9. richard

  Ik zie het echt wel gebeuren dat rtl en talpa over een jaar of 2-3 gaan fuseren.(als de regels dat dan toelaten). Dan heb pas ga je sterk staan tegenover de npo.
  1:familiezender (rtl4 of sbs6)
  2:sportzender (veronica)
  3:jongerenzender/realityzender) rtl5
  4:vrouwenzender (net5/rtl8)
  5:series (herhaling, en human interest)rtl7 in samenwerking met videoland)

  een aparte nieuwszender heeft geen zin, dat kun je gewoon op rtl4 houden. met dan weleen goed late night show (merel westrik en beau v. e.d).

 10. P v VO...

  Nou dat kan je wel vergeten Richard, en stel dat ze dat van plan zouden zijn dan staat de politiek ook nog eens in de weg , en dat struikelblok zou eerst overwonnen moeten worden daarbij komt dat er maar 4 zenders overblijven onder die fusie naam , de rest verdwijnt

 11. NPO kijker-maandag

  Oud nieuws

  Zijn vader heeft dat bij Pauw of DWDD al bekend gemaakt dat hij de zender 2 jaar geeft en niet een paar maanden wat de media er van maakt.

  Goed van zijn zoon omdat nogmaals eens te herhalen.

 12. Geesie 4u

  “Goed van zijn zoon omdat nogmaals eens te herhalen.”
  Vier stijlfouten in zo’n korte zin maken, ik vind het knap.

 13. No. 14

  Laten we voor 2021 de stekker uit de familie De Mol trekken en dat gieten we dan in een tv-format.

 14. Deadline

  Nog heel even en iedereen hobbelt naar sbs, zodra Linda haar gezicht laat zien op die zender. Zij is de sterkste troef van JdM.

 15. NPO kijker-maandag

  Geesie 4u
  Mon 18 Mar 2019 om 12:23

  Mieren neu ker

 16. Katti

  Ze moeten gewoon anderre programma maken .en niet steeds met de zelfde BNNERS.doe op commando leuk moeten doen .vrelijk

 17. Ben

  Spuit 83 geeft ook modder!! Binnen 2 jaar resultaat met uitgekotste c-sterren. Het lag niet aan rtl vier, om deze c-acteurs geeft niemand een zier!!! Coke verzamelplek.

 18. LD

  De dodendans is begonnen.

 19. J.Bouwmeister

  Geef normale mensen een kans en geen vriendjespolitiek meer de enige manier om er wat van te maken.

 20. JandeHond

  Waarom wachten tot 2021. Sluit die beerput nu maar vast, de stank is werkelijk niet te harden.

 21. Gaathemnietworden

  John is 60plus ,die is opgegroeid met natte haartjes op de bank en dan Fred Osterr of Mies kijken.
  Mijn kinderen hebben YouTube en Fortnite of gewoon beeldbellen met vrienden, wij als ouders hebben NOS journaal,Netflix,Jeroen Pauw.
  John is wat ons betreft volledig overbodig.

 22. TopofFlop

  Linda kon tv-zender Talpa/Tien eerder ook niet in haar eentje redden. Als de Postcodeloterij voor haar programma’s kiest voor RTL4 en sommige andere titels die Linda presenteert ook niet meeverhuizen, dan wordt het nog behoorlijk lastig.

 23. Joep weet het beter

  JdM sr. is gewoon niet bezig om een zender op te bouwen waar mensen naar willen kijken.
  Hij wilt programma’s maken die interessant zijn om internationaal te verkopen en die zijn in Nederland allang op z’n retour.
  Kijk maar naar de PO, daar zijn heel veel populaire programma’s maar daar is John niet in geïnteresseerd ( want heel erg Nederlands of van een buitenlands format ).
  Mensen als Gordon, Wendy, de Lama’s zijn in Nederland volledig uitgekakt, maar in het buitenland onbekend. Als hij ze in nieuwe (hilarische ) spel- of showprogramma’s stopt zijn inkopers van buitenlandse stations niet bevooroordeeld en hij hoopt dat met hun ervaring een format in het buitenland populair zou kunnen zijn.
  Vergelijkbaar met een HEMA die het in Nederland heel slecht doet, maar wel kansen ziet om met die formule in het buitenland succesvol kan zijn.
  Wel jammer voor de Nederlandse TV kijker die ( omdat er 4 zenders nu afvallen ) verstokt blijft van echte goede series etc.
  Waarom niet gewoon een serie als UNDERCOVER met echt goede Nederlandse en Belgische acteurs aangekocht en op primetime uitgezonden ????
  Nee, wij moeten die straks maar op Netflix bekijken.
  Zou een succes zijn voor de zender, maar niet interessant voor het productie bedrijf.
  En zo zijn er nog tig voorbeelden.
  De zender gaat dus gewoon ten onder aan tegengestelde belangen.

 24. match

  Jemig krijgen we nou iedere dag een verhaal over Johnny de Mol en zijn pappie, SBS gaat het echt niet redden (is niet meer te redden)

 25. CreaBea

  sbs valt wel te redden, alleen moeten bepaalde zaken bijelkaar komen zodat het geeffectueerd gaat worden, alleen dan heeft het nog zin.

 26. Mark

  Dus in 2021 is vrijwel het gehele vermogen van John er doorheen gejast door al dat gekoop en gegok met “zijn” Talpa zenders? Dan zou ik ook stoppen en met het laatste miljoentje ergens naar een tropisch eiland verkassen.

 27. burgos

  Nou John jast het er in geen 100 jaar doorheen hoor.
  SBS is gewoon een leuk speeltje voor hem.
  Lukt het? harstikke leuk , gaat het mis? ook prima.

 28. Sjors van Kempen

  Superbenieuwd naar dat showtje van Heuckeroth en Versteegh. Als dat boven de 200K scoort mag je je in je handjes knijpen, Sjonnie.

 29. Poes

  Niets nieuws en scoren met mensen met down is wel erg makkelijk

 30. aammehoela

  Zijn we dan over twee jaar af van die John de Mol sr. Denkt alleen maar aan zijn eigen ego en vergeet de belangen van de kijker. Enkel The Voice was succesvol en natuurlijk dat baggerprogramma Big Brother.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.