Johnny de Mol: ‘Staak SBS 6 als het voor 2021 niet lukt’

Johnny de Mol denkt dat het zonde is om nog langer energie te stoppen in SBS 6 als de zender voor 2021 niet gegroeid is. Dat laat de van RTL naar SBS overgestapte tv-ster weten in de rijdende talkshow van NU.nl. Zijn vader John de Mol wil binnen nu en twee jaar resultaat zien. “We weten wat ons te doen staat en hoe het spelletje werkt. Als er tussen nu en twee jaar geen verandering komt en het niet beter gaat lopen, dan hoef je dat derde jaar niet eens te doen“, zegt Johnny.

Hoe gaat het lopen? “Over twee jaar weten we staan. Als we wel voelen dat het er is, dan geef je gas bij, maar het moet binnen nu en twee jaar gebeuren. Dat weten we allemaal. Daar hoeven we elkaar ook geen mietjes voor te noemen.”

De Mol voelt geen extra druk om te scoren met Down Met Johnny. “Nee, daar is het programma niet naar. Dat was ook zo mooi bij RTL. Daar was het ook geen programma dat de pannen van het dak scoorde. Dat was De Reis van Je Leven ook niet. Het is wel een programma wat je in je assortiment wil hebben qua uitstraling, lijkt me. Het gaat dan om kwaliteit en niet om kwantiteit.”

Hij hoopt van harte dat Talpa Network een succes weet te maken van SBS 6. “Drie keer is scheepsrecht. Ik was er bij bij Sport 7, toen als beeldredacteur. Toen stond ook de hele wereld in brand. Het belooft nu ook niet veel goeds met alle pers die erop zit, maar dat weet je.

Het lijkt erop dat de negatieve publiciteit weer een beetje is gaan liggen, aldus De Mol. “Ik denk dat het ergste voorbij is nu. Nu trekt RTL gelukkig weer even de aandacht met Twan die eruit is gegaan. De aandacht verschuift natuurlijk ook de hele tijd.

Ik denk dat we het ergste hebben gehad en nu in stilte moeten gaan bouwen aan de inhoud, het positieve beeld en de rust. Dan moeten we kijken of ons die tijd wordt gegund. Wij weten dat we twee jaar hebben en dan pas kunnen we zeggen of het wel of niet gewerkt heeft.”

Lees ook: Johnny de Mol: ‘John werkt met allemaal ja-knikkers’ (gisteren)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen