Lex Uiting wil graag The Voice presenteren

Lex Uiting, het boegbeeld van alles wat er mis was bij RTL Late Night met Twan Huys, zou het heel erg leuk vinden om de kijkcijferhit The Voice of Holland te presenteren. Dat zegt de presentator in gesprek met de VARAgids. Als Uiting aangeeft dat hij dingen met mensen, een podium, muziek en interviews geweldig vindt, vraagt de interviewster van dienst of hij het dan niet leuk zou vinden om The Voice te presenteren. “Als ik takke-onbe-scheiden zou zijn, zou ik dat nu zeggen ja.”

Hij vervolgt: “Maar dat doe ik niet, want zo’n uitspraak doen, vind ik heel ingewikkeld. Ik vind het altijd zo treurig om te lezen hoe mensen roepen: ‘Jaaaa, ik wil president-directeur van de Centrale Bank van Nairobi worden.

Uiting is te provinciaals om zijn ambities uit te spreken, geeft hij aan. “Je snapt toch wat ik bedoel? Ik ben niet zo opgevoed.

In een eerder interview zei hij ooit: “Als ik tussen de knappe, slimme, grappige mensen in zit, denk ik eerder: laat hen het maar doen. En als naast mij iemand een heel stevige mening heeft, doe ik een stapje terug.

Nu zegt Uiting daarover: “Grappig, ik hoor daar echt een-op-een mijn moeder praten. Het gaat al beter, maar het zit nog steeds wel in me, want ik durf niet hardop te zeggen dat ik The voice wil presenteren. Terwijl ik het wel kan. Maar ik zég het dus niet. O nu heb ik het wel gezegd. Schrijf dan ook maar op. Nee niet doen! Ja, of wel.

Het VARAgids-interview met Lex Uiting kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA, Annemieke van der Togt

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen