Jinek-tafel uit felle kritiek op DWDD’s Thierry-bashing

De tafelgasten van Eva Jinek hebben donderdagavond felle kritiek geuit op de haat-DWDD waarin Thierry Baudet werd gebasht. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Matthijs van Nieuwkerk en zijn vrienden kotsten op de avond voor de verkiezingen een half uur lang op Baudets partij Forum voor Democratie. Ongelooflijk, vindt Joost Eerdmans, die donderdag aan tafel bij Jinek zat. Op zijn verzoek liet Jinek de bewuste beelden uit DWDD zien. De hele tafel was het erover eens: dit kon niet.

Eerdmans vindt dat Baudet wordt behandeld zoals Pim Fortuyn vroeger werd behandeld. “Ik vind dat het enge raakvlakken heeft met hoe Fortuyn werd bejegend. We zijn nu zeventien jaar verder. Die haat tegen Thierry vind ik ongelooflijk. De Wereld Draait Door was daar een voorbeeld van deze week, dat je denkt: waar zit ik nou naar te kijken?

Daarop startte Jinek de DWDD-beelden in. Baudet: “De enige die ik nog ongemakkelijk zie kijken is Eus en de rest zit eigenlijk te knikken, inclusief Matthijs, en die denken: ja, zo moet het wel gezegd worden. Het is niet alleen dat je denkt: ik zit naar een avondsessie van Baudet-haters te kijken, maar het is ook nog eens dat je denkt: waarom is er geen tegengeluid? Het ontbreekt totaal aan een weerwoord. Die man wordt daar gewoon afgefakkeld. Het heeft veel mensen die twijfelden het laatste zetje gegeven.

EenVandaag-verslaggever Joost Vullings: “Dat kan. Als je heel hard wordt aangevallen is het niet leuk voor jou als persoon en hij zei ook onaardige dingen over Forum voor Democratie-stemmers, maar dat kan mensen juist ook heel gemotiveerd maken om te gaan stemmen. Als iedereen zo tegen hem is, dan motiveert dat mensen om te laten stemmen.”

Buitenhof-ster Jort Kelder: “Je ziet hier ook de linkerjournalistiek in actie. De Wereld Draait Door is eigenlijk één grote GroenLinks-show. Altijd een totaal open doekje voor Jesse Klaver. Hij heeft de verkiezingen bepaald door te zeggen dat dit de verkiezingen over het klimaatakkoord worden. Daarmee heeft hij Thierry Baudet gemaakt, want hij was eigenlijk de enige tegenstander. De journalistiek maakt dit er ook van. Het is zó eenzijdig. In deze stad Amsterdam heeft GroenLinks ongeveer de absolute meerderheid. Dit is dus de tegenreactie die je zelf oproept.”

Omroep MAX-baas Jan Slagter: “Als je die beelden ziet van De Wereld Draait Door kan ik me voorstellen dat mensen daar toch wel even met een gevoel zitten van: waarom moet dit allemaal zo?

Lees ook:
DWDD-tafel kotst half uur lang op Baudet en Wilders (woensdag)
‘Thierry Baudet heeft winst te danken aan haat-DWDD’ (donderdag)

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen